16 siedzib UKS-ów w całym kraju oraz DKS przygotowują się często gęsto za środki socjalne z wielką pompą do obchodów XX -le cia kontroli skarbowej. Czy masz na ten temat swoją własną opinie SPEAK UP wypowiedz się ... Ja mam mieszane uczucia ponieważ: 1. Cały czas błędnie próbują poprzez ewolucje od organu jakim był IKS do postępowania podatkowego uczynić z kontroli przyjazną podatnikowi 2. Wbrew zasadzie TEAM BUILDING wprowadzono w UKS-ach wewnętrzną rywalizację, która przeradza się niekiedy w zwykle chamstwo 3. Utworzono lukratywne stanowiska dla popleczników politycznych jak: DUKS-y WiceDUKS-y , naczelnicy oodziałów 4. Błędnie niemalże pławią się w kreatywnej statystyce osiągnięć pobierając sowite premie podczas gdy dochody budżetowe z podatków maleją 6. Nie mając zupełnie koncepcji na funkcjonowanie ks metodą połączenia żółwia z jeżem mieszają w niej różne struktury organizacyjne po czym na końcu okazuje się, że najważniejsza jest struktura menadżerska, ponieważ DUKS bierze ogromne pieniądze w premiach Co Wy na to?!
17 lis 2011, 07:12
Re: Jublileusz XX-lecia UKS-ów czy zwykły blamaż?!
- Zróbmy imprezę! Niech się lud pobawi i raduje razem z nami. Niech wiedzą, że jest się z czego cieszyć. - A jest? - Nie bardzo... ale trzeba mieć fantazję. - A skąd na to wziąć? - A skąd się da, byle nie z moich. - Ale czy wypada? - Naród zawsze chce chleba i igrzysk. Na chleb już mają... to teraz pora na imprezę.
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
17 lis 2011, 15:57
P.......IĆ te sabaty hipokryzji, draństwa i kumoterstwa. Znowu kilku zasrańców (płci obojgu, pewnie znajdzie się również kilku POstępowców trzeciej, tej najbardziej nowoczesnej) uściśnie sobie lepkie łapska, klapy marynarek i żakietów przyozdobią operetkowe blaszane ordery, pod stołem koperty z kasą w lepkie łapki, a hołota niech zdycha dojeżdżając do pracy po 100 lub więcej kilometrów, blisko 7 lat bez żadnej podwyżki - przy szalejącym wzroście kosztów utrzymania, sterroryzowana paradygmatem oszczędności, ogłupiała w neurotycznym pędzie za bezlitosnymi kwantyfikatorami statystyki.
Reasumując uważam, że nie ma tam miejsca dla PORZĄDNYCH LUDZI, a że czasy podle, wypada mówić prosto z mostu, tylko świnie siedzą w kinie.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
17 lis 2011, 16:50
Tak jest -szykują się i w UKS Warszawa. Zapytałem o to i dostałem już odpowiedź:
Pan Aleksy Oszmiańczuk Dyrektor Urzędu Kontroli Skarbowej w Warszawie (...) Proszę także o: 1. Informację, dlaczego Organizacja Międzyzakładowa NSZZ „S” nie została powiadomiona o planach organizacji imprezy okolicznościowej z okazji 20-lecia kontroli skarbowej. 2. Informacji, z jakich środków ma być finansowana impreza, o której mowa wyżej.
Pan Tomasz Ludwiński Przewodniczący Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „S” Pracowników Skarbowych Województwa Mazowieckiego
W związku z Państwa pismem z dnia 03.11.2011r. znak: KM/61/11, które wpłynęło do UKS w Warszawie w dniu 04.11.2011r., Urząd Kontroli Skarbowej w Warszawie przedstawia informacje w zakresie wskazanym w przedmiotowym piśmie:
Ad.1 W chwili obecnej trwają prace koncepcyjne związane z przygotowaniem organizacji imprezy okolicznościowej z okazji 20-lecia kontroli skarbowej. Po opracowaniu projektu planu zostanie on przedłożony pracownikom Urzędu i działającym w Urzędzie Organizacjom Związkowym. Ad. 2 Główny księgowy Urzędu nie wskazał jeszcze źródła finansowania wydatku na organizację imprezy okolicznościowej z okazji 20-lecia kontroli skarbowej; możliwe są, jak w przypadku wszystkich wydatków UKS W-wa, dwa źródła finansowania – budżet państwa i zakładowy fundusz świadczeń socjalnych. W zależności od rodzaju wydatków – czy będą one miały charakter związany wyłącznie z reprezentacją Urzędu czy też będą miały dodatkowo charakter imprezy kulturalno-oświatowej organizowanej dla pracowników, zostaną one odpowiednio zakwalifikowane do finansowania z jednego lub drugiego źródła. Jeśli źródłem tym będzie np. ZFŚS – przeznaczenie wydatku zostanie określone w planie wydatków tego funduszu. Wydatek na powyższy cel nie jest przewidywany w roku 2011.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
17 lis 2011, 20:04
nu teraz po pacyfikacji wydziału w Radomiu Aleksy jako sławny gieroj będzie urządzał igrzyska Tylko za czyją kasę. Czyżby fundusz socjalny zamienił na reprezentacyjny?!
17 lis 2011, 20:25
pytanie do Inspektora czy pracownicy byłego Wydziału Zamiejscowego w Radomiu też dadzą się zaprosić na "imprezę kulturalno-oświatową organizowaną dla pracowników"?
17 lis 2011, 20:47
cyanide3
pytanie do Inspektora czy pracownicy byłego Wydziału Zamiejscowego w Radomiu też dadzą się zaprosić na "imprezę kulturalno-oświatową organizowaną dla pracowników"?
Niektórzy pojadą z obowiązku - tak jak z obowiązku służyli przełożonym bez względu na to, jak ci nas traktowali. Ja pojadę z obowiązku admina - wezmę zestaw obiektywów i porobię trochę zdjęć. Na stronie zrobi się fotoreportaż z odpowiednim komentarzem...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
17 lis 2011, 21:40
Może by rzucił takie hasło: zróbcie jak najwięcej zdjęć z imprezki, powiadomcie lokalną prasę.
18 lis 2011, 06:42
cyanide3
P.......IĆ te sabaty hipokryzji, draństwa i kumoterstwa. Znowu kilku zasrańców (płci obojgu, pewnie znajdzie się również kilku POstępowców trzeciej, tej najbardziej nowoczesnej) uściśnie sobie lepkie łapska, klapy marynarek i żakietów przyozdobią operetkowe blaszane ordery, pod stołem koperty z kasą w lepkie łapki, a hołota niech zdycha dojeżdżając do pracy po 100 lub więcej kilometrów, blisko 7 lat bez żadnej podwyżki - przy szalejącym wzroście kosztów utrzymania, sterroryzowana paradygmatem oszczędności, ogłupiała w neurotycznym pędzie za bezlitosnymi kwantyfikatorami statystyki.
Reasumując uważam, że nie ma tam miejsca dla PORZĄDNYCH LUDZI, a że czasy podle, wypada mówić prosto z mostu, tylko świnie siedzą w kinie.
Według nowego Kodeksu Etyki Służby Cywilnej powinieneś się z tego CIESZYĆ. Przecież to wszystko dla naszego dobra
18 lis 2011, 17:29
Realizujemy w ten sposób w szczególności postanowienie zarządzenie w sprawie etyki w służbie cywilnej dotyczące lojalności wobec rządu Donalda Tuska i jego byłego pomazańca ministra Parafianowicza i jego średniego szczebla kolesi z ABW
18 lis 2011, 17:59
Mam nadzieję, że byłego pomazańca. Rok temu prosiłem GIKS o spotkanie w celu omówienia problemów. Odpowiedział, ze nie będzie się ze mną spotykał, "bo sobie piszemy". Jak Pan chciałeś. Już 310 pism w tym roku z RSK. Piszemy dalej, czy Pan spojrzysz trzeźwo na rzeczywistość?
18 lis 2011, 20:20
ilość pism i spożyty alkohol- to będzie miało znacznie w jubileuszu XX-lecia - wg Aleksego - no to jest w ogóle jajowe
18 lis 2011, 22:40
Re. AntekZZZ "Według nowego Kodeksu Etyki Służby Cywilnej powinieneś się z tego CIESZYĆ. Przecież to wszystko dla naszego dobra." Nie rozumiem, mógłbyś doprecyzować o co chodzi w Twoim poście?
Pod rozwagę poddaję myśl Feliksa Koniecznego: "Cywilizacja żydowska" - wyd. 2, Warszawa 1995.
"Zeszedł się żydowski kpiarz z polskim kpem i zaczęli ze wszystkiego kpić. I wytworzyło się środowisko, w którym żadna wielka idea, żaden wielki czyn nie mógł dojrzeć".
19 lis 2011, 08:50
cyanide3
Re. AntekZZZ "Według nowego Kodeksu Etyki Służby Cywilnej powinieneś się z tego CIESZYĆ. Przecież to wszystko dla naszego dobra." Nie rozumiem, mógłbyś doprecyzować o co chodzi w Twoim poście?
Pod rozwagę poddaję myśl Feliksa Koniecznego: "Cywilizacja żydowska" - wyd. 2, Warszawa 1995.
"Zeszedł się żydowski kpiarz z polskim kpem i zaczęli ze wszystkiego kpić. I wytworzyło się środowisko, w którym żadna wielka idea, żaden wielki czyn nie mógł dojrzeć".
Ja nie kpię, chyba nie zrozumiałeś intencji. Moja wypowiedź to ironiczny komentarz do treści zasad wskazanych w nowym KESC, które nakazują Twoje wypowiedzi na temat prawdziwych warunków pracy potraktować jako naruszenie zasad etyki. Pewnie wszyscy pracownicy aparatu zgadzają się z Twoimi uwagami, ale KESC pod groźbą naruszenia zasad etyki ma im zamknąć usta - komuś chyba się zdawało,że jak nie pozwoli mówić o problemie to tego problemu nie będzie. Nie wiem, czy czytałeś inne moje posty dotyczące różnych tematów, jeśli tak powienieś się zorientować, że zdarza mi się otaczającą rzeczywistość owiać nutą ironii (podobno to jedna z oznak inteligencji Pozdrawiam