W skrócie po równo do zasadniczej każdemu, poza osobami z przerośniętymi mnożnikami. Wszystkie podwyżki w Opolu odbyły się bez uznaniowości, więc dość uczciwie.
W skrócie po równo do zasadniczej każdemu, poza osobami z przerośniętymi mnożnikami. Wszystkie podwyżki w Opolu odbyły się bez uznaniowości, więc dość uczciwie.
Ile to mniej więcej kwotowo wychodzi?
21 paź 2020, 12:11
Re: Podwyżki 2020
Donatella
Ile to mniej więcej kwotowo wychodzi?
W przypadku pracowników ~114zł brutto zasadniczej + stażowe + trzynastka, czyli w zależności od stażu w ujęciu rocznym 125-150zł brutto miesięcznie.
Jak na 1.9% to tragedii nie ma, no ale cóż, mogło być ponad 2x tyle gdyby realizacja porozumienia KP została w 100% zrealizowana.
Othir A wiadomo kiedy będzie wypłacana tą podwyżka i wyrównanie?
Ostatnio edytowano 21 paź 2020, 15:52 przez Komar80, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2020, 15:49
No panie/pani Othir wychwalanie DIASOpole wręcz koncertowe. Poprzednia podwyżka woła o pomstę do nieba. Zwartościowanie stanowisk też. Powtarzam do znudzenia, że punkty uzyskane z wartościowania maja sie nijak do mnożnika. Poprzednia podwyżka w Opolu była związana z nazwiskiem tu w tej małej izdebce każdy kazdego zna. Tyle w temacie.
21 paź 2020, 16:17
Komar80
Othir A wiadomo kiedy będzie wypłacana tą podwyżka i wyrównanie?
Korytarzowe plotki (na których się więcej razy przejechałem niż się potwierdziły), mówią o tym, że wynagrodzenie w tym miesiącu (26.10) będzie już z uwzględnieniem podwyżki, za to wyrównanie w listopadzie.
A jeśli mam odpowiedzieć poza sferą plotek, to tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.
21 paź 2020, 16:26
jak tam podwyżki Othir, zadowolony ?
27 paź 2020, 08:38
marus007
jak tam podwyżki Othir, zadowolony ?
Pytasz o całokształt, czy 2 transze? Bo jeśli chodzi o całokształt to jak na ilość środków przeznaczonych na podwyżki to sam jestem zadowolony, obiektywnie jednak uważam, że zapewne można było to zrobić lepiej.
Jeśli chodzi o drugą transze, to jak już pisałem, korytarzowe plotki to częściej czyjeś pobożne życzenia. Na tę chwilę nie wiadomo kiedy w Opolu będzie wypłata wyrównania, więc można przyjąć bezpieczną datę "do końca listopada".
28 paź 2020, 07:04
Trochę nie nadążam, teraz powinna być trzecia transza, którą miał dostać każdy. Z korytarzowych plotek wynika, że wynagrodzenia za X "po staremu". Brak jakichkolwiek podwyżek. Niektórzy dostali tzw. covidowe.
28 paź 2020, 07:29
Othir
Jeśli chodzi o drugą transze, to jak już pisałem, korytarzowe plotki to częściej czyjeś pobożne życzenia. Na tę chwilę nie wiadomo kiedy w Opolu będzie wypłata wyrównania, więc można przyjąć bezpieczną datę "do końca listopada".
Roku Pańskiego 2022 (tak do rymu), ale cieszyć się nie ma z czego...nadchodzi inflacja
28 paź 2020, 09:22
marus007
Trochę nie nadążam, teraz powinna być trzecia transza, którą miał dostać każdy. Z korytarzowych plotek wynika, że wynagrodzenia za X "po staremu". Brak jakichkolwiek podwyżek. Niektórzy dostali tzw. covidowe.
Jeśli liczyć podniesienie kwoty bazowej jako osobną transzę podwyżek 2020 to tak, teraz będzie trzecia. Jednak ja wole na to patrzeć w ten sposób, że kwota bazowa to zupełnie inna kwestia, za to podwyżki z uchwały modernizacyjnej zostały podzielone na 2 transze. Jeśli chodzi o Opole to: -Podniesienie kwoty bazowej dla każdego: Czerwiec ✔ -Pierwsza transza podwyżki 3% z uchwały modernizacyjnej - bazująca na wartościowaniu stanowisk: Lipiec-Sierpień ✔ -Druga transza podwyżki 1.9% z uchwały modernizacyjnej - każdemu z nieprzerośniętym mnożnikiem zatrudnionemu na stałe +0.056 do mnożnika: Soon™
28 paź 2020, 13:21
No jaśniej nie można, dzięki Othir, szkoda, że takich informacji nie ma na intranecie. A jak z tym dodatkiem tzw. covidowym? było chyba już czy będzie - miesięcznie kwartalnie czy jednorazowo ?
28 paź 2020, 13:55
Przerośnięty mnożnik!!!?? Ja chcę taki i niech sobie wezmą te podwyżki...
28 paź 2020, 17:51
marus007
No jaśniej nie można, dzięki Othir, szkoda, że takich informacji nie ma na intranecie. A jak z tym dodatkiem tzw. covidowym? było chyba już czy będzie - miesięcznie kwartalnie czy jednorazowo ?
Nic nie słyszałem o tym, żeby w Opolu miał być jakiś dodatek covidowy, chyba że został rozdysponowany po cichu. Były już nagrody za III kwartał, czy będzie coś jeszcze ciężko powiedzieć.