Teraz jest 04 wrz 2025, 11:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Podwyżki w Wywiadzie Skarbowym 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA22 cze 2009, 13:34

POSTY        24
Post Podwyżki w Wywiadzie Skarbowym
Pracuję w tej instytucji już jakiś czas, widzę różnicę w tym co robiłam kiedyś w kontroli i co robię tutaj.
Teraz mnie zaciekawił temat podwyżki unitów może i dla Wywiadu za dyspozycyjność, i niemal służbę- bo jedyna różnica że będę pracowała do 60 (oby).
Niech nikt mi nie pisze że trzeba było zostać w kontroli i nikt Tobie nie kazał się przenosić.
Dumna jestem z tego że jestem w WS i przeszłam cały cyrk kwalifikacji.

Ostatnio edytowano 02 gru 2009, 19:07 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

literówki !!

02 gru 2009, 17:24
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
morska                    

...
Dumna jestem z tego że jestem w WS i przeszłam cały cyrk kwalifikacji.

I to musi ci wystarczyć za podwyżkę  :wysmiewacz:

02 gru 2009, 19:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 paź 2009, 11:45

POSTY        6
Podwyżki w WS przecież niedawno były i to spore.. i chyba poza WS nikt więcej w tym roku ich nie dostał. Chyba że pracujesz bardzo krótko to się nie zdążyłaś wykazać ale na pewno dostaniesz podwyżkę ponieważ WS to oczko w głowie GIKS-a.

03 gru 2009, 19:05
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
morska                    

...Niech nikt mi nie pisze że trzeba było zostać w kontroli i nikt Tobie nie kazał się przenosić. ...

To zdanie lepiej chyba by wyglądało w wersji:
"Niech nikt mi nie pisze, że trzeba było zostać w kontroli i nikt mi nie kazał przenosić się."
albo:
"Niech nikt mi nie pisze, że: "Trzeba było zostać w kontroli, nikt nie kazał Ci przenosić się.",
czasownikiem zwrotnym jest "przenosić się", a nie "kazać".

Tja, a zanim dosłużysz się podwyżki, takiej zauważalnej, możesz popracować nad stylem. Zarówno w języku jak i w komunikacji. Niby mało istotna sprawa w WS, ale jak jest kiepski to i dla WS kiepska reklama. Wiadomo, że w postępowaniu kwalifikacyjnym najmniej zwracano uwagę na język polski, a komunikacja... no cóż podsłuchy, podglądy, od czasu do czasu stanowcze wezwanie: "Faktury do góry, bo będę strzelać" .

Z drugiej strony, czemuż to uzurpujesz sobie prawo do dyktowania innym co mają mieć do napisania?  B)))

04 gru 2009, 07:51
Zobacz profil WWW
Amator

POSTY        24
Jakie podwyżki były w WS?? Gdzie??? Zrobiłam rozpoznanie i cisza.
A jeśli idzie o styl, Rychu co znaczy słowo "Tja"?? Styl może i nie ten ale słowotwórstwo???
Wiem, że jak ktoś nie potrafi odpowiedziec na pytanie to zawsze może przyczepić się do stylu. To jest z Twojej strony zwykłe hamstwo i prostactwo. :mur: Czepialstwo, poloniści w kontroli!! Szkoda, że nie czytałeś co iks-y potrafią napisać w notatkach do WS- szkoda gadać. <_<  Jak znajdę jakieś kwiatki to podeślę!!

04 gru 2009, 08:33
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
morska                    

A jeśli idzie o styl, Rychu co znaczy słowo "Tja"?? Styl może i nie ten ale słowotwórstwo???
Wiem, że jak ktoś nie potrafi odpowiedziec na pytanie to zawsze może przyczepić się do stylu. To jest z Twojej strony zwykłe hamstwo i prostactwo. :mur: Czepialstwo, poloniści w kontroli!! Szkoda, że nie czytałeś co iks-y potrafią napisać w notatkach do WS- szkoda gadać. <_<  Jak znajdę jakieś kwiatki to podeślę!!

No, a tym razem, zdaję się mi, że chodziło Ci o "Styl może i ten, ale słowotwórstwo?"
A jeśli chodzi o słowotwórstwo:
http://www.miejski.pl/slowo-Tja . Oczywiście mam nadzieję, że jest to bardziej potoczne niż slangowe, przynajmniej w pewnych rejonach naszego kraju.
A może "iksy", pies z nimi tańcował, piszą tak, żeby WS był w stanie zrozumieć. W końcu jedni i drudzy z jednego pnia.
Temat mnie w ogóle nie obchodzi, bo ani w kontroli nie jestem, ani w WS nie mam zamiaru być. Zareagowałem odruchowo na Twoje "zakazy" i pojechałem "po bandzie". A co mi tam! Ale zadziwia mnie siła Twoich emocji, związana z naszą niewinną utarczką. Nie denerwuj się tak byle pierdołą, bo za szybko się wypalisz. A podejrzewam, że do sześćdziesiątki jeszcze Ci trochę zostało.

A chamstwo pisze sie przez "ch".

04 gru 2009, 11:14
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
morska                    

Jakie podwyżki były w WS?? Gdzie??? Zrobiłam rozpoznanie i cisza.
Wiem, że jak ktoś nie potrafi odpowiedzieć na pytanie to zawsze może przyczepić się do stylu. To jest z Twojej strony zwykłe chamstwo i prostactwo. :mur: Czepialstwo, poloniści w kontroli!! Szkoda, że nie czytałeś co iks-y potrafią napisać w notatkach do WS- szkoda gadać. <_<  Jak znajdę jakieś kwiatki to podeślę!!

Chyba nie nadajesz się do pracy w skarbowości :dokuczacz:

04 gru 2009, 17:53
Amator

REJESTRACJA19 lis 2009, 19:29

POSTY        15
Przestańcie już, cóż to za poziom?? "Morska" dostaniesz podwyżkę, tylko już więcej nie pisz... :rolleyes:

04 gru 2009, 18:29

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
borys93                    

Przestańcie już, cóż to za poziom?? "Morska" dostaniesz podwyżkę, tylko już więcej nie pisz... :rolleyes:

Jak nie dostaniesz, to też nie pisz :nonono:

04 gru 2009, 21:27
Amator

POSTY        24
sądząc po czasie i arogancji koledzy to z Kontroli Środków Unijnych.  :zygi:
Tam zawsze było lepiej, ale jak mi ostatnio doniesiono (taka praca) mają ich przeniść do UW, a tam tylko czekają z listami do redukcji, w ramach słusznej POlityki.

05 gru 2009, 13:21

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
morska                    

To jest z Twojej strony zwykłe hamstwo i prostactwo. :mur:

Kwintesencja kultury osobistej na najwyższym poziomie, ni śladu arogancji.

05 gru 2009, 17:59
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2009, 18:10

POSTY        5
Z tym podsyłaniem różnych "kwiatków" miss Morska to musisz uważać. Jeżeli jeszcze nie słyszałaś, to istnieje coś o nazwie "tajemnica skarbowa", więc się czasem - w swoim udowadnianiu ciemnoty iksów - nie rozpędź. Do iksa masz 2 tygodnie wołami albo ciut więcej. Zgadzam się z przedmówcami, iż musisz popracować nad komunikatywnością gdyż twoje posty są delikatnie określając mało klarowne. No ale na pewno w WS robisz furorę swoją przenikliwością. :brawa:

06 gru 2009, 00:44
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
A ja bym chciała dostać podwyżkę i to nie WS. A tu nic - ani podwyżki, ani przeszeregowania.

06 gru 2009, 12:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 15:06

POSTY        3
Strasznie wysokie morale w WS.
Jeśli tzw. elita skarbówki w RP jest zmuszona na forach internetowych upominać o podwyżki to jest jakaś żenada. Tylko czekać, aż jakiś Ruski ( a propos lubię Rosjan jako takich ) lub inny swołocz szybko opłacą odpowiednią podwyżkę dla pracowników WS w zamian za tzw przysługi - na zasadzie skoro wasi nie mogą my możemy.
Fora internetowe to chyba nie miejsce na negocjacje płacowe pracowników WS - to tylko daje odpowiednie wskazówki dla funkcjonariuszy ABW od kontrwywiadu kim mogą potencjalnie się zainteresować - no ale tam też cienizna.
Oczywiście w ramach prac domowych można dosyć sprawnie ustralić dane tego forumowicza z WS tak jak każdego innego, który nie ma nic do ukrycia - mnie również.
Pozdrawiam i miłej pracy w terenie, choć trochę zimno i ciemno się zrobiło - taka pora roku.

06 gru 2009, 20:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona