Teraz jest 06 wrz 2025, 09:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Przy niektórych IAS powołano zespoły doradcze do wypracowania zasad przedkładania propozycji pracy/służby. Ciekawe czy będą one miały choć częściowy wpływ na ucywilizowanie tego procesu, czy są tylko zasłoną dymna (realizacją pisma M.B. z końca lutego). Celnicy na posiedzeniu Komisji Finansów Publicznych 8.03.2017 r. przedstawili kilka kuriozalnych przykładów jak w praktyce odbywa się proces "ucywilnienia" i 20.30.2017 r. Szef KAS powołał zespół do monitorowania tego procesu. Skład jednak nie pozostawia złudzeń, że prawa funka/pracownika będą na pierwszym miejscu.

22 mar 2017, 18:45
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 mar 2017, 17:20

POSTY        1
Gdzie można znaleźć informacje o takich zespołach?

23 mar 2017, 08:13
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Na stronie swojej Izby - zespoły powołuje DIAS

23 mar 2017, 09:50
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 lis 2015, 22:04

POSTY        2
Sz0gun                    

Staruszek                    

Im już to, naprawdę się należy,

...czy się stoi, czy się leży.

staruszek                    

Nie mówiłem, że czas dla nich na leżenie lub stanie i bąków zbijanie, oni swoją robotę na pewno zrobią, ale o wykazaniu się nowej generacji (przecież ze starych pracowników nie ma pożytku, tylko blokują drogę awansu młodym i prężnym), a kto ją pracy nauczy? ze szkoły wynieśli :wysmiewacz:
Przykro mi że taką opinię mają długoletni pracownicy, sam zaczynałem dość dawno tzw. karierę, od stanowiska księgowego, później st. księgowego, inspektora, st.inspektora i po 11 latach zostałem kierownikiem działu, przez moje ręce przeszło wielu młodych i nie młodych współpracowników, i wszędzie się spotka dobrych i miernych, po tych wszystkich latach mogę stwierdzić jedno "jeśli pracujesz to starach się wykonywać tę pracę jak najlepiej, dla samego siebie i dobrego własnego poczucia oraz staraj się pomagać innym, lecz nie wyręczaj ich w pracy :nonono: bo z tego większej kasy nie będzie, a tylko zdrowia mniej. Narka Shogun.

Niestety, trudno jest młodym gniewnym ocenić pracę "staruszków", żeby ocenić innych wiedzę, umiejętność oceny sytuacji, samemu trzeba wiedzieć jeszcze więcej. Ilu młodych zna doskonale przepisy podatkowe, rachunkowe, doświadczenie w ocenie ksiąg, w tym otrzymanych ksiąg elektronicznych.

Ostatnio edytowano 23 mar 2017, 17:03 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Poprawiłem cytat

23 mar 2017, 11:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Staruszek                    

Nie mówiłem, że czas dla nich na leżenie lub stanie i bąków zbijanie, oni swoją robotę na pewno zrobią, ale o wykazaniu się nowej generacji (przecież ze starych pracowników nie ma pożytku, tylko blokują drogę awansu młodym i prężnym) , a kto ją pracy nauczy? ze szkoły wynieśli :wysmiewacz:
Przykro mi że taką opinię mają długoletni pracownicy, sam zaczynałem dość dawno tzw. karierę, od stanowiska księgowego, później st. księgowego, inspektora, st.inspektora i po 11 latach zostałem kierownikiem działu, przez moje ręce przeszło wielu młodych i nie młodych współpracowników, i wszędzie się spotka dobrych i miernych, po tych wszystkich latach mogę stwierdzić jedno "jeśli pracujesz to starach się wykonywać tę pracę jak najlepiej, dla samego siebie i dobrego własnego poczucia oraz staraj się pomagać innym,l ecz nie wyręczaj ich w pracy :nonono: bo z tego większej kasy nie będzie, a tylko zdrowia mniej. Narka Shogun.

Nikt nie mówi że każdy wieloletni pracownik się obija ale mnie jako osobę młodą wiekiem i stażem nie spotkało zbyt wiele dobrego z ich strony. Wiedzę przekazywali mi niewiele starsi ode mnie ludzie którzy też mieli uczucie krzywdy jeśli chodzi o podział obowiązków i stosunek do pracy co poniektórych.
Bez wątpienia jest w resorcie sporo osób które zasługują na to o czym się tu pisze ale z doświadczeń moich i,  jak widać,  wielu innych forumowiczów wynika, że to ginący gatunek.

Ostatnio edytowano 23 mar 2017, 17:08 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Poprawiłem cytat

23 mar 2017, 16:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 mar 2017, 19:00

POSTY        3
Czy osoba kierująca wieloosobowym stanowiskiem pracy musi mieć wyższe wykształcenie? Czy przy składaniu propozycji zatrudnienia ktoś to będzie weryfikował? Czy otrzymuje wyższą pensję niż pozostali pracownicy wieloosobowego stanowiska?

23 mar 2017, 17:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
U mnie w US już przed kas zdegradowali osoby bez wyższego a będące kordynatorami :)

23 mar 2017, 17:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Mam pytanie - jak sądzicie jaki wskaźnik w KAS będzie miał "obecny komisarz skarbowy" - kto będzie o tym decydował NUS czy DIAS? Czy rodzaj komórki organizacyjnej będzie na to miał wpływ?

23 mar 2017, 18:54
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Przepraszam, że zasieję niepokój wśród urzędników mianowanych, ale... czy niektórzy urzędnicy mianowani, w związku z prawem do dodatku sc, nie dostaną propozycji pracy z płacą niższą niż obecnie?...

23 mar 2017, 19:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 mar 2017, 19:00

POSTY        3
luczadoreq                    

U mnie w US już przed kas zdegradowali osoby bez wyższego a będące kordynatorami :)

Czyli zdegradowali kierowników? Ciekawe czy ktoś weryfikuje wymagane kwalifikacje na dane stanowiska? Zobaczymy co będzie wynikać z nowego rozporządzenia stanowiskowego.

23 mar 2017, 19:32
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95
Czy liczycie na podwyżki wynagrodzenia dla "komisarzy"?

23 mar 2017, 19:55
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
robak                    

Czy liczycie na podwyżki wynagrodzenia dla "komisarzy"?

Nie licz (komisarzy już nie będzie  :wysmiewacz: )

23 mar 2017, 20:16
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        95
No to teraz zrozumiałam. :brawa:

23 mar 2017, 20:44
Znawca

REJESTRACJA17 paź 2009, 15:25

POSTY        136
W nowych strukturach bez wątpienia najlepiej płatnymi stanowiskami (poza kierownictwem) będą stanowiska eksperckie tj. młodszy ekspert, ekspert, starszy ekspert i radca skarbowy. Stanowisk specjalistyczne to prawdopodobnie mnożnik poniżej 2.

23 mar 2017, 21:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 99  Następna strona