Teraz jest 10 wrz 2025, 09:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Trudno być spokojnym, gdy z ust Szefa Służby Cywilnej słyszy się (dziś tak powiedział), że konkursy w skarbówce, to nie jego sprawa (tak, jakby nie nadzorował służby cywilnej, a skarbówka w tej służbie by nie była)...

11 sie 2009, 17:52
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
inspektor                    

Trudno być spokojnym, gdy z ust Szefa Służby Cywilnej słyszy się (dziś tak powiedział), że konkursy w skarbówce, to nie jego sprawa (tak, jakby nie nadzorował służby cywilnej, a skarbówka w tej służbie by nie była)...

Szkoda, że swoją sprawę uznał zgłoszenie wniosku do Rady Ministrów o przesunięcie o 2 miesiące terminu mianowania.  :mur:

11 sie 2009, 18:17
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Nadir                    

inspektor                    

Szkoda, że swoją sprawę uznał zgłoszenie wniosku do Rady Ministrów o przesunięcie o 2 miesiące terminu mianowania.  :mur:

... żeby to jeszcze do przodu np. z dniem 1 sierpnia - to bym zrozumiał. A czy ktoś powiedział, że mianowanie musi być w tym roku?? Ja się odpowiednio przeczyta ustawę, to można z niej wyczytać i inne poje...ne rzeczy.

11 sie 2009, 18:21
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
inspektor                    

Widać dobrze zrozumiał intencje swoich towarzyszy z partii. Inspektorze, czy ktoś obiecywał że Szef służby będzie apolityczny, kompetentny  lub sprawiedliwy?

11 sie 2009, 18:38
Site Admin

POSTY        2059

Nikt nie obiecywał. Ale myślałem, że przepis ustawy o służbie cywilnej jest wyraźny w tym względzie:

Art. 15. 1. Szef Służby Cywilnej realizuje zadania określone w ustawie, w szczególności:
       1)        czuwa nad przestrzeganiem zasad służby cywilnej;
       2)        kieruje procesem zarządzania zasobami ludzkimi w służbie cywilnej;

Zadałem też pytanie, czy kandydat na naczelnika urzędu skarbowego, który z powodu ?nie gwarantowania obiektywnego wypełniania obowiązków naczelnika urzędu skarbowego? nie został przez Ministra Finansów powołany na stanowisko naczelnika urzędu ? może nadal pozostawać w korpusie służby cywilnej i czy czasem, w związku z zarzutem ?nieobiektywności?, nie należałoby w stosunku do członka korpusu służby cywilnej wszcząć postępowania dyscyplinarnego z uwagi na naruszenie ustawy o służbie cywilnej? Odpowiedzi nie uzyskałem.
A pytanie jest zasadne, gdyż każdy członek korpusu służby cywilnej obowiązany jest w szczególności (...) bezstronnie (...) wykonywać powierzone zadania.

11 sie 2009, 19:36
Zobacz profil WWW
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2009, 11:29

POSTY        7
Czy wymienia tu z nami poglądy jakiś NACZELNIK URZĘDU SKARBOWEGO ?????

11 sie 2009, 20:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2009, 19:05

POSTY        54
Zakładając, że odpowiedź na Twoje pytanie brzmi "tak" to nie sądzę, żeby się NUS ujawnił.
Wiem natomiast, że wielu NUS czyta nasze forum  :) A jeszcze więcej NUSów zna treść wpisów :) :) :)
A teraz mogę zapytać: dlaczego pytasz?

11 sie 2009, 20:32

REJESTRACJA12 cze 2009, 10:48

POSTY        36
inspektor                    

Nikt nie obiecywał. Ale myślałem, że przepis ustawy o służbie cywilnej jest wyraźny w tym względzie:

Art. 15. 1. Szef Służby Cywilnej realizuje zadania określone w ustawie, w szczególności:
       1)        czuwa nad przestrzeganiem zasad służby cywilnej;
       2)        kieruje procesem zarządzania zasobami ludzkimi w służbie cywilnej;

Zadałem też pytanie, czy czy kandydat na naczelnika urzędu skarbowego, który z powodu ?nie gwarantowania obiektywnego wypełniania obowiązków naczelnika urzędu skarbowego? nie został przez Ministra Finansów powołany na stanowisko naczelnika urzędu ? może nadal pozostawać w korpusie służby cywilnej i czy czasem, w związku z zarzutem ?nieobiektywności?, nie należałoby w stosunku do członka korpusu służby cywilnej wszcząć postępowania dyscyplinarnego z uwagi na naruszenie ustawy o służbie cywilnej? Odpowiedzi nie uzyskałem.
A pytanie jest zasadne, gdyż każdy członek korpusu służby cywilnej obowiązany jest w szczególności (...) bezstronnie (...) wykonywać powierzone zadania.

Na Śląsku "nieobiektywni" zostają zastępcami NUS. Jest ich kilku, podam przykład II US Gliwice E. Zakrzewska.
http://www.isnet.katowice.pl/bip/BIPUS.php?idm=5&idu=13
upierdliwy                    

Czy wymienia tu z nami poglądy jakiś NACZELNIK URZĘDU SKARBOWEGO ?????

Coś mi się widzi, że Upierdliwy, obrońca i wielbiciel Jana S. ( narcystyczna ta miłość), szuka kolegów na forum.

Ostatnio edytowano 11 sie 2009, 21:07 przez dekadencja, łącznie edytowano 2 razy

11 sie 2009, 20:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 09:42

POSTY        39
oliv21                    

Zakładając, że odpowiedź na Twoje pytanie brzmi "tak" to nie sądzę, żeby się NUS ujawnił.
Wiem natomiast, że wielu NUS czyta nasze forum  :) A jeszcze więcej NUSów zna treść wpisów :) :) :)
A teraz mogę zapytać: dlaczego pytasz?

Mało który nie czyta tego forum. No chyba że nieklikaty, choć nie szkodzi, zawsze któryś zastępca umie.

11 sie 2009, 20:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2009, 19:05

POSTY        54
astrofis                    

Mało który nie czyta tego forum. No chyba że nieklikaty, choć nie szkodzi, zawsze któryś zastępca umie.

Czytanie to niestety za mało. Trzeba jeszcze umieć wnioski wyciągać. A do tej umiejętności klikanie to również za mało :)

11 sie 2009, 20:49
Site Admin

POSTY        2059

To już nie rozumiem tego zupełnie. Jako naczelnik byłby nieobiektywny, a jako zastępca już przykład obiektywizmu?  :rotfl:

11 sie 2009, 20:50
Zobacz profil WWW
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2009, 11:29

POSTY        7
DEKADENCJO zejdż ze mnie twój wstręt do Jana.S już znamy a ciebie  też nazwali wtyką ojca dyrektora a to że NUS-y tylko czytają to racja a gdyby  mieli odwagę napisać to wiele bzdur tu wypisywanych mgli wyprostować a ja nie jestem NUS-em staram się was oceniać z boku i w miarę obiektywnie bez waszego zacietrzewienia drodzy forumowicze więcej luzu świat nie kręci wokół was!!!!!!!!

11 sie 2009, 21:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2009, 07:19

POSTY        26
Otóż to!!!!
Czy naprawdę forum czytają wyłącznie NUS?????
Reszta nie ma czasu. Rozumie. Ale jakiś czas temu zadałem pytanie o nominowanego Naczelenika w WMUS. Otrzymane odpowiedzi wskazują na potwierdzenie wcześniejszych tez.  Nikt osoby nie zna w całym województwie?? A osoba nadwyraz ciekawa. Coraz ciekawsza. Dlatego ponawiam pytanie: Czy możne Ktoś przybliżyć osobę Pani Cecyli R.??? Nowego Naczelnika WMUS????

11 sie 2009, 21:36
Zaawansowany

REJESTRACJA28 maja 2009, 17:34

POSTY        89
Znamy Panią Cecylię - wiele lat była komornikiem w US Iława potem z-cą NUS w Iławie.

12 sie 2009, 08:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 155  Następna strona