Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Czy pracownicy UKS to też Skarbowcy? 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
Ostatnio UKSy pomijane są w pismach - protestach ZZ. MF też nie przewiduje dodatkowych środków dla tej grupy pracowników. Czyżby instytucja ta była mlekiem i miodem płynąca?  Czy nie czas zmienić to stereotypowe myślenie które mogło mieć potwierdzenie w faktach  ale ok.15 lat wstecz?

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 14:56 przez mkeruj, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 13:31
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
MF ma rzeczywiście jakieś dziwne podejście do kontroli, nie tylko UKSów. Raz jest pomysł by kontrolę z USów wypędzić, to by zlikwidować UKSy. Powstała ustawa KAS, która nie przewidywała w swoim gronie UKSów, a potem coś im sie odwidziło...
W samych USach też różne sa zdania na temat UKSów i chyba przeważa ta, że UKSy mają lepiej. jaka jest prawda - nie wiem. Nie pracuję w UKSie. ;)

29 sty 2008, 14:37

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Przejrzyj może inne tematy, albo zajrzyj do składu RSK
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?pid=3" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?pid=3</a>
( 1/3 to przedstawiciele UKS )  :D

29 sty 2008, 14:40
Znawca

POSTY        155

A masz jakieś wątpliwości ?
Przejrzyj może inne tematy, albo zajrzyj do składu RSK
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?pid=3" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?pid=3</a>
( 1/3 to przedstawiciele UKS )  :D

To oczywista oczywistość ale kontekst mojego zapytania jest jednak całkowicie inny. No cóż szanowny Wjaworze nie wszyscy odbierają na tych samych falach, co może jest i prawidłowe z punktu widzenia tego forum oraz przypisanych w nim ról. :D

29 sty 2008, 14:57

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...To oczywista oczywistość ale kontekst mojego zapytania jest jednak całkowicie inny. No cóż szanowny Wjaworze nie wszyscy odbierają na tych samych falach, co może jest i prawidłowe z punktu widzenia tego forum oraz przypisanych w nim ról. :D

Wiedzę o korespondencji  ZZ czerpię (choć to może wydawać Ci się dziwne ) głównie z naszego portalu skarbowcy.pl
Czy UKSy są pomijane może masz szerszą bazę porównawczą. Jak byś zajrzał np:
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=3030#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=3030#</a>
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2926#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=2926#</a>
to okaże się, że sprawy UKSów przewijają się na takich spotkaniach cały czas.
Również na forum jest raczej mocno Kontrola skarbowa reprezentowana zarówno tematycznie jak i jeśli chodzi o użytkowników.

Co do ról na forum, które sobie i mi przypisujesz, nie wiem czy się zbytnio różnią.  A "kontekst" ? Faktycznie nie bardzo zrozumiałem o co Ci chodziło tworząc taki temat ?  :piwo:

29 sty 2008, 15:25
Znawca

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Pracownicy UKS to niewątpliwie skarbowcy - niestety ostatnio wyjątkowo szykanowani (sprawa Optimusa, piekarza z Legnicy i inne), pomijani w podwyżkach dla skarbówki a nawet zastraszani likwidacją UKS-ów. Dla mnie jest to celowe działanie, mające doprowadzić do osłabienia kontroli skarbowej i rozbicia jedności skarbowców. Jeśli te cele zostaną osiągnięte, to wielki biznes reprezentowany przez obecny rząd (przez poprzednie zresztą równierz) będzie całkowice bezkarny pod względem finansowym, a skarbówka (oczywiście poza celnikami) nigdy nie dostanie żadnych podwyzek uposażeń - jak to zresztą od ośmiu lat ma miejsce!  
Jeśli się pomyliłem proszę o wskazanie błędu  :mur:

29 sty 2008, 15:59

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Pracownicy UKS to niewątpliwie skarbowcy (...) pomijani w podwyżkach dla skarbówki (...)

To ja proszę o wskazanie podwyżek dla skarbówki z pominięciem pracowników UKS-ów.
Widzę, że kolega lubi sobie pofantazjować ( przynajmniej " w tym temacie" ).

29 sty 2008, 16:04
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164

Ostatnio UKSy pomijane są w pismach - protestach ZZ. MF też nie przewiduje dodatkowych środków dla tej grupy pracowników. Czyżby instytucja ta była mlekiem i miodem płynąca?  Czy nie czas zmienić to stereotypowe myślenie które mogło mieć potwierdzenie w faktach  ale ok.15 lat wstecz?

"To stereotypowe myślenie" o którym piszesz jest związane z wizerunkiem IKS-a zarabiającego ponad 3000 zł. Reszta pracowników zarabia lekko ponad 2000 zł czyli tyle co pracownicy w kontroli w US.

29 sty 2008, 16:20
Znawca

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Dziękuję WODNIKOWI za trafną odpowiedź na zapytanie HELVETA.
Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości, że skarbowcy są podzieleni i jaki faktyczny cel mają działania rządu?

29 sty 2008, 16:44

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=23194:date=29. 01. 2008 g. 15:59:name=Maxer2007)--><div class='quotetop'>(Maxer2007 @ 29. 01. 2008 g. 15:59) [snapback]23194[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Pracownicy UKS to niewątpliwie skarbowcy (...) pomijani w podwyżkach dla skarbówki (...)

To ja proszę o wskazanie podwyżek dla skarbówki z pominięciem pracowników UKS-ów.
Widzę, że kolega lubi sobie pofantazjować ( przynajmniej " w tym temacie" ).
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No to zajrzyj do komunikatu ze spotkania ZZ z przedstawicielami MF, które odbyło się 11.01.2008r
( link parę postów powyżej )
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Stronie związkowej przestawiono następujące informacje:
...
Niezależnie do powyższego oraz obniżki składki rentowej przewidzianej dla wszystkich pracowników od 1 stycznia 2008 roku, na podwyżki wynagrodzeń dla pracowników i funkcjonariuszy izb i urzędów skarbowych oraz izb i urzędów celnych zagwarantowano w części 19 ustawy budżetowej dodatkowo kwotę 205 mln złotych (nie przewidziano dodatkowych środków na podwyżki wynagrodzeń dla pracowników Ministerstwa Finansów i urzędów kontroli skarbowej). Kwota 205 milionów złotych została wstępnie podzielona na dysponentów niższego stopnia według ilości etatów będących w dyspozycji izb i urzędów skarbowych oraz izb i urzędów celnych (z tego około 59 milionów złotych dla izb i urzędów celnych), co oznacza przeciętnie wzrost wynagrodzeń o 8,9%...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Inna sprawa co zostało z tego wstępnego podziału po proteście celników :(
Ale może Premier miał jakieś inne zaskórniaki. :)

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 18:49 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 18:15

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Dziękuję WODNIKOWI za trafną odpowiedź na zapytanie HELVETA.
Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości, że skarbowcy są podzieleni i jaki faktyczny cel mają działania rządu?

Kolega próbuje się wykręcić... Niestety Wodnik nie odpowiedział na moje pytanie. Ja prosiłem ( nawiązując do Twojego posta ) o wskazanie podwyżek dla skarbowców zatrudnionych poza UKS-em, które ominęły Wasze  środowisko. I tylko tyle. Nie roztrząsałem ile to zarabiają IKS-y, nie chcę porównywać rocznych PIT-ów czy pytać o nagrody kwartalne, które w US-ach występują w ilościach śladowych...
Stawiasz tezę, to poprzyj ją faktem a nie mędrkuj o podzieleniu środowiska. Chcesz popracować w US-ie? W moim są wakaty. Do kontroli przyjmowali ludzi bezpośrednio po studiach, bez żadnego doświadczenia. Skorzystasz?

Wjawor - dzięki. Wcześniej tego nie czytałem.
Ale dopóki nie zobaczę wzrostu wynagrodzenia na angażu a potem na wydruku poborów miesięcznych ( najlepiej z wyrównaniem od stycznia 2008 r. ) - nie uwierzę.
A tak między nami, na Ciebie zawsze można liczyć. Chyba, że akurat oglądasz mecz... ;)

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 18:36 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 18:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2007, 18:29

POSTY        26
Nich nie narzekają, bo z wszystkich grup skarbowców zarabijają najwięcej.Nich sie porównają z pracownikami US czy IS a nie mowiąc o tych co pracuja w działach gdzie zajmują sie  kontrolą wykorzystania środków unijnych. Ciekawe czy sie zamienią :(

29 sty 2008, 18:49

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->pkt 7 regulaminu forum
Zabrania się umieszczania postów prowadzących do powstawania antagonizmów pomiędzy poszczególnymi rodzajami urzędów. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Niestety czasem faktycznie brak jest jedności w naszych szeregach. Ale jak kołdra krótka to każdy szarpie w swoją stronę. Szkoda bo powinniśmy się trzymać razem, a nie licytować komu należy się więcej, a kto ma za dużo.
Takie solidarne zrywy bywają jak uczy historia, ale nawet jak są przez jakiś czas wspólne  to nie trwa to długo :(

29 sty 2008, 18:58
Znawca

POSTY        155

<!--quoteo(post=23189:date=29. 01. 2008 g. 14:57:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 29. 01. 2008 g. 14:57) [snapback]23189[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...To oczywista oczywistość ale kontekst mojego zapytania jest jednak całkowicie inny. No cóż szanowny Wjaworze nie wszyscy odbierają na tych samych falach, co może jest i prawidłowe z punktu widzenia tego forum oraz przypisanych w nim ról. :D

Wiedzę o korespondencji  ZZ czerpię (choć to może wydawać Ci się dziwne ) głównie z naszego portalu skarbowcy.pl
Czy UKSy są pomijane może masz szerszą bazę porównawczą. Jak byś zajrzał np:
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=3030#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=3030#</a>
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2926#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=2926#</a>
to okaże się, że sprawy UKSów przewijają się na takich spotkaniach cały czas.
Również na forum jest raczej mocno Kontrola skarbowa reprezentowana zarówno tematycznie jak i jeśli chodzi o użytkowników.

Co do ról na forum, które sobie i mi przypisujesz, nie wiem czy się zbytnio różnią.  A "kontekst" ? Faktycznie nie bardzo zrozumiałem o co Ci chodziło tworząc taki temat ?  :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Dzięki za otuchę ale w liście do premiera z dzisiejszego dnia o pracownikach UKS jakoś cisza, skoro tak ładnie piszesz o jedności to czyżby to był wypadek przy pracy.
Co do ról, to często próbujesz na siłę mieć ostatnie zdanie ze szczególnym zamiłowaniem do pouczania innych a ten paluszek :nonono: , bez komentarza.   :piwo:

29 sty 2008, 20:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 93 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona