Teraz jest 05 wrz 2025, 22:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Przywileje a obowiązki i zakazy członków KAS 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Post Przywileje a obowiązki i zakazy członków KAS
Taka mnie kiedyś naszła myśl, że jako członek KAS nie mam żadnych przywilejów za to dużo zakazów, np. zakaz prowadzenie działalności gospodarczej, ograniczoną wolność wypowiedzi a w zamian nie dostaję nic, nawet głupiej ulgi na przejazdy PKP (która przysługuje nauczycielom i przedszkolankom a oni mogą prowadzić działalność i dorabiać na udzielaniu korepetycji). Uważam, że w "rekompensacie" za te wszystkie zakazy powinniśmy mieć np. ulgę na przejazdy PKP albo ulgi na bilety do muzeów państwowych. Jak uważacie, udało by się o coś takiego oficjalnie zawalczyć?

18 kwi 2018, 09:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2007, 07:51

POSTY        117
Post Re: Przywileje a obowiązki i zakazy członków KAS
Ja proponuję zwolnienie z PITu :)

18 kwi 2018, 11:56
Znawca
Własny awatar

POSTY        122
Myślę, że zwolnieni z PIT to za daleko idąca propozycja. Opór społeczny będzie i oburzenie.

Ostatnio edytowano 18 kwi 2018, 12:04 przez hgdf, łącznie edytowano 1 raz

18 kwi 2018, 12:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2016, 07:52

POSTY        26
Zgadzam się z przedmówcą. Uważam, że 10% rabat na bilety wstępu do muzeów załatwiłby problem rosnącej frustracji wśród pracowników KAS...

18 kwi 2018, 12:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
hgdf                    

Taka mnie kiedyś naszła myśl, że jako członek KAS nie mam żadnych przywilejów za to dużo zakazów, np. zakaz prowadzenie działalności gospodarczej, ograniczoną wolność wypowiedzi a w zamian nie dostaję nic, nawet głupiej ulgi na przejazdy PKP (która przysługuje nauczycielom i przedszkolankom a oni mogą prowadzić działalność i dorabiać na udzielaniu korepetycji). Uważam, że w "rekompensacie" za te wszystkie zakazy powinniśmy mieć np. ulgę na przejazdy PKP albo ulgi na bilety do muzeów państwowych. Jak uważacie, udało by się o coś takiego oficjalnie zawalczyć?

Jedynym "przywilejem", którego bym oczekiwał, to dobre zarobki. Lepiej, żeby nikt z rządzących nie podchwycił Twojego pomysłu, bo dostaniemy 5% zniżki na bilety do muzeów (w poniedziałki między 10 a 13), a w zamian na górze uznają, że podwyżek żadnych być nie musi, bo przecież mamy "przywileje";))

18 kwi 2018, 12:40
Znawca
Własny awatar

POSTY        122
Skarbowcy to są jednak złośliwi ludzie. Czy ja napisałam żeby dali zniżki ma bilety zamiast godnej pensji? Czy ja twierdzę, że to załatwi wszystkie nasze problemy i całą frustrację? Lepiej siedzieć i biadolić. Nie chcecie to nie, proszę administratora o zamknięcie a najlepiej usunięcie wątku.  :zygi:

18 kwi 2018, 13:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
HGDF ! Sama wzmianka o przyznanie nam jakichkolwiek przywilejów, to dla społeczeństwa "Zdrada Stanu" :za2: , a wysokość naszych zarobków to Raj dla wszelkiej maści oszustów, taka smutna jest nasza prawda Dy...ją :sex: Nas na każdym kroku. Narka

19 kwi 2018, 09:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
hgdf                    

Skarbowcy to są jednak złośliwi ludzie. Czy ja napisałam żeby dali zniżki ma bilety zamiast godnej pensji? Czy ja twierdzę, że to załatwi wszystkie nasze problemy i całą frustrację? Lepiej siedzieć i biadolić. Nie chcecie to nie, proszę administratora o zamknięcie a najlepiej usunięcie wątku.  :zygi:

Ależ ja nie twierdzę, że proponujesz zniżka zamiast pensji. Zauważam jednak, podobnie jak Staruszek, że nasz wizerunek w społeczeństwie jest opłakany. Dać nam podwyżki to dość ryzykowne przedsięwzięcie dla rządzących, bo zaraz się poniesie lament, te te pi...ne urzędasy tylko kawkę piją zamiast pracować i jeszcze im za to jakieś podwyżki dają. Wprowadzenie jakichś "przywilejów" jeszcze tę sytuację pogorszy: "Nie dość że zniżki na kolej mają, do muzeów chodzą za półdarmo to jeszcze, leniom, podwyżki dali. Widać władza chce się im przypodobać, wszak oni i ich rodziny to znacząca część elektoratu..." itd., itp. Tak było np z górnikami, tyle, że oni mieli kilofy... I nie unoś się tak może, nie byłem w stosunku do ciebie złośliwy  :piwo:

20 kwi 2018, 07:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]