Hej. Czy to znaczy że strukturę US tworzy Izba? A naczelnik dostaje tylko do akceptacji bądź zapoznania ?
10 lut 2017, 09:08
Re: Nowa KAS
animka
Hej. Czy to znaczy że strukturę US tworzy Izba? A naczelnik dostaje tylko do akceptacji bądź zapoznania ?
Jest o wiele gorzej; tworzy ją na kolanie naczelnik; gdyby tworzył ją dyrektor można byłoby mówić o próbie jakiejś standaryzacji; a tak zaczyna się: "bo my jesteśmy średnim urzędem, małym urzędem, super urzędem...". Jest bałagan.
10 lut 2017, 09:35
Black83
IAS Gdańsk dziś na maila dostałam informację od P. Dyrektora, że od 01.03.2017r. pracuję nadal w swoim US, na dotychczasowych warunkach. Mail zindywidualizowany, załączony plik z listem nazywa się tak jak ja, czuję się dopieszczona <joke>
Upsss...u mnie informacji takowej brak...kogo pytam, ten już dostał
10 lut 2017, 10:19
Z IAS Warszawa także dziś przyszły meile o miejscu wykonywania pracy w dotychczasowym US po 1 marca.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
10 lut 2017, 11:06
UKS Wrocław, przyszły email propozycje Do us przenoszą merytorycznych pracowników od lat pracujących w kontroli, skutecznie. Zostawili wielu "dobrych" tj. bez doświadczenia, nie wylewających za kołnierz, bojących się własnego cienia. ALE ZA TO DBAJĄCYCH O ZAPLECZE KULINARNE PRZEŁOŻONYCH i inne ich zachcianki.
10 lut 2017, 14:07
megiwa
UKS Wrocław, przyszły email propozycje Do us przenoszą merytorycznych pracowników od lat pracujących w kontroli, skutecznie. Zostawili wielu "dobrych" tj. bez doświadczenia, nie wylewających za kołnierz, bojących się własnego cienia. ALE ZA TO DBAJĄCYCH O ZAPLECZE KULINARNE PRZEŁOŻONYCH i inne ich zachcianki. :mur:
A u nas (też UKS Wrocław) poszli do US tylko słabi i emeryci.
10 lut 2017, 14:12
jeneral_p
megiwa
UKS Wrocław, przyszły email propozycje Do us przenoszą merytorycznych pracowników od lat pracujących w kontroli, skutecznie. Zostawili wielu "dobrych" tj. bez doświadczenia, nie wylewających za kołnierz, bojących się własnego cienia. ALE ZA TO DBAJĄCYCH O ZAPLECZE KULINARNE PRZEŁOŻONYCH i inne ich zachcianki. :mur:
A u nas (też UKS Wrocław) poszli do US tylko słabi i emeryci.
Ile osób ogółem przeniesiono z wydziałów kontroli podatkowej UKS do US? I czy płaca taka sama?
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
10 lut 2017, 14:22
jeneral_p
megiwa
A u nas (też UKS Wrocław) poszli do US tylko słabi i emeryci
Jeden UKS a dwa podejścia?
10 lut 2017, 14:37
Raczej punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
10 lut 2017, 14:51
Z jednego ośrodka zamiejscowego ok. 15 osób przeniesiono do US, płaca na dzień 1.03.2017 ma być zachowana. Wiadomo ze za chwilę ulegnie zmianie, w którą stronę łatwo przewidzieć.
10 lut 2017, 15:02
megiwa
Z jednego ośrodka zamiejscowego ok. 15 osób przeniesiono do US, płaca na dzień 1.03.2017 ma być zachowana. Wiadomo ze za chwilę ulegnie zmianie, w którą stronę łatwo przewidzieć.
Który to zamiejscowy został tak doceniony? Wałbrzych, Jelenia czy Legnica?
10 lut 2017, 18:34
Zenobiax
Raczej punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Raczej jeden UKS, ale trzy ośrodki. EDIT
Zapomniałem dodać, że byli też ochotnicy.
Ostatnio edytowano 10 lut 2017, 18:47 przez jeneral_p, łącznie edytowano 2 razy
10 lut 2017, 18:40
gyokuro
Ile osób ogółem przeniesiono z wydziałów kontroli podatkowej UKS do US? I czy płaca taka sama?
W Legnicy i Wałbrzychu po 5.
Nie będzie delegatury UCS w Jeleniej.
10 lut 2017, 18:43
Witajcie!
Jestem tutaj nowy, więc słabo się na tym forum poruszam...
Mam do Was pytanie: co z pracownikami urzędów skarbowych - członków korpusu służby cywilnej, którzy mają obecnie - poza etatem - dodatkowe dochody lub dodatkowo prowadzą działalność gospodarczą...
Czy z dniem 01.03.2017 r. z automatu zostanę pozbawieni etatu w nowej KAS?