Konia z rzędem temu, kto mi odpowie czy studia wliczają się do tego "stażu pracy" (tak jak np. w przypadku wyliczenia urlopu) :) PS. a dostaliście aneksy do umów?
06 gru 2017, 12:56
Re: Planowane podwyżki w 2017 roku
Nie no jasne ja rozumiem że muszę czekać natomiast chodzi o samą zasadę czy ktoś z Was ma info jak to było rozdysponowane ? IAS Warszawa
06 gru 2017, 13:02
ocotuchodzi
W Poznaniu słychać o podwyżkach w Volkswagenie - po 1000 zł dla każdego i 6500 zł dla każdego na 25 lecie zakładu. My się podniecamy 100 zł brutto, żenujące:(
Bo mają porządne związki zawodowe, które dbają o swoich.
06 gru 2017, 13:28
Levy181
Nie no jasne ja rozumiem że muszę czekać natomiast chodzi o samą zasadę czy ktoś z Was ma info jak to było rozdysponowane ? IAS Warszawa
Rozdysponowanie w zależności od ogólnego stażu pracy i aktualnego mnożnika - zajrzyj na 66 stronę tego wątku
____________________________________ "Tęsknota do pieca to ciężka choroba dla bałwana" /J. Ch. Andersen/
06 gru 2017, 13:47
Czy coś wie na temat podwyżek grudniowych w IAS w Łodzi?
06 gru 2017, 14:24
minifini
Ale za to na intranecie będzie info, że już puścili
14:48 - komunikatu brak
06 gru 2017, 14:49
wampirek
Rozdysponowanie w zależności od ogólnego stażu pracy i aktualnego mnożnika - zajrzyj na 66 stronę tego wątku
Jak najbardziej jestem zaznajomiony z rozpiską natomiast w nich pracownicy młodzi tacy jak np. ja, którzy nie mają stażu pracy powyżej 7 lat nie dostaną nic.
06 gru 2017, 14:50
Levy181
wampirek
Jak najbardziej jestem zaznajomiony z rozpiską natomiast w nich pracownicy młodzi tacy jak np. ja, którzy nie mają stażu pracy powyżej 7 lat nie dostaną nic.
Jeżeli Twój ogólny staż pracy nie przekracza 7 lat, to masz rację, niestety.
____________________________________ "Tęsknota do pieca to ciężka choroba dla bałwana" /J. Ch. Andersen/
06 gru 2017, 15:00
No ale dostałeś podwyżkę wcześniej, kiedy starsi stażem nie dostali.
06 gru 2017, 15:01
wiki2012
ocotuchodzi
W Poznaniu słychać o podwyżkach w Volkswagenie - po 1000 zł dla każdego i 6500 zł dla każdego na 25 lecie zakładu. My się podniecamy 100 zł brutto, żenujące:(
Bo mają porządne związki zawodowe, które dbają o swoich.
Słyszę tu rozgoryczenie wieloletniego członka związku... uczestnika manifestacji i negocjacji płacowych. Brawo. Więcej takich w skarbowości.
majap18
Levy181
Kochani z IAS Warszawa, mówicie że wyrównania są na kontach widać że nie u każdego więc czy może ktoś wie w końcu jak to zostało podzielone ? Czy tylko był brany staż pracy pod uwagę i nic więcej ?
Tak wyglądały wyrównania, jeżeli miałeś większy mnożnik to nie dostałeś podwyżki
Ustalili. Na podwyżki łapią się osoby ze stażem pracy 7 lat i więcej (ogółem, nie tylko w skarbowości), które mają aktualny mnożnik w przedziale od 1,61 do 2,2. Poniżej wartości skrajne podwyżek dla poszczególnych przedziałów stażu: - staż: - aktualny mnożnik: - kwota podwyżki brutto: 7-9 lat 1,61-1,7 209,87 (max w tym przedziale stażu) 7-9 lat 2,101-2,2 59,96 (min w tym przedziale stażu) 10-19 lat 1,61-1,7 271,71 (max w tym przedziale stażu) 10-19 lat 2,101-2,2 76,83 (min w tym przedziale stażu) 20 i więcej lat 1,61-1,7 357,90 (max w tym przedziale stażu) 20 i więcej lat 2,101-2,2 103,06 (min w tym przedziale stażu) Mnożniki pomiędzy podanymi wyżej skrajnymi przedziałami otrzymają podwyżki w kwotach pośrednich, generalnie, im mniejszy mnożnik tym większa podwyżka. Generalnie lipa - podwyżki bez uwzględnienia wykonywanej pracy i jej jakości, zajmowanego stanowiska, umiejętności itp. Że na da :zly1:
Generalnie lipa? Dlaczego chciał(a)byś jakieś szczególne kryteria skoro wcześniejsze podwyżki 2x nie brały pod uwagę ŻADNYCH kryteriów poza osiągnięciem ustalonego minimum? Pieniązki bez dyplomu uznania to już dla Ciebie dno? Za wykonywane szczególnie przez Ciebie obowiązki? No to przy drugiej części podwyżek może uznają kogoś bardziej godnym od Ciebie i uznaniowo podniosą wyłącznie jemu. I będzie fajniej?
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
06 gru 2017, 16:52
Czy wszystkie IAS mają takie same wskażniki?
06 gru 2017, 17:10
Może chciał(a)by żeby była pod uwagę brana jakość pracy i charakter, a nie chory staż pracy bo taka naprawdę czemu osoba z np. 6 letnim stażem nie jest objęta podwyżką ?
____________________________________ Wielka Polska !
06 gru 2017, 17:14
Harakiri
Generalnie lipa - podwyżki bez uwzględnienia wykonywanej pracy i jej jakości, zajmowanego stanowiska, umiejętności itp. Że na da :zly1:Generalnie lipa? Dlaczego chciał(a)byś jakieś szczególne kryteria skoro wcześniejsze podwyżki 2x nie brały pod uwagę ŻADNYCH kryteriów poza osiągnięciem ustalonego minimum? Pieniązki bez dyplomu uznania to już dla Ciebie dno? Za wykonywane szczególnie przez Ciebie obowiązki? No to przy drugiej części podwyżek może uznają kogoś bardziej godnym od Ciebie i uznaniowo podniosą wyłącznie jemu. I będzie fajniej?
Nie wiem czy to wrzut do mnie ale wiedz kolego/koleżanko że nie powiedziałem słowa o podwyżkach dla starszych pracowników bo jeśli ktoś dobrze wykonuje swoje obowiązki to należy się to mu jak psu buda. Młodych też powinni zachęcać do pracy a nie tylko demotywować. Krzywdzące jest to że ktoś kto pracuje np rok czasu i nadal nic nie umie i chyba się nie nauczy ale ma staż pracy to dostanie podwyżkę. Ja tyram na swój dział i do tego w nagrodę dostaje też inne obowiązki z pozostałych działów bo się nie wyrabiają i w imię czego nie mam dostać podwyżki. Wszyscy jadą na tym samym wózku więc oszczędź nam tych mądrości.
06 gru 2017, 17:33
tiplasho
minifini
Ale za to na intranecie będzie info, że już puścili