Teraz jest 08 wrz 2025, 12:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2017, 09:28

POSTY        4
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Świętokrzyskie - osoby które nie dostały propozycji zatrudnienia -Gdzie kierują swoje pierwsze kroki? Gdzie składają wniosek o ponowne rozpatrzenie? Czy od razu do DIAS czy przez Region Świętokrzyski NSZZ "Solidarność. czy może wziąć urlop i samemu stanąć u drzwi Dyrektora?  O jakie przepisy najlepiej się oprzeć we wniosku ? Może ktoś pomoc? :(

31 maja 2017, 09:58
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2009, 06:29

POSTY        71
Witam, jeśli zaproponowano mi warunki a ja je odrzuciłem bo chcę odejść czy przysługuje mi odprawa po 27 latach pracy?

31 maja 2017, 10:44
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 gru 2013, 23:38

POSTY        1
Najlepiej niech nie wypowiadają się ci co nie pracują w audycie środków unijnych. Ja pracowałam w UKS 20 lat, w audycie 7 lat. Stanowisko - starszy komisarz skarbowy, mnożnik 1,60. Mam wykształcenie wyższe, ukończone studia podyplomowe dot. audytu. Zdałam również egzamin na IKS. Po przeniesieniu do MF w lutym 2017 otrzymałam stanowisko główny specjalista (stanowisko samodzielne w służbie), a teraz otrzymałam mnożnik 1,61, stanowisko "inspektor" (stanowisko wspomagające w służbie cyw.), czyli zaczynam wszystko od początku. Cała nasza grupa pracowników niezależnie czy byli  wcześniej  referendarzem, czy komisarzem oraz st. komisarzem dostaliśmy wszyscy jedno stanowisko "inspektor". Również pozbawieni zostaliśmy dodatków kontrolerskich (skarbowych) oraz premii. I kto tu stracił najwięcej?  <_<

31 maja 2017, 11:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 11:57

POSTY        35
Nie chcę nikogo denerwować ani obrażać, w moim US tylko nieliczni mają mnożnik powyżej 1.61, nie ważne czy się ma wykształcenie wyższe, studia podyplomowe i 25 lat doświadczenia. Więc wszystkich niezadowolonych z mnożnikami w granicach 1.9 i większymi pozdrawiam. Może i my za kilkanaście lat takie otrzymamy.  :mur:

31 maja 2017, 12:12
Amator

REJESTRACJA20 maja 2016, 12:31

POSTY        18
Nie wiesz, że Ci co mają dużo zawsze narzekają? Ty masz mnożnik 1,6 były celnik który pracuje z tobą w pokoju ma 2,6 i tak mu mało, a wykonujecie tą samą pracę albo nawet robisz więcej. U nas ciągle widac grupki na papierosie (co 20 minut wychodzą - wiem bo muszą przejśc korytarzem obok mojego pokoju) albo grupuja się na korytarzach i plotkują/obmyślają jak tu są poszkodowani. Cyt była Panią celnik "Jezu ile ja mam tu zadań w Izbie Celnej to tyle robiły co najmniej 2-3 osoby"

Ręce opadają

A ty przez kilkanaście lat zapierdzielasz z tymi zadaniami ze wskaźnikiem 1,35 i było dobrze.

31 maja 2017, 12:40
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
Może się wypowiedzą IKS z UCS-ów jakie dostali stanowiska. W DUCS (Wrocław) IKS IV st. ---> ekspert skarbowy.

31 maja 2017, 13:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2010, 09:45

POSTY        7
Kris86kris                    

Nie wiesz, że Ci co mają dużo zawsze narzekają? Ty masz mnożnik 1,6 były celnik który pracuje z tobą w pokoju ma 2,6 i tak mu mało, a wykonujecie tą samą pracę albo nawet robisz więcej. U nas ciągle widac grupki na papierosie (co 20 minut wychodzą - wiem bo muszą przejśc korytarzem obok mojego pokoju) albo grupuja się na korytarzach i plotkują/obmyślają jak tu są poszkodowani. Cyt była Panią celnik "Jezu ile ja mam tu zadań w Izbie Celnej to tyle robiły co najmniej 2-3 osoby"

Ręce opadają

A ty przez kilkanaście lat zapierdzielasz z tymi zadaniami ze wskaźnikiem 1,35 i było dobrze.

Nie judź. Nie judź. Po co nastawiasz jednych na drugich  :stop:

31 maja 2017, 13:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2016, 06:59

POSTY        59
agatam2                    

Może się wypowiedzą IKS z UCS-ów jakie dostali stanowiska. W DUCS (Wrocław) IKS IV st. ---> ekspert skarbowy.

W Pomorskim, to z reguły IKSy zaczynają się od starszego eksperta. Eksperta dostawali z reguły byli komisarze, ew. starszego kontrolera, choć i tu słyszałem, że byli starsi referendarze dostali st. kontrolera.

31 maja 2017, 13:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
Co do emerytów to niestety jest prikaz z góry żeby im nie wręczać propozycji. Nawisem zawsze tak  było wynikało to z wytycznych. Dyskryminacja jest ale pracownicy byłej administracji podatkowej nie mają drogi sadowej. Co do dochodzenia roszczenia z tytułu dyskrymianacji to jest ewidentna tylko jak sformułować roszczenie skoro stosunek pracy wygaśnie. działania DIAS nie są niezgodne z prawem więc podstawa do roszczenia odszkodowawczego odpada, bo brak  niezgodności z prawem. Na Trybunał Konstytucyjny to chyba nikt zdroworozsądkowy nie może liczyć. Rzecznik Praw Obywatelskich też tu raczej nic nie wskóra.

31 maja 2017, 16:57
Nowicjusz

REJESTRACJA09 gru 2015, 17:41

POSTY        2
Maoista                    

joalcoany                    

Co do odpraw - przychylam się również do stanowiska przedmówców - odprawę powinien dostać każdy, komu kończy się zatrudnienie w (obecnie) KAS, bez względu na to, czy propozycję odrzucił, czy też jej w ogóle nie dostał.

Co do całej sytuacji kadrowo-płacowej w KAS nie mam zbyt wiele do dodania.
Napiszę tylko, że ja propozycję przyjąłem (z dużymi oporami), ale nie planuję kariery w tym resorcie. Mnożnik w kwocie 1.65 nijak nie przystaje do mojego zakresu obowiązków i kompetencji. Ale po prostu jeszcze mam za słabe CV, żeby startować do BIG4 na wyższe stanowisko (gdzie ostatecznie wyląduję). Daję sobie jeszcze ok. 1 rok i wtedy odchodzę.

Wręczeniem wypowiedzenia przynajmniej w pewnym stopniu zrekompensuję sobie mój niedoceniony finansowo trud i zaangażowanie w jakościowe wywiązywanie się z obowiązków. Ten moment da mi chyba najwięcej satysfakcji z całej tej pracy, o której tyle ostatnio rozpisuje się Szef KAS.

Jeżeli ktoś tylko ma taką możliwość to niech odchodzi. Tutaj lepiej nie będzie. Przynajmniej tak ja to widzę :)

Widzę, że większość tutaj patrzy w stronę BIG4 jak na ziemię obiecaną

Patrzą jak na ziemię obiecaną i raczej nie zdają sobie sprawy z tego, że w BIG4 oprócz przychodzenia do pracy się jeszcze pracuje (i to niestety nie 8 h) a nie tylko narzeka :) Może nieliczni, którzy kiedyś pracowali gdzieś poza urzędem wiedzą, że niestety do klientów zamiast przedłużek wysyła się faktury  :lol: Wobec tego nie ma czasu na grubsze - kilku dniowe, czy kilku tygodniowe - rozkminy nad pojedynczymi transakcjami... tylko wszystko ASAP! :D

Btw. Na zachętę do aplikowania do BIG4 dodam, że niedawno dwie osoby z EY z gdańskiego audytu trafiły do szpitala z wycieńczenia. To pierwszy taki przypadek w EY w Polsce... poza Warszawą :D Także czas składać papiery. Nabory na nowy sezon już dawno rozpoczęte :P

31 maja 2017, 17:07
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA31 maja 2017, 17:14

POSTY        1
Wielkopolska, dzisiaj kadrowi rozwozili ostatnie propozycje, min. dla mnie. W moim US minimalne mnożniki to 1,61. Ogólnie duże spłaszczenie wynagrodzeń  np. kontroler 1,61, a ekspert 1,617.

31 maja 2017, 18:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Theoldone – zdenerwowałeś mnie na max, nie mam pojęcia, kim jesteś i gdzie pracujesz, ale takie podejście jest dla mnie nie zrozumiałe i szokujące. Wszystkie osoby, które pracują w US ledwo, co wyrabiają się w 8 godzinach – zostaje ustalona jedynie pilność zadań. Nadgodziny są robione notorycznie i to wynika głównie z ilości narzucanych zadań na jedną osobę. Narzekanie nie wynika tylko z samej instytucji gdzie pracują, ale tylko i wyłącznie z warunków finansowych w porównaniu do odpowiedzialności. Widać, że daleko Tobie do praktycznego doświadczenia pracy ‘na dole’ i wystawiania postanowień o przesunięciu terminu, tak w ścisłości wynika to głównie albo z braku dokumentów do wydania rozstrzygnięcia w sprawie albo z samej procedury. Zaznaczam, że pracownicy US także mają bardzo wielkie problemy zdrowotne, które wynikają głównie z długotrwałego stresu – choroby immunologiczne, sercowe, krążeniowe, psychiczne, więc sorry te dwie osoby z EY to chyba nic (może inaczej wykorzystały czas lunchu).

31 maja 2017, 19:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2007, 22:52

POSTY        6
I wszystko zostało po staremu, pensyjki utrzymane, kominy dalej stoją. Zasada jest jedna, im mniejszy mnożnik tym wyższy dodatek i odwrotnie by wyjść na status quo z uksiku sprzed reformy.
Namnożenie kierownictwa, "zbijanie bąków" przez poprzednie, brawo "dobra zmiana", o to chodziło ?  :piwo: dla tfórcóf tego bajzla...

31 maja 2017, 19:50

REJESTRACJA27 kwi 2017, 20:52

POSTY        22
robak                    

(...) choroby immunologiczne, sercowe, krążeniowe, psychiczne, więc sorry te dwie osoby z EY to chyba nic (może inaczej wykorzystały czas lunchu).

Zapewne menu dot. lunchu tego dnia składało się z wyłącznie z jabłek, tj. śniadanie: jabłecznik, drugie śniadanie: jedno jabłko, obiad: szarlotka, kolacja: jabłko pieczone, chociaż stoi to w sprzeczności z chorobami serca, wieńcowymi i innymi sprawami krążenia.
A tak na poważnie mogli by się wypowiedzieć przedstawiciele wielkiej 4ki, czy karmią murzynów od czarnej roboty właśnie jabłkami, żeby wydajność, mierniki, statystyki i tabelki były jeszcze lepsze.
Pozdrawiam!

31 maja 2017, 20:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 99  Następna strona