Teraz jest 05 wrz 2025, 15:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2013, 17:56

POSTY        14
Post Re: Planowane podwyżki
Mam pytanie, czy miał ktoś może taką sytuację, mianowicie że nie otrzymał podwyżki (z września 2017 roku) z uwagi na fakt, iż nie spełniał wymogu stażu pracy, a brakowało mu 1 roku. Czy po uzyskaniu wymaganego stażu otrzymał zaległą podwyżkę, czy jej jednak nie otrzymał i dysproporcja wynagrodzenia nadal pozostaje w stosunku do osób, które ją otrzymały?

24 sty 2020, 17:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2016, 06:38

POSTY        37
multi288                    

Mam pytanie, czy miał ktoś może taką sytuację, mianowicie że nie otrzymał podwyżki (z września 2017 roku) z uwagi na fakt, iż nie spełniał wymogu stażu pracy, a brakowało mu 1 roku. Czy po uzyskaniu wymaganego stażu otrzymał zaległą podwyżkę, czy jej jednak nie otrzymał i dysproporcja wynagrodzenia nadal pozostaje w stosunku do osób, które ją otrzymały?

Jak już nie dostałeś wtedy to nie licz na to, że coś dostaniesz. Kasa podzielona i tyle. Też nie załapałam się wtedy na podwyżkę i jest duża dysproporcja w wynagrodzeniach w moim referacie pomimo, że wszyscy robimy to samo. Ludzie doświadczeni widzą co się dzieje i jak tylko mogą to przenoszą się do prywatnych firm.

25 sty 2020, 07:03

REJESTRACJA01 mar 2017, 08:03

POSTY        25
Wczoraj była wypłata za styczeń dostałam mniej niż np. we wrześniu 2019, mam 25 lat pracy?

25 sty 2020, 08:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
To zapytaj się kadr dlaczego.

25 sty 2020, 10:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2013, 17:56

POSTY        14
aiwlys                    

Jak już nie dostałeś wtedy to nie licz na to, że coś dostaniesz. Kasa podzielona i tyle. Też nie załapałam się wtedy na podwyżkę i jest duża dysproporcja w wynagrodzeniach w moim referacie pomimo, że wszyscy robimy to samo. Ludzie doświadczeni widzą co się dzieje i jak tylko mogą to przenoszą się do prywatnych firm.

A uzyskałaś jakiekolwiek stanowisko kadr lub przełożonych w tej kwestii? Hmm czyli rozumiem, że ktoś komu brakowało przypuśćmy 1 miesiąc do podwyżki zawsze będzie stratny o kwotę w granicach 200-400 zł brutto w wynagrodzeniu zasadniczym, dziwna sprawa, no ale cóż w końcu związki zawodowe, które rzekomo mają dbać o prawa pracowników tak ustaliły.

25 sty 2020, 20:24
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
do RENEESME
Może pracujesz w kontroli. Nam wypłacili wynagrodzenie "po nowemu", czyli bez dodatku kontrolerskiego. Ten zostanie przeliczony, wg nieznanych nikomu zasad, nie wiadomo kiedy ... Same niewiadome, a wynagrodzenie obcięte.

25 sty 2020, 22:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2016, 06:38

POSTY        37
multi288                    

aiwlys                    

A uzyskałaś jakiekolwiek stanowisko kadr lub przełożonych w tej kwestii? Hmm czyli rozumiem, że ktoś komu brakowało przypuśćmy 1 miesiąc do podwyżki zawsze będzie stratny o kwotę w granicach 200-400 zł brutto w wynagrodzeniu zasadniczym, dziwna sprawa, no ale cóż w końcu związki zawodowe, które rzekomo mają dbać o prawa pracowników tak ustaliły.

Przy podziale wnioskowałam do NUS o podwyżkę z puli do rozdysponowania przez niego. Powoływałam się na to, że posiadam mój łączny staż pracy jest o wiele większy i pracowałam w jst. A na dodatek wykonuję taką samą pracę i mam taką samą odpowiedzialność (łącznie z podpisywaniem pism z up. NUS) co pozostali pracownicy w referacie, nawet ci z ponad dwudziestoletnim stażem pracy w us. Dostałam odmowę udzielenia podwyżki bez wskazania przyczyny.
Nieoficjalnie się dowiedziałam, że podwyżki z puli do dyspozycji NUS dostali pracownicy, którym brakowało nawet tylko kilku dni, żeby mieć staż pracy objęty konkretnymi podwyżkami.
Koleżanki z referatu osiągnęły staż wymagany wówczas do podwyżki i nikt nie pomyślał nawet, żeby im coś dać. Nawet jak dostały awanse, to bez podwyżek.

03 lut 2020, 21:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105