Teraz jest 05 wrz 2025, 22:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Zatrudnienie w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA20 maja 2013, 16:13

POSTY        34
Post Re: Zatrudnienie w KAS
Witam, nasunęła mi się jedna wątpliwość: czy jeśli zrezygnuję z pracy w urzędzie, to taki pracownik przez jakiś czas nie może byc zatrudniony np w biurze rachunkowym? Planuję szukać pracy w zupełnie innym powiecie niż tu, gdzie pracuję.

06 lis 2018, 12:33
Znawca

REJESTRACJA17 paź 2009, 15:25

POSTY        136
Możesz pracować gdzie tylko chcesz. Nie obowiązuje żaden zakaz konkurencji, więc jak masz okazję to zmieniaj pracę. Jedynie np. w mojej IAS nie zgadzają się na wypowiedzenie za porozumieniem stron i musisz pracować pełen okres wypowiedzenia czyli np. 3 miesiące.

06 lis 2018, 17:16
Zaawansowany

POSTY        34
Dziękuję za odpowiedź :) już dziś jedna osoba wyprowadziła mnie z błędnego myślenia :) i tak - zakładam konieczność pracy przez cały okres wypowiedzenia (ale od czego ma się zaległy urlop  :D  którego u mnie pod dostatkiem)

06 lis 2018, 21:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 sie 2016, 21:00

POSTY        11
unavailable                    

Witam, nasunęła mi się jedna wątpliwość: czy jeśli zrezygnuję z pracy w urzędzie, to taki pracownik przez jakiś czas nie może byc zatrudniony np w biurze rachunkowym? Planuję szukać pracy w zupełnie innym powiecie niż tu, gdzie pracuję.

Taki "myk" zakładała planowana ustawa o jawności życia publicznego, która jeszcze nie weszła w życie ;)

06 lis 2018, 21:40
Zaawansowany

POSTY        34
Czy jest tu ktoś, kto odszedł z KAS składając wypowiedzenie? Mam kilka pytań, najlepiej poprzez wiadomość
prywatną.

14 lis 2018, 10:23
Początkujący

REJESTRACJA02 maja 2019, 01:27

POSTY        3
Cześć wszystkim :) jestem nowa na forum i zielona jeżeli chodzi o pracę w KAS.
Ale mam pytanie o zatrudnienie w Krajowej Informacji Skarbowej. Otóż złożyłam papiery na stanowisko Asystent ds. rozpatrywania wniosków o wydanie interpretacji indywidualnych przepisów prawa podatkowego i mam parę pytań.
Czy na tym stanowisku mogą mnie później rzucić na inne obowiązki, typu obsługę infolinii? Jak wygląda ilościowo praca jako asystent, który pisze takie interpretacj?
Ktoś sprawdza potem te interpretacje, jest jakaś odgorna kontrola, czy cała odpowiedzialność leży na asystencie?
Jak z nadgodzinami albo "wynoszeniem pracy do domu"?
Pracowałam już w urzędach ale nie w skarbówce, no i moja praca do tej pory miała inny charakter, nie pisałam ani decyzji ani pism bazując aż tak na przepisach.

02 maja 2019, 16:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3