Witam czy po mandacie karnym za nie wybicie paragonu wstrzynane są jakieś dodatkowe procedury kontrolne. Czy ewentualnie trafia się do grupy ludzi kontrolowanych w przyszłości na to czy osoba wybija wszystkie paragony. Dzieki za odpowiedzi skarbowcy.pl
19 kwi 2011, 14:07
Re: Mandat karny
Wstrzynane, wstrzynane na pewno są
19 kwi 2011, 14:08
Karniak, nieprawda! Bo właśnie że są wstrzymane!
19 kwi 2011, 20:04
Wszczymane, wszczymane, MOLPOL. Także kolo dalej możesz spoko lać na kase (fiskalną) i te głupie paragony.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
19 kwi 2011, 21:20
Leibowitz
Wszczymane, wszczymane, MOLPOL. Także kolo dalej możesz spoko lać na kase (fiskalną) i te głupie paragony.
Owszem, czemu nie ... a już wkrótce ... następny mandacik
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
20 kwi 2011, 06:43
nie chodzi o lanie na kasę tylko jak wiadomo często zdarza się iz urzędnicy kontroli skarbowej wykorzystują np zamieszanie w miejscu pracy małą prowokacje paragon wybity kilka sekund po czasie albo nie podanie go naraz z resztą po aby taki mandat wlepić. Podchodzą do tego jak drogówka im wiecej mandatów tym większa premia. Niech postawia sie czasami w roli sprzedwcy. Wiem wiem to ich praca ale mozna tez być człowiekiem. Czemu nie kontroluja lekarzy tylko małe osiedlowe sklepy które czesto wiążą ledwo koniec z końcem.
20 kwi 2011, 06:59
MOLPOL opisujesz sytuację klasyczną do granic bólu. Nawet tłumaczenie masz klasyczne - zamieszanie, klienci, prowokacje skarbówki. Popełniłeś wykroczenie- dostałeś mandat, o ile było to pierwszy raz to masz nauczkę. Podejrzewam, że nie pierwszy i nie drugi to Twój mandat i nie taki mały ten Twój sklepik osiedlowy. Bo jakie to zamieszanie może być w sklepiku, który ledwo funkcjonuje. Pozdrawiam