Teraz jest 11 wrz 2025, 22:51

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Nie sądzę aby dobrą praktyką było publicznie odkrywać karty w trakcie nie zakończonych negocjacji. Raczej nazwałbym to głupotą. I tak za bardzo angażuję się w te dyskusje zamiast zastanawiać się nad dobrymi propozycjami podziału. Jedyne co mi przeszkadza to zarzuty wobec ZZ w znanych mi przypadkach kłamliwe lub nieuzasadnione.
EOT (na jakiś czas)

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

23 maja 2016, 22:14
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
Właśnie skoro nie jest dobrze pisać o tym na forum to skąd ludzie mają wiedzieć jak działają dane ZZ ?

24 maja 2016, 05:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lip 2009, 20:50

POSTY        19
Nie chce się czepiać, ale wydaje mi się NORRPL, że w skarbowości pracujesz przynajmniej z 20 lat, to powinieneś się cieszyć, że związki walczą też o podwyżki dla takich pracowników.

24 maja 2016, 06:05

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
Doszły mnie dziś słuchy, że ZZ doszły do porozumienia z DIS w Warszawie. Ktoś może potwierdzić lub zdemontować te pogłoski?

24 maja 2016, 06:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2009, 15:12

POSTY        14
Dzisiaj dzień święty -  podwyżki :) <_<

24 maja 2016, 07:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 11:10

POSTY        42
Na śląsku kolejne spotkanie jutro. Mam przeczucie, że znowu będzie kicha. Będą sobie do oczu skakać o każdy grosik, na czym najbardziej cierpią oczywiście ci na samym dole. Z resztą, tak to często wyglądało i w zasadzie niewiele w tej kwestii może się zmienić. W I RP całe państwo też utrzymywali chłopi pańszczyźniani, bez żadnych praw i przywilejów. Jeszcze brakuje, żeby nam kazali do pracy chodzić we flanelowych koszulach w kratę i gumowcach ;)

24 maja 2016, 07:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2016, 15:08

POSTY        26
W Krakowie ZZ postanowiły zabrać młodym i nie dać im 1.5  :zly1: starszyzna rządzi masakra! 1.5 powinno być na mur beton ale co tam lepiej dać starszym bo wiecznie mają mało! Pytam się jakim prawem można tak okradać?  :za2:

24 maja 2016, 07:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2009, 07:34

POSTY        30
Ataman                    

Doszły mnie dziś słuchy, że ZZ doszły do porozumienia z DIS w Warszawie. Ktoś może potwierdzić lub zdemontować te pogłoski?

To chyba jakieś pogłoski...obym się mylił...

24 maja 2016, 07:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2012, 17:40

POSTY        11
marek78                    

W Krakowie ZZ postanowiły zabrać młodym i nie dać im 1.5  :zly1: starszyzna rządzi masakra! 1.5 powinno być na mur beton ale co tam lepiej dać starszym bo wiecznie mają mało! Pytam się jakim prawem można tak okradać?  :za2:

Dla uściślenia nie wszystkie ZZ w Małopolsce były za wprowadzeniem limitu 400 zł!

24 maja 2016, 07:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Zostały spłaszczone  wynagrodzenia do granic absurdu. Wprowadzacz deklaracji czy sekretarka zarabia tyle co komisarz - różnica może 100,-zł. netto. To są jaja. Gdzie te  wielkie związki zawodowe, od kiedy  wszyscy po równo ! To jest skandal. Ktoś kto reprezentuje urząd na zewnątrz ma tyle co  referent.
Ten kto wymyślił te podwyżki nie nadaje się do pracy ze skarbowcami. Nie ma pojęcia o specyfice pracy na poszczególnych stanowiskach.  
A związki jak widać w tej Republice of Solidarity and Styropian - walczą tylko o swoje jak ich przywódca niejaki bolek.

24 maja 2016, 08:02

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
marus007                    

Zostały spłaszczone  wynagrodzenia do granic absurdu. Wprowadzacz deklaracji czy sekretarka zarabia tyle co komisarz - różnica może 100,-zł. netto. To są jaja. Gdzie te  wielkie związki zawodowe, od kiedy  wszyscy po równo ! To jest skandal. Ktoś kto reprezentuje urząd na zewnątrz ma tyle co  referent.
Ten kto wymyślił te podwyżki nie nadaje się do pracy ze skarbowcami. Nie ma pojęcia o specyfice pracy na poszczególnych stanowiskach.  
A związki jak widać w tej Republice of Solidarity and Styropian - walczą tylko o swoje jak ich przywódca niejaki bolek.

Nie do końca bo w Wielkopolsce komisarz przyjęty w 2008 może zarabiać mniej niż referent przyjęty w 2007 :)

24 maja 2016, 08:23
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Czy się stoi czy się leży 1,5 się należy. Teraz Wam pozostaje tylko "panie majster łopata mi się złamała - to się o betoniarkę oprzyj". Po co się starać? Wpływy z tego będą kosmiczne. Aha. Sorry. Kierowniki, naczelniki, DISy dostaną po 500 zł. Będą wpływy z ich pracy.  :wysmiewacz:

24 maja 2016, 08:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 07:52

POSTY        9
andzia77710                    

Nie chce się czepiać, ale wydaje mi się NORRPL, że w skarbowości pracujesz przynajmniej z 20 lat, to powinieneś się cieszyć, że związki walczą też o podwyżki dla takich pracowników.

To też się dołączę do "czepiania" :) - tak dla odstresowania towarzystwa li tylko.
Norrpl - z analizy Twoich postów wynika nie tylko, że pracujesz w skarbowości długie lata oraz że w 2009 udało się zostać urzędnikiem mianowanym (może stąd ta frustracja odnośnie podwyżek, bo o tym wiemy wszyscy już chyba, że skoro się jest mianowanym to od lat o podwyżkach nie ma mowy w myśl uzasadnienia "bo przecież i tak dużo zarabiasz" (btw. ja nawet nagród kwartalnych na to wytłumaczenia nie dostaję  :)  ) - ale, co ciekawe - od 2009 r. do 2016 r. doszło u Ciebie do zmiany końcówek czasowników z damskich na męskie ... rozbawiło mnie to, wybacz  :D  (a czytałam, że dwa dyplomy masz - z czego jeden z polonistyki...)

A żeby jednak pozostać w wątku podwyżek - trzymam za wszystkich kciuki!

24 maja 2016, 08:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
bombel                    

Czy się stoi czy się leży 1,5 się należy. Teraz Wam pozostaje tylko "panie majster łopata mi się złamała - to się o betoniarkę oprzyj". Po co się starać? Wpływy z tego będą kosmiczne. Aha. Sorry. Kierowniki, naczelniki, DISy dostaną po 500 zł. Będą wpływy z ich pracy.  :wysmiewacz:

O jakiej IS mowa?

24 maja 2016, 08:54
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 173  Następna strona