To ja muszę czuć się docenionym bo dostałem 50 zł.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
19 sie 2020, 14:29
Re: Podwyżki 2020
Możecie mi wyjaśnić jedną rzecz...mieliśmy chyba dostać 3 % więcej w tej transzy....liczę liczę i ni w ząb mi nie wychodzi 3% tylko niecałe 1,5 % Gdzie jest reszta?
19 sie 2020, 14:34
Chaosik
Możecie mi wyjaśnić jedną rzecz...mieliśmy chyba dostać 3 % więcej w tej transzy....liczę liczę i ni w ząb mi nie wychodzi 3% tylko niecałe 1,5 % Gdzie jest reszta?
chyba 3 % to przeciętna kwota podwyżki. a przeciętnie to znaczy jeden 20 zł a drugi 120 zł
19 sie 2020, 14:36
Kto wie w jakiej wysokości miały być te podwyżki bo u mnie też nie wychodzi 3%.
19 sie 2020, 16:31
Chaosik
no, przecież SZEFOWA, wysłała list...przed porozumieniem 1,5% i 1,5%, czyli OK ?
Ostatnio edytowano 19 sie 2020, 16:41 przez piracio, łącznie edytowano 1 raz
19 sie 2020, 16:36
animka
Poproś o wyliczenie swój dział płac
19 sie 2020, 16:40
piracio
animka
Poproś o wyliczenie swój dział płac
Czytaj że zrozumieniem. Pytalam w jakiej wysokości miały być podwyżki? Bo ile ja dostałam to akurat wiem Mój dział płac już to wyliczył a nawet wypłacił. Więc twoja odp jest na miejscu.
19 sie 2020, 17:22
Witam. Proszę o informację w jakiej wysokości miały być te podwyżki? Do tej pory rozumiałem, że każdy dostanie 3%. U mnie wyszło 1,8%. Czy może wypowiedzieć się ktoś, kto negocjował wysokość tych podwyżek? Czy dalej bedziemy udawać, że nic się nie stało.
19 sie 2020, 19:14
animka
Czytaj że zrozumieniem. Pytalam w jakiej wysokości miały być podwyżki? Bo ile ja dostałam to akurat wiem Mój dział płac już to wyliczył a nawet wypłacił. Więc twoja odp jest na miejscu.
Słowo klucz to "średnio na etat". To była podwyżka kwotowa, a nie procentowa. Część osób dostało 1%, część 10% na zasadach indywidualnie ustalonych między DIAS danej Izby, a związkami. Sumarycznie wynagrodzenie w całym KAS wzrosło o 3%.
20 sie 2020, 06:34
U nas średnia miała być 145 zł, dostałem 70 zł. Minimalna kwota podwyżki 34,50 - taką dostali referenci oraz osoby, które objęte są pitem dla młodych. Nieoficjalnie się dowiedziałem, że duże podwyżki około 250 brutto dostały u mnie osoby, które straciły na stanowisku. Są to 4 osoby, które pracują w US ponad 20 lat, ale nie mają wykształcenia wyższego i zostały zdegradowane z ekspertów na kontrolerów. Nie wiem czy to miała być rekompensata czy o co chodzi ale jest jak jest. 3 z tych osób zjadła zęby na pracy w US więc ja śmiało mogę nazwać ich ekspertami skarbowymi bo mają ogromną wiedzę, nie potrzebują papierka, by zasłużyć na to miano. Co prawda SZD ich przerasta ale to tak samo jak nie jednego młodego
Zobaczymy co wymyślą do 15 września Może znów 50 zł wskoczy.
20 sie 2020, 06:45
85,10 zł za 3 miesiace...
20 sie 2020, 07:35
Herbatnick
U nas średnia miała być 145 zł, dostałem 70 zł. Minimalna kwota podwyżki 34,50 - taką dostali referenci oraz osoby, które objęte są pitem dla młodych. Nieoficjalnie się dowiedziałem, że duże podwyżki około 250 brutto dostały u mnie osoby, które straciły na stanowisku. Są to 4 osoby, które pracują w US ponad 20 lat, ale nie mają wykształcenia wyższego i zostały zdegradowane z ekspertów na kontrolerów. Nie wiem czy to miała być rekompensata czy o co chodzi ale jest jak jest. 3 z tych osób zjadła zęby na pracy w US więc ja śmiało mogę nazwać ich ekspertami skarbowymi bo mają ogromną wiedzę, nie potrzebują papierka, by zasłużyć na to miano. Co prawda SZD ich przerasta ale to tak samo jak nie jednego młodego :blush:
Zobaczymy co wymyślą do 15 września pije-===[ Może znów 50 zł wskoczy.
Cała nadzieja, że dotrwają do emerytury i zdążą przekazać część zdobytej wiedzy.... A ilu "niespodziewanie" odeszło po informacjach o zmianach zasad wynagradzania ??? Teraz "podobno" będą mieli szansę wrócić.
20 sie 2020, 07:38
serwaksi
85,10 zł za 3 miesiace...
Zobacz jak prąd i jedzenie poszło w górę, ta podwyżka Ci tego nawet nie pokryje
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"