Teraz jest 06 wrz 2025, 01:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 mar 2017, 20:02

POSTY        2
Post Nabory KAS
Witam.

Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie naborów do KAS? Wiem, że sytuacja jest taka, że obecnie pewni stanowisk pracy nie są nawet obecni pracownicy, ale zastanawiam się czy jakaś Izba szykuje się już do jakichś naborów czy to nastąpi najwcześniej za kilka miesięcy (po ogarnięciu umów dla obecnych pracowników)?
Cześć pracowników poszło na emerytury, niektórzy idą pracować do sektora prywatnego i liczba pracowników się zmniejsza przy jednoczesnym przybywaniu zadań.

Wiadomo, że KAS dopiero ruszyły i jest ogólny chaos, ale myślicie, że po jakim czasie można liczyć na nabory związane z deficytem pracowników? Wiem, że są tu też pracownicy Izb, więc może tam krążą jakieś informacje?

Pozdrawiam

08 mar 2017, 11:12
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Post Re: Nabory KAS
Nie wiem czy nas podpuszczasz czy nie ale:
Kasjer123                    

...Cześć pracowników poszło na emerytury, niektórzy idą pracować do sektora prywatnego i liczba pracowników się zmniejsza przy jednoczesnym przybywaniu zadań...

Przecież to jedno z podstawowych założeń KAS - zmniejszenie zatrudnienia poprzez "naturalne" odejścia (bez zmniejszania ilości zadań).
Nie spodziewaj się w najbliższym okresie ogłoszeń, no chyba że na zastępstwo (chociaż i na te są teraz blokady - przynajmniej w mojej IAS)

jakby co patrz TU

i na mój podpis pod postem  :D

08 mar 2017, 11:31
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Post Re: Nabory KAS
Kasjer123                    

Witam.

Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie naborów do KAS? Wiem, że sytuacja jest taka, że obecnie pewni stanowisk pracy nie są nawet obecni pracownicy, ale zastanawiam się czy jakaś Izba szykuje się już do jakichś naborów czy to nastąpi najwcześniej za kilka miesięcy (po ogarnięciu umów dla obecnych pracowników)?
Cześć pracowników poszło na emerytury, niektórzy idą pracować do sektora prywatnego i liczba pracowników się zmniejsza przy jednoczesnym przybywaniu zadań.

Wiadomo, że KAS dopiero ruszyły i jest ogólny chaos, ale myślicie, że po jakim czasie można liczyć na nabory związane z deficytem pracowników? Wiem, że są tu też pracownicy Izb, więc może tam krążą jakieś informacje?

Pozdrawiam

U nas w małym US jest jeden wakat, w innym mają 3. Kiedy będzie nabór nikt nie wie na razie.

08 mar 2017, 14:20

REJESTRACJA28 lut 2017, 17:10

POSTY        29
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Nicolae, w styczniu i lutym były w kilku województwach duże nabory (nie tylko na zastępstwo, ale też na etat), więc twoja teza o redukcji zatrudnienia nie wytrzymuje zderzenia z rzeczywistością.

08 mar 2017, 14:22
Specjalista

POSTY        440

U nas też były (za odchodzących na emeryturę) lecz aktualnie dwie osoby odchodzą na emeryturę i brak zgody na zatrudnienie na ich miejsce (a i wakatów też kilka mamy).
Stąd moja teza. W sumie to nie moja teza tylko założenia KAS które wypowiadał nawet sam MB.
Zobacz na stronie którą podałem - brak ogłoszeń z US, kiedy się pojawią... któż to wie.

08 mar 2017, 14:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 cze 2009, 11:41

POSTY        1
A czy gdzieś w lubuskim bądź dolnośląskim potrzebują do UCS ?

08 mar 2017, 19:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Skoro pełne wejście w życie KAS będzie trwało do końca sierpnia, to można domyślać się, że do tego czasu nie będzie zapotrzebowania na nowych pracowników. Póki co wygląda na to, że obecnych jest za dużo...

08 mar 2017, 20:03
Specjalista

POSTY        440

No chyba że w którymś urzędzie nastąpi nadspodziewany odpływ zasobu kadrowego związany z przejściami na emerytury, z nieprzyjęciem propozycji bądź, co najgorsze, z jej nieotrzymaniem :P

08 mar 2017, 20:45
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
litera                    

Nicolae, w styczniu i lutym były w kilku województwach duże nabory (nie tylko na zastępstwo, ale też na etat), więc twoja teza o redukcji zatrudnienia nie wytrzymuje zderzenia z rzeczywistością.

Tak, ale to było w styczniu i lutym. Przed KAS. Teraz jest takie zamieszanie, że nie licz na jakieś nabory. Urzędy nadal nie mają statutów, pracownicy nie wiedzą co im wolno robić, gdzie pracują, w jakiej komórce. Nie wierzę że teraz ktoś będzie myślał o naborach raczej co zrobić z pracownikami UKS i izb celnych.

08 mar 2017, 21:04
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Barbarka                    

litera                    

Tak, ale to było w styczniu i lutym. Przed KAS. Teraz jest takie zamieszanie, że nie licz na jakieś nabory. Urzędy nadal nie mają statutów, pracownicy nie wiedzą co im wolno robić, gdzie pracują, w jakiej komórce. Nie wierzę że teraz ktoś będzie myślał o naborach raczej co zrobić z pracownikami UKS i izb celnych.

Jak to potrwa jeszcze trochę, to minie 31 maja i problem się sam rozwiąże  <_<

08 mar 2017, 22:28
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Propozycje przejścia do US z byłego UKS Lublin zostały wstrzymane.
Trwają rozmowy o zasilenie orzecznictwa osobami z Izby, a pracownicy kontroli z US mają zasilić kontrolę celno-skarbową w UCS.
Pierwsze przejścia już są była Naczelniczka z Lubelskiego Urzędu Skarbowego trafi bezpośrednio na kierownika do UCS - Stanisław Kujawa właściciel firmy NEXA będzie wściekły :blush:

09 mar 2017, 16:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2010, 16:05

POSTY        16
Ja nie wiem co robić. Człowiek myśli, że jak będzie uczciwie pracował to będzie dobrze. Stwierdzam jednak że nie. U mnie osoby, które miały zaległości dostały lepszą propozycję niż ja. Płakać mi się chce od kilku dni. Mam nadzieję,  że dyrekcja z Izby przyjrzy się tym propozycjom pracy i zwróci uwagę na doświadczenie i wiedzę pracowników i nie będzie kierowała na salę obsługi merytorycznego pracownika.

09 mar 2017, 19:26
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
misiula                    

Ja nie wiem co robić. Człowiek myśli, że jak będzie uczciwie pracował to będzie dobrze. Stwierdzam jednak że nie. U mnie osoby, które miały zaległości dostały lepszą propozycję niż ja. Płakać mi się chce od kilku dni. Mam nadzieję,  że dyrekcja z Izby przyjrzy się tym propozycjom pracy i zwróci uwagę na doświadczenie i wiedzę pracowników i nie będzie kierowała na salę obsługi merytorycznego pracownika .

Czy to już nowa propozycja związana z KAS, czy może efekt nowego regulaminu US?

09 mar 2017, 19:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2010, 16:05

POSTY        16
Efekt nowego regulaminu

09 mar 2017, 19:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 99  Następna strona