Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Co z UKS? 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 21:45

POSTY        3
Mam pytanie - czy ktoś wie czy są jakieś plany reformy UKS? Bo w projekcie ustawy o KAS o UKS nikt się nawet nie zająknąl? Czyżby Kontrola SKARBOWA przestała być częścią służb skarbowych??? Pracuję w UKS i wiele osób zastanawia sie o co chodzi? I jak na razie nie spotkałem osoby która potrafiłaby to wyjaśnić.

06 mar 2007, 23:13
Nowicjusz

REJESTRACJA05 sty 2007, 22:55

POSTY        1
Następnym etapem reformy będzie połaczenie Mobilnych Brup Kontrolnych KAS z UKS i w ten sposób powstanie  Policja Finansowa, co było pomysłem ZYTKI. Co o tym mylsicie? :czytaj:

07 mar 2007, 00:26

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Należy rozwiązać ostatecznie "kwestię UKS" tj.  <_<  <_<  <_<

proszę moją wypowiedź traktować jako przejaw czarnego humoru lub złego smaku ;)

Ostatnio edytowano 07 mar 2007, 00:36 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

07 mar 2007, 00:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 06:58

POSTY        20
a może połączą UKS-y z CBA i wtedy dopiero się zacznie...

07 mar 2007, 08:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 06:21

POSTY        84
Spokojnie. Zostawią. Ktoś przecież musi kontrolować KAS. W IV RP nie ma samowoli  :glare:

<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial--><span style="font-family:Arial"><!--/fonto--><!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> AKCJA OSTRZEGAWCZA <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

07 mar 2007, 08:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:32

POSTY        26
Coś może być na rzeczy z tym: UKS+ Grupy Mobline Celników=Policja Skarbowa. W końcu nie po to w GM ładowano tyle środków, żeby teraz posadzić ,,kominiarzy" w okienkach...

Na skarbowcy.pl podali, że w wywiadzie Sz.P. Banaś stwierdził iż mobilnych docelowo w kraju ma być ok . 3000...Gdzieś przecież muszą ich podłączyć...

07 mar 2007, 08:23
Amator

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:55

POSTY        10

LOKALIZACJAWarszawa
w projekcie o KAS nic nie jest napisane o UKS, więc chyba pracowników UKS jak i pracowników w MF zostawi sie w spokoju

:za2:  z reorganizacjami, nigdy na dobre pracownikom administracji na dobre nie wyszly

07 mar 2007, 11:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
To jest dobre pytanie do ZZ co z UKSAMI - może moderator i administrator coś na ten temat wiedzą? Może by tak na spotkaniu z MF poruszyć ten temat co dalej z UKS?

07 mar 2007, 12:48
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Mam pytanie - czy ktoś wie czy są jakieś plany reformy UKS? Bo w projekcie ustawy o KAS o UKS nikt się nawet nie zająknąl? Czyżby Kontrola SKARBOWA przestała być częścią służb skarbowych??? Pracuję w UKS i wiele osób zastanawia sie o co chodzi? I jak na razie nie spotkałem osoby która potrafiłaby to wyjaśnić.

Dozbroją was i rzucą na najtrudniejsze przełęcze między Pakistanem a Afganistanem.

A tak na poważnie to czytałem że na razie UKS pozostaje nieruszony. Rozwalić naraz obie ręce aparatu to zbyt duże szaleństwo. I ja nie wiem czy głośne przypominanie o swoim istnieniu w tym momencie to taki dobry pomysł :)

07 mar 2007, 17:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
Może i masz racje, ale każdy jest ciekaw co go czeka - KAS teraz, a co potem
Czy pracownicy UKS będą mieli pracę czy później ich włączą do KAS. Bo pewnie inspektorów nie ruszą - przynajmniej nie pogorszą ich sytuacji bytowej.

07 mar 2007, 17:14
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

To jest dobre pytanie do ZZ co z UKSAMI - może moderator i administrator coś na ten temat wiedzą? Może by tak na spotkaniu z MF poruszyć ten temat co dalej z UKS?
Nic nie wiemy. Pełna tajemnica. W planie prac legislacyjnych rządu jest ustawa o kontroli skarbowej (w I półroczu 2007), ale nie wiadomo właściwie, jakie zmiany. Pewnie za niedługo się dowiemy. Oby nie było podobnego szoku, jak z ustawą o KAS.

07 mar 2007, 18:05
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Nic nie wiemy. Pełna tajemnica. W planie prac legislacyjnych rządu jest ustawa o kontroli skarbowej (w I półroczu 2007), ale nie wiadomo właściwie, jakie zmiany. Pewnie za niedługo się dowiemy. Oby nie było podobnego szoku, jak z ustawą o KAS.

Ustawa o zmianie ustawy o kontroli skarbowej:

Informacje o przyczynach i potrzebie wprowadzenia rozwiązań planowanych w projekcie:
Doprecyzowanie przepisów ustawy o kontroli skarbowej dotyczących kompetencji
organów kontroli skarbowej oraz procedury postępowania kontrolnego w celu
usprawnienia działań kontroli skarbowej oraz wyjaśnienia wątpliwości interpretacyjnych
związanych ze stosowaniem niektórych przepisów ustawy.

Istota projektu:
Projekt ustawy koryguje niektóre rozwiązania organizacyjne i doprecyzowuje przepisy
regulujące uprawnienia organów kontroli skarbowej, szczególnie
w zakresie zadań realizowanych przez Generalnego Inspektora Kontroli Skarbowej.
Znowelizowane zostają również przepisy z zakresu procedury postępowania kontrolnego, których
stosowanie wywołuje rozbieżności interpretacyjne, lub które w obecnym kształcie ograniczają
efektywność działania kontroli skarbowej. Projekt przewiduje również uproszczenie
i uelastycznienie procesu kontroli i audytu środków z UE.
Przedmiotem projektu jest również wprowadzenie rozwiązania zapewniającego zwiększenie
skuteczności ujawniania przestępstw korupcyjnych w aparacie podległym Ministrowi Finansów.

07 mar 2007, 22:09
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
To może oznaczać wszystko.

07 mar 2007, 22:28
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2006, 20:47

POSTY        23
Byłem niedawno u wróżki. Karty mówią, że w przypadku UKS zostanie zastosowana podobna procedura jak w WSI.

Ostatnio edytowano 07 mar 2007, 22:39 przez Filip ., łącznie edytowano 1 raz

07 mar 2007, 22:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 124 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona