Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Rozmowa kwalifikacyjna 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA21 sie 2007, 11:29

POSTY        5
Witam. Niedługo będę miał rozmowę kwalifikacyjną w UKS, stanowisko w kontroli podatkowej. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki tzn. co mówić, o czym nie mówić, w ogóle czego się spodziewać. Z góry dzięki.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:08 przez nikos1, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 06:18
Początkujący

POSTY        5
A może ktoś mógłby powiedzieć jakie są mniej więcej pierwsze pieniądze w UKS np. na stanowisku komisarza skarbowego.  :glare:

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:08 przez nikos1, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 10:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 15:34

POSTY        98
Stary, tyle razy to już było wałkowane na tym forum, że nikomu już się nie chce pisać. Zadaj sobie trochę trudu i poszukaj. Jest odzielny temat "zarobki w aparacie skarbowym", gdzie są zarobki już chyba na wszystkich stanowiskach. O rozmowie kwalifikacyjnej też gdzieś było pisane.
Powodzenia

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:08 przez Pikas, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 11:26
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

A może ktoś mógłby powiedzieć jakie są mniej więcej pierwsze pieniądze w UKS np. na stanowisku komisarza skarbowego :glare:

???
Na początek to referent, referendarz albo specjalista. Komisarz Skarbowy po po kilku (-nastu,-dziesięciu) latach. Nie wiem jak jest na początku ale nieznacznie lepiej niż w US. Po ok. 2 latach, jeżeli się sprawdzisz, masz możliwość podwyżki (może nawet 1.600-1.700) oczywiście jeżeli będziesz się wyróżniał wiedzą a nie gadatliwością. W niektórych UKS stosunki przypominają państwo feudalne i tego kandydaci nie mogą wytrzymać. Ogólnie nie jest źle. Nie ma czasu na zardzewienie szarych komórek, nauka, nauka i nauka to 50% sukcesu. Na rozmowie bądź sobą i pamiętaj, że rozmówcy łatwo rozpoznają pozoranta, który chce wyglądać lepiej niż jest to w rzeczywistości (to ich zawód). Wiedza jest ważna ale jeszcze ważniejsze jest logiczne myślenie.
Powodzenia

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:10 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 11:28
Początkujący

POSTY        5
Dzięki wielkie za wskazówki Supersaper. Wiem, że było już o zarobkach, ale o rozmowie szukałem i nie ma. Od znajomych wiem np. że na rozmowie mało chodzi o wiedzę a więcej o umiejętność autoprezentacji. Pojawiają się pytania typu: dlaczego chce Pan pracować u nas, albo co by Pan zrobił gdyby w czasie kontroli ktoś Panu strasznie naubliżał, albo jakby Pan określił jakim człowiekiem Pan jest? Takie dziwne pytania. Chciałbym właśnie wiedzieć coś więcej o tym jak to się odbywa, jakie pytania mogą paść. Sorki jeśli kogoś znudził temat. Pozdrowienia.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:11 przez nikos1, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 11:39
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 08:55

POSTY        29
Znajdziesz na forum, wystarczy trochę poszukać i nie otwierać podobnego tematu. :blush:

Np: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?act=ST&f=6&t=559" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ct=ST&f=6&t=559</a>

lub <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=327" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...p?showtopic=327</a>

i przeglądnij archiwum.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:13 przez www, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 11:40
Znawca

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina

Dzięki wielkie za wskazówki Supersaper. Wiem, że było już o zarobkach, ale o rozmowie szukałem i nie ma. Od znajomych wiem np. że na rozmowie mało chodzi o wiedzę a więcej o umiejętność autoprezentacji. Pojawiają się pytania typu: dlaczego chce Pan pracować u nas, albo co by Pan zrobił gdyby w czasie kontroli ktoś Panu strasznie naubliżał, albo jakby Pan określił jakim człowiekiem Pan jest? Takie dziwne pytania. Chciałbym właśnie wiedzieć coś więcej o tym jak to się odbywa, jakie pytania mogą paść. Sorki jeśli kogoś znudził temat. Pozdrowienia.

To napisz do jakiego UKSu złożyłeś papiery? Każdy UKS jest inny i inaczej płacą.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:13 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 12:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 18:29

POSTY        48

[...]Takie dziwne pytania. Chciałbym właśnie wiedzieć coś więcej o tym jak to się odbywa, jakie pytania mogą paść. Sorki jeśli kogoś znudził temat. Pozdrowienia.

To wcale nie są takie dziwne pytania.  :zeby:

Co masz mówić, tego nikt Ci nie powie, bo nie ma jedynej dobrej odopwiedzi na tego typu pytania. Gdy ja zadaję takie pytanie, to sprawdzam:
1) jak kandydat radzi sobie z nieprzewidywanymi pytaniami,
2) sposób wypowiedzi, zasób słownictwa,
3) kreatywność,
4) osobowość.

Pamiętaj, że ważne jest nie tylko to co mówisz, ale przede wszystkim jak to mówisz (ton, słownictwo, pewność siebie itp.).

Tak jak już pisał Supersaper - bądź szczery, nie udawaj kogoś, kim nie jesteś - zorientują się. Staraj się jednak być pewny siebie (ale nie zarozumiały), kompetentny.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:14 przez misiek05, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 12:10
Początkujący

POSTY        5
Dzięki, dzięki, bardzo mi pomogłeś Michu. Czyżbyś zajmował się rekrutacją?  :D

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:14 przez nikos1, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 12:17
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Pojawiają się pytania typu: dlaczego chce Pan pracować u nas, albo co by Pan zrobił gdyby w czasie kontroli ktoś Panu strasznie naubliżał, albo jakby Pan określił jakim człowiekiem Pan jest? Takie dziwne pytania.

Na podstawie własnych doświadczeń podpowiem Ci:

dlaczego chce Pan pracowac u nas?
Odpowiedź: Bo to moje życiowe marzenie, a nawet powiem więcej: przeznaczenie!

co by Pan zrobil gdyby w czasie kontroli ktos Panu strasznie naubliżał?
Odpowiedź: Policzyłbym do 10, a później wziąłbym głęboki oddech. I otarł czoło... ze śliny.

jakby Pan okreslil jakim czlowiekiem Pan jest?
Odpowiedź: Mogę stanowić wzór załącznika do Zarządzenia Nr 114 Prezesa Rady Ministrów z dnia 11 października 2002 roku w sprawie ustanowienia Kodeksu etyki służby cywilnej (M.P. z 2002 r. Nr 46, poz. 683).

Was I helpfull??? ;)

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:15 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 18:00

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

dlaczego chce Pan pracowac u nas?
Odpowiedź: Bo to moje... przeznaczenie!
Was I helpfull??? ;)

Coś w tym kurna jest... tylko dlaczego właśnie moje? :angry2:

Ps. Najgorsze jest to, że po blisko 9 latach pracy... podatnicy traktują mnie jeszcze poważnie... ale jak wiadomo strach ma wielkie :blink:.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:16 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 18:19
Początkujący

POSTY        5
Szczególnie z tym zarządzeniem.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:16 przez nikos1, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 18:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 20:23

POSTY        6
Dobre rady już otrzymałeś. Ale dam Ci jeszcze jedną. Bardzo poważnie się zastanów czy "musisz" iść do pracy do UKS-u. Nie znam przyczyn, dla których podejmujesz tak desperacki krok. Jeśli chodzi Ci tylko o to, żeby mieć "zapis w papierach" to tak. W przeciwnym wypadku strzelisz sobie samobója. Rzeczywiście, Twoją wiedzę rozpracują prostymi pytaniami zadawanymi z uśmiechem i w bardzo przyjemnej atmosferze i nawet się nie zorientujesz, że już zostałeś rozpracowany. Po prostu bądź sobą, nie udawaj kogoś kim nie jesteś, no a w razie tych pytań "dziwnych" odrobinę dyplomacji - gadaj, gadaj i gadaj ale nie mów ani tak, ani nie. Powodzenia.

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:17 przez merdi, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 21:30
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Dobre rady już otrzymałeś. Ale dam Ci jeszcze jedną. Bardzo poważnie się zastanów czy "musisz" iść do pracy do UKS-u.

Daj spokój człowiekowi!
Sam pomysł pracy jako skarbowca jednoznacznie świadczy o zdrowiu psychicznym kandydata!
Jak już się załapie, to może i nas odwiedzi? Najlepiej po podwieczorku, jak Siostra już rozda takie fajne kolorowe pigułki (dziś mam dostać 2 zielone!!!).
:blink:

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:18 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 21:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona