Czy są na forum osoby, które zapoznały się z projektem w sprawie dodatków kontrolerskich dla osób wykonujących kontrolę podatkową? Słyszałam że będzie słabo z ich dolnym progiem. Izba już dostała projekt do zapoznania się, ale z jakichś powodów nie udostępnia urzędom do zapoznania się.
31 sty 2017, 17:35
Re: Nowa KAS
taksia
Czy są na forum osoby, które zapoznały się z projektem w sprawie dodatków kontrolerskich dla osób wykonujących kontrolę podatkową? Słyszałam że będzie słabo z ich dolnym progiem. Izba już dostała projekt do zapoznania się, ale z jakichś powodów nie udostępnia urzędom do zapoznania się.
Wysokość od 2 do 50% ew. nic np. po 3 miesiącach nieobecności. Ciekawostką jest fakt, że w OSR przewidziano go dla 10 000 funków i cywili a samych funków ma być 9 500.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
31 sty 2017, 20:17
supersaper
taksia
Wysokość od 2 do 50% ew. nic np. po 3 miesiącach nieobecności. Ciekawostką jest fakt, że w OSR przewidziano go dla 10 000 funków i cywili a samych funków ma być 9 500.
Ale mówimy tu o kontroli podatkowej czy celno-skarbowej?
Ostatnio edytowano 01 lut 2017, 12:31 przez nieziemska, łącznie edytowano 1 raz
01 lut 2017, 12:30
Kontroli podatkowej i kontroli celno-skarbowej
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
01 lut 2017, 15:53
Pracuję w wyspecjalizowanym urzędzie od 2004 roku, wcześniej 10 lat jako iks w uks. Dzisiaj otrzymałem informację o dodatku na 2017 rok, wynosi on 25% i jest o 5% niższy w porównaniu do 2016 roku. Pozostałym pracownikom kontroli też obcięli po 5%.
01 lut 2017, 16:23
Viglaif
Pracuję w wyspecjalizowanym urzędzie od 2004 roku, wcześniej 10 lat jako iks w uks. Dzisiaj otrzymałem informację o dodatku na 2017 rok, wynosi on 25% i jest o 5% niższy w porównaniu do 2016 roku. Pozostałym pracownikom kontroli też obcięli po 5%.
Nie "obcięli" ale "przyznali" - a że w kieszeni mniej - cóż nowi dyrektorzy w departamentach nie będą pracowali za "Bóg zapłać" ostatecznie pochodzą z "wielkiego byznysu".
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
01 lut 2017, 19:47
5% czy 5 punktów procentowych?
01 lut 2017, 21:14
Dziś padły w UKS propozycje zgłoszenia akcesu do pracy w Urzędach Skarbowych w komórkach, które mają zajmować się weryfikacją podatników (np. sprawdzanie czy podatnik faktycznie istnieje - weryfikacja siedziby pod wskazanym adresem itp.) - mam pytanie czy takie komórki w US istnieją czy to ma być jakiś nowy "dobry" twór.
02 lut 2017, 10:48
U nas w US nie istnieje taka komórka. Weryfikacją zajmuje się KP i EA w ramach swojej pracy w terenie
02 lut 2017, 10:58
W moim US weryfikacja czy pod adresem istnie przed. zajmuje się OB (tam robi się wszystko) ludzie z NIP-ów i danego podatku w ramach czynności sprawdzających jeżdżą w teren
02 lut 2017, 11:25
W średnim WLKP tzw. wizjami zajmuje się KP i AP na zlecenie OB
02 lut 2017, 11:27
U nas w małym US robi to tylko KP
02 lut 2017, 11:43
bris
Dziś padły w UKS propozycje zgłoszenia akcesu do pracy w Urzędach Skarbowych w komórkach, które mają zajmować się weryfikacją podatników (np. sprawdzanie czy podatnik faktycznie istnieje - weryfikacja siedziby pod wskazanym adresem itp.) - mam pytanie czy takie komórki w US istnieją czy to ma być jakiś nowy "dobry" twór.
Który to UKS, jeśli można? Te propozycje składano iksom i nieiksom?
02 lut 2017, 12:47
diss
bris
Który to UKS, jeśli można? Te propozycje składano iksom i nieiksom?
UKS Lublin - US złożyły "zapotrzebowanie" na 12 osób, propozycja raczej dla pracowników, ale iks-y też mogą się zdeklarować