My w Białymstoku już po imprezie jubileuszowej. Borysy mieliście rację (pogupiłam się i nie wiem ilu was w końcu jest). Był kwartet smyczkowy jak żywcem wyjęty z TITANICA. Dużo grali motywów filmowych (ale z TITANICA nic nie było). Ja skojarzyłam "Ostatnie tango w Paryżu" (około 7 min.) i "Pana Wołodyjowskiego" (wydaje mi się, że to ten wątek jak Azję na pal nabijają, tak około 13 min.). Było też nasze duszpasterstwo (oczywiście trzech biskupów). Tu można obejrzeć galerię: https://wrotapodlasia.pl/pl/region_i_go ... leusz.html Także początek tygodnia był udany. Niestety jutrzejszy dzień ma być fatalny. Kadry zasłaniały się nogami i rękami, ale jak to u nas kobiet. Zawsze coś prześwituje i prawie wszystko można zobaczyć. Więc moi drodzy jutro od 13-ej siedziby przy komputerach i czekamy na wiadomości przesyłane droga emailową.
09 lut 2017, 20:21
Re: Nowa KAS
IAS Gdańsk dziś na maila dostałam informację od P. Dyrektora, że od 01.03.2017r. pracuję nadal w swoim US, na dotychczasowych warunkach. Mail zindywidualizowany, załączony plik z listem nazywa się tak jak ja, czuję się dopieszczona <joke>
09 lut 2017, 20:48
Wy z tymi emailami to na poważnie - dziś byłem w terenie i nic na ten temat nie wiem
09 lut 2017, 20:59
Spokojnie! Na razie spokojnie... Po 1 marca zmieni się w Waszym życiu niewiele. Tylko celników zaczną rozbierać z mundurków. Roszady części uxowskiej braci nastąpią od maja do września. W sumie to żadne pocieszenie bo nic gorszego nad niepewność.
Ostatnio edytowano 09 lut 2017, 21:26 przez makoma, łącznie edytowano 1 raz
09 lut 2017, 21:22
Black83
IAS Gdańsk dziś na maila dostałam informację od P. Dyrektora, że od 01.03.2017r. pracuję nadal w swoim US, na dotychczasowych warunkach. Mail zindywidualizowany, załączony plik z listem nazywa się tak jak ja, czuję się dopieszczona <joke>
Czy to nowa propozycja pracy?
09 lut 2017, 21:25
Już teraz niektórzy w uks-ach otrzymali propozycje nie do odrzucenia - przejścia do pracy w urzędach skarbowych, niekoniecznie w tym samym mieście.
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
09 lut 2017, 21:27
bris
Wy z tymi emailami to na poważnie - dziś byłem w terenie i nic na ten temat nie wiem palka--==
Dużo luda nas. To nie napiszą chyba do wszystkich jednego dnia.
09 lut 2017, 21:38
A co jeżeli nie przyjmę propozycji? To że wypowiedzenie, to oczywiste, ale co z odprawą z tytułu likwidacji zakładu pracy? Opinie są podzielone. Celnikom się należą i wynika to wprost z ustawy, a reszta?
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
09 lut 2017, 21:43
Ludzik123
A co jeżeli nie przyjmę propozycji? To że wypowiedzenie, to oczywiste, ale co z odprawą z tytułu likwidacji zakładu pracy? Opinie są podzielone. Celnikom się należą i wynika to wprost z ustawy, a reszta? :blink:
Dla ścisłości - nie ma w tym przypadku rozwiązania stosunku pracy (czyli wypowiedzenia też nie) - tylko wygaśnięcie. Przepis o odprawach jest chyba celowo napisany w taki niejasny sposób. Ja jestem zdania, że wszystkim nam bez wyjątku należą się odprawy obliczane w taki sposób jak funkcjonariuszom SC w służbie stałej.
09 lut 2017, 22:21
Gefreiter ty jesteś fetyszystą jak jakis buszmen z Afryki. Czciciel symboli i sztandarów itp. z Ciebie. To jest nawet zabawne. bu ha ha
10 lut 2017, 07:57
Black83
naczelnicy nawet nie próbują dyskutować; struktura - w 20 min gotowa (w całkowitej niezgodzie z zaleceniami ministra; czynności sprawdzające i rejestracja - nadal w ciemnej...); pismo rozesłane - zgodnie z poleceniem; jak tak spojrzeć z boku - fajny kabaret.