Czy ktoś wie co słychać w tajemniczej i bardzo cichej IAS Kraków? Kiedy wreszcie pieniądze obiecane do 30.11? Na stronie cisza i wszystko owiane tajemnicą. Nie otrzymaliśmy nawet informacji do podpisu.
29 lis 2017, 19:19
Re: Planowane podwyżki w 2017 roku
pajacus
Czy ktoś wie co słychać w tajemniczej i bardzo cichej IAS Kraków? Kiedy wreszcie pieniądze obiecane do 30.11? Na stronie cisza i wszystko owiane tajemnicą. Nie otrzymaliśmy nawet informacji do podpisu.
Jak jesteś pracownikiem/cą IAS Kraków to otwórz intranet (strona startowa ) i poczytaj ze zrozumieniem. Możesz wtedy poinformować (tylko cicho) innych co nie mają dostępu do netu wewnętrznego.
____________________________________ jan
29 lis 2017, 19:51
Z tej tabeli nie koniecznie wynika że niższy (w tabeli są średnie mnożniki powiększone o 0,1). Poza tym czy ja to porozumienie dobrze czytam? Wg niego każdy kto ma mnożnik niższy niż w tabeli dostanie podwyżkę w zawrotnej kwocie 92 zł?
29 lis 2017, 23:13
jan
pajacus
Jak jesteś pracownikiem/cą IAS Kraków to otwórz intranet (strona startowa ) i poczytaj ze zrozumieniem. Możesz wtedy poinformować (tylko cicho) innych co nie mają dostępu do netu wewnętrznego.
Jestem pracownikiem IAS Kraków, codziennie otwieram intranet i czytam ze zrozumieniem. A pieniędzy jak nie było tak nie ma, a dziś 30.11.
30 lis 2017, 08:01
tiplasho
Jestem pracownikiem IAS Kraków, codziennie otwieram intranet i czytam ze zrozumieniem. A pieniędzy jak nie było tak nie ma, a dziś 30.11.
Wyrównania mają być wypłacone na Mikołajki.
30 lis 2017, 09:54
Takie podwyżki były, że jeśli w grudniu nie dostanę (a nie dostanę) nagrody w wysokości 2 tysięcy to będę miał pit-11 niższy niż w ubiegłym roku. No chyba, że bogaty Mikołaj z Warszawy coś sypnie i na Święta dadzą jakiegoś konkretnego grosza
30 lis 2017, 10:07
Pytanie do władz ZZ - czy w związku z ogromnymi różnicami w mnożnikach pomiędzy poszczególnymi IAS planuje się złożenie jakiegokolwiek wniosku o równe traktowanie wszystkich pracowników skarbówki? Przecież każdy z nas wykonuje tą samą pracę i chorym jest fakt, iż o płacach ma decydować miejsce zatrudnienia Rozumiem niewielkie różnice dla danego stanowiska ale nie o 0,5
Czy ktoś z IAS w Zielonej Górze powie, czy przed porozumieniem również mieliście wskaźniki na podobnym poziomie, czy porozumienie z ZZ wpłynęło na to, że w tym momencie będziecie mieć takie wskaźniki? Swoją drogą o co w tym wszystkim chodzi, że jest taka dysproporcja między różnymi Izbami? Może Zielona Góra ma sprawy nadzwyczaj trudne - nie wiem, ale Mazowieckie na prawo nie ma lżej i mniej spraw... I żeby była jasność, nie mam do Was pretensji bo to nie od Was zależy, ale próbuje zrozumieć fenomen takich wskaźników. Pozdrawiam
30 lis 2017, 10:40
Te mnożniki to nie są takie jak teraz otrzymają pracownicy, tylko takie jak "docelowo, w odległej przyszłości, powinni mieć na konkretnych stanowiskach" - mówi o tym ostatni punkt ... teraz będzie pierwszy etap w drodze do celu ...
30 lis 2017, 10:48
Dziękuję za odpowiedź. Macie szczęście, ze w ogóle chcą doprowadzić do takich wskaźników, nawet jeżeli będzie to trochę trwało, a nie jak inne Izby, które nic nie wiedzą, na nic się nie zapowiada i najlepiej to żebyśmy siedzieli cicho i cieszyli się z tego co mamy.
30 lis 2017, 10:57
Zielona Góro, wow. Wow. Dążenia i wytyczne takie, że aż się nie chce wierzyć - tak że pytanie tylko, czy kiedykolwiek środki na takie podwyżki będą udzielone. Ale jeśli się uda, to czapki z głów, i cała Polska będzie zazdrościć. Mnożniki na świetnym poziomie a i podział zadań zasługuje na pochwalę (nie analizowałam całości, ale podoba mi się bardzo docenienie orzecznictwa przy jednoczesnym wyłączeniu z niego wydawania prostych, powtarzalnych decyzji - super, widać, że ktoś myśli).
30 lis 2017, 12:18
Jeśli chodzi o bogatego Mikołaja to można tylko pomarzyć... IAS Olsztyn - kwota bazowa na święta 220 zł
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
30 lis 2017, 13:51
W ramach "wymiany informacji międzyurzędowej" dowiedziałem się, że IAS w Warszawie ma już wszystko policzone i czeka na umówiony znak-sygnał żeby przelewać. Potwierdzi ktoś?