aligator 1 Każdy ocenia po sobie...co nie ? Nie tylko słabo u Ciebie z pamięcią...
22 wrz 2008, 19:04
krasnal
aligator 1 Każdy ocenia po sobie...co nie ? Nie tylko słabo u Ciebie z pamięcią...
Jak brak argumentów to co robi krasnal obraża, a może obniósł byś się merytorycznie do tego co napisałem. Dokładnie rok temu PiS na siłę forsował ustawę o zasobie skarbowym której jedynym celem było zaklepanie na 5 lat bez żadnych konkursów wszystkich nominatów pisowskich pełniących obowiązki naczelników i dyrektorów. Gdyby nie wcześniejsze wybory ustawa ta weszła by w życie i jakoś wtedy związek nie protestował, a teraz mają być konkursy i źle.Ja akurat nie mam pretensji o to że oceniasz wszystko po sobie, ale refleksja nad tym z czym u ciebie słabo jak najbardziej wskazana. Jak potrafisz nie tylko obrażać to wskaż konkretnie gdzie napisałem coś co jest nie prawdą.
22 wrz 2008, 20:04
Jest ostro... Ja tam czekam jak ogłoszą konkursy. Spróbuję, choć wiem jakie są moje szanse (w granicach błędu statystycznego), ale wazny jest twz. lans. Przynajmniej póxniej będę miał prawo do oceny i wypowiedzi nt. prawidłowosci i przejrzystości konkursów. To także dobra i bezpłatna szansa na promowanie siebie w większym świcie. Czasem głosy dołu też mogą zastanowić. I jeszcze jedno, wg mnie najlepsze. A jakie będą głosy w urzędzie, że stratuje (te z najwyższego kierownictwa). I o to właśnie chodzi... Czekamy...
23 wrz 2008, 16:20
Coś nie kwapią się z tymi konkursami.Miały być do końca września i cisza. Wszędzie od góry do dołu tylko p.o. Przesuwają się te same osoby z jednego stołka w urzędzie na drugi w innym. Cały czas ta sama sitwa. :za2: Może wreszcie zmienią się te stare kliki ( gnębia tylko pracowników w kolejnym przejętym pod swoje panowanie urzędzie podkreślając jaki prężny i cudowny był pod każdym względem ich poprzedni urząd) to skoro tam byli tacy och i ach dlaczego nie awansuja tylko spadają.Żeby ożywić i oczyścić tą chorą atmosferę to potrzeba młodszej kadry kierowniczej i bardziej realnie patrzącej na to co dzieje się w skarbowości.W urzędach jest tylu mądrych ,doświadczonyvch i "młodych" pracowników "mianowanych" dać im szansę na wykazanie się, a CI co sobie porządzili niech teraz popracują jako referenci za nasze wynagrodzenie, bo wielu z nich nie ma pojęcia o pracy w skarbowości i nie zna podstawowych przepisów ,są tylko "figurantami na stołkach" :wsciekly: .
05 paź 2008, 09:52
zabka
Coś nie kwapią się z tymi konkursami.Miały być do końca września i cisza. Wszędzie od góry do dołu tylko p.o. Przesuwają się te same osoby z jednego stołka w urzędzie na drugi w innym. Cały czas ta sama sitwa. :za2: Może wreszcie zmienią się te stare kliki ( gnębia tylko pracowników w kolejnym przejętym pod swoje panowanie urzędzie podkreślając jaki prężny i cudowny był pod każdym względem ich poprzedni urząd) to skoro tam byli tacy och i ach dlaczego nie awansuja tylko spadają.Żeby ożywić i oczyścić tą chorą atmosferę to potrzeba młodszej kadry kierowniczej i bardziej realnie patrzącej na to co dzieje się w skarbowości.W urzędach jest tylu mądrych ,doświadczonyvch i "młodych" pracowników "mianowanych" dać im szansę na wykazanie się, a CI co sobie porządzili niech teraz popracują jako referenci za nasze wynagrodzenie, bo wielu z nich nie ma pojęcia o pracy w skarbowości i nie zna podstawowych przepisów ,są tylko "figurantami na stołkach" :wsciekly: .
Masz rację Żabko. Pojęcia o pracy nie mają więc nie mogą zająć naszych miejsc. Do swoich stanowisk niestety zostali przyspawani i wątpię czy konkursy pomogą w pozbyciu się tych nieudaczników :za2:
05 paź 2008, 17:35
Hogata
Do swoich stanowisk niestety zostali przyspawani i wątpię czy konkursy pomogą w pozbyciu się tych nieudaczników :za2:
Jak dobrze pójdzie to taki jeden nieodspawalny szkodnik zostanie z hukiem odspawany. A wtedy satysfakcja gwarantowana.
05 paź 2008, 18:45
Obyś miał rację i oby nie był to tylko jeden. Mam jeszcze jedno życzenie - odspawanych w kosmos. Ale to tylko marzenia.
05 paź 2008, 18:58
Czytając informacje na forum z naszego skarbowego świata, dochodzę do wniosku, że konkursy to odległa sprawa - tu wymiana p.o.NUS na p.o.NUSa!!! Zamiast ogłosić najnormalniej konkurs, dalej trwają wymiany, a ludzie "u dołu" w US chcieliby trochę stabilizacji.
10 paź 2008, 13:59
e(ł)Geniusz
Czytając informacje na forum z naszego skarbowego świata, dochodzę do wniosku, że konkursy to odległa sprawa - tu wymiana p.o.NUS na p.o.NUSa!!! Zamiast ogłosić najnormalniej konkurs, dalej trwają wymiany, a ludzie "u dołu" w US chcieliby trochę stabilizacji.
Tak naprawdę to ludziom "u dołu"to wisi, a trzeba się przyzwyczaić do świeckiej tradycji wprowadzonej przez PiS ,że kto wygrywa wybory bierze całą pule, a nie płakać nad rozlanym mlekiem
10 paź 2008, 21:27
Tak nie do końca ludziom "u dołu" to wisi!!! Całe życie z debilami to grozi zarażeniem:)) A to już jest niebezpieczne:))) Fakt można zmienic zajęcie ale nie na tym sztuka polega. Tak więc, ja czekam na nowe rozdanie z utęsknieniem.
10 paź 2008, 21:51
Ja także czekam na nowe rozdanie! Ale, jak długo potrwa jeszcze ta ślamazarna akcja wymiany kadr? A najbardziej niepokoi mnie fakt, iż wszyscy ci, którzy dopuścili się tzw. kolaboracji z poprzednikami pozostaną prawdopodobnie nietknięci.
11 paź 2008, 08:17
aligator1
<!--quoteo(post=35303:date=10. 10. 2008 g. 15:59:name=e(ł)Geniusz)--><div class='quotetop'>(e(ł)Geniusz @ 10. 10. 2008 g. 15:59) [snapback]35303[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czytając informacje na forum z naszego skarbowego świata, dochodzę do wniosku, że konkursy to odległa sprawa - tu wymiana p.o.NUS na p.o.NUSa!!! Zamiast ogłosić najnormalniej konkurs, dalej trwają wymiany, a ludzie "u dołu" w US chcieliby trochę stabilizacji.
Tak naprawdę to ludziom "u dołu"to wisi, a trzeba się przyzwyczaić do świeckiej tradycji wprowadzonej przez PiS ,że kto wygrywa wybory bierze całą pule, a nie płakać nad rozlanym mlekiem <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jestem z samego dołu, ale nic mi nie wisi a już napewno nie to z kim współpracuję i kto nami dowodzi. Myślę że znajdą się na tym forum podobnie jak ja myślący i bez "zwisów" skarbowcy
11 paź 2008, 10:33
poloneza czas zacząć ....
31 paź 2008, 09:17
Około 200 stanowisk naczelników do obsadzenia. Takiego naboru jeszcze nie było. I tak co cztery lata...