Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Praca u urzędzie skarbowym-jest coraz gorzej 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2009, 19:32

POSTY        12
Ciekawi mnie jakie ostatnio nastroje panują w Waszych urzedach,bo ja powoli tracę cierpliwość z powodu braku organizacji pracy i beznadziejniego prawa podatkowego :stop:

17 mar 2009, 17:22
Początkujący

REJESTRACJA01 paź 2008, 13:57

POSTY        7

Ciekawi mnie jakie ostatnio nastroje panują w Waszych urzedach,bo ja powoli tracę cierpliwość z powodu braku organizacji pracy i beznadziejniego prawa podatkowego :stop:

U mnie oszczednosi gonią oszczędnośći.Oświetlenie o 50% wyłączone.Redukcje sprzątaczek ect...

17 mar 2009, 17:53
Własny awatar
I co ???!!! Kłamał JVR mówiąc - "jak kryzys...?"
Oto dowód: <a href="http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1591192,0,,premier_grozi_palcem_hannie_gronkiewicz_waltz,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1591192,0,,pr...,wiadomosc.html</a>
Na 85 patoli to ja KUR...muszę 3 lata w US zapier...Przepraszam, ale się zdenerwowałam :(

Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 18:13 przez Rozkoszna, łącznie edytowano 1 raz

17 mar 2009, 18:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2009, 19:32

POSTY        12
Ja rozumiem oszczednosci oszczednościami, mozna jako przeżyć ten kryzys z nadzieją że będzie lepiej (choć cięzko jeżeli sie słyszy że ktoś dostanie 85 tys. premii a ja nic), ale ja u mnie zauważam że panuja coraz gorsze stosunki między pracownikami, nie ma zgrania,jeden drugiemu robi na złość. Kierownictwo rozkłada ręce z powodu braku pracowników, ale samo nie bierze się do pracy tylko rozdziela pracę,wymaga i rozlicza z tej pracy czy oby za mało nie jest zrobione.Czy całodzienne rozmowy z koleżankami to nie przesada,poczas gdy pracownicy nie wiedza w co ręcę włozyc??Jak widze takie nastawianie, gdzie się tylko wymaga a nie daje nic od siebie to odechciewa mi się pracować  :zygi:

17 mar 2009, 18:24
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
- Ja też przeznaczyłem na nagrody dla swoich urzędników ok. 80 tys. zł. Ale to łączna kwota, która zostanie rozdzielona między kilka osób - mówił Tusk.
Mało ma tych "swoich", skoro mówi okilku

17 mar 2009, 18:49

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

I co ???!!! Kłamał JVR mówiąc - "jak kryzys...?"
Oto dowód: <a href="http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1591192,0,,premier_grozi_palcem_hannie_gronkiewicz_waltz,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1591192,0,,pr...,wiadomosc.html</a>
Na 85 patoli to ja KUR...muszę 3 lata w US zapier...Przepraszam, ale się zdenerwowałam :(

Myślę, iż ten temat został stworzony w oczekiwaniu na wypowiedzi o naszych odczuciach w związku z decyzjami "oszczędnościowymi" NUSów. Oczywiście trudno żyć pod kloszem, i wiele wydarzeń, informacji zewnętrznych również wpływa na nasze samopoczucie.
Ale akurat newsa o wypłatach HG-W już przerabiamy w innym wątku i tam zapraszam (choć też wg mnie miejsce do końca nie było trafione). A dyskusja rozpoczęła się ponad 10 dni temu od:
Tadeo74                    

Są tacy, którym żyje się bardziej niż lepiej
<a href="http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/urzedasy-dali-sobie-58-mln-nagrod_91728.html" target="_blank">http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/urzedasy-...grod_91728.html</a>

17 mar 2009, 19:27
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Ja rozumiem oszczednosci oszczednościami, mozna jako przeżyć ten kryzys z nadzieją że będzie lepiej (choć cięzko jeżeli sie słyszy że ktoś dostanie 85 tys. premii a ja nic), ale ja u mnie zauważam że panuja coraz gorsze stosunki między pracownikami, nie ma zgrania,jeden drugiemu robi na złość. Kierownictwo rozkłada ręce z powodu braku pracowników, ale samo nie bierze się do pracy tylko rozdziela pracę,wymaga i rozlicza z tej pracy czy oby za mało nie jest zrobione.Czy całodzienne rozmowy z koleżankami to nie przesada,poczas gdy pracownicy nie wiedza w co ręcę włozyc??Jak widze takie nastawianie, gdzie się tylko wymaga a nie daje nic od siebie to odechciewa mi się pracować  :zygi:

Jeszcze 3 miesiące i  :dupa:

Kto następny?

17 mar 2009, 19:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2007, 12:05

POSTY        41

W naszym urzędzie odkąd nastała p.i.s. Naczelniczka przywieziona w czarnej wołdze przez poprzednią ekipę i zaimportowała swoją cudowną wice- wszystkim chce się  <_< , gdy trzeba się zbierać codziennie rano do tego syfu jaki zrobiły z urzędu. Czekamy wszyscy z niecierpliwością na wyniki konkursu, bo oczywiście startuje...

17 mar 2009, 21:32

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...
No cóż, gdybym nie miała świadomości, że ściany są z dykty, już dawno waliłabym o jedną z tych ścian głową.
Powstrzymuje mnie jedynie świadomość, że gdybym waliła głową adekwatnie do przeżywanych emocji, to robiłabym za trofeum w pokoju obok...

Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 22:06 przez aga764, łącznie edytowano 1 raz

17 mar 2009, 22:06
Zobacz profil ICQ
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

No cóż, gdybym nie miała świadomości, że ściany są z dykty, już dawno waliłabym o jedną z tych ścian głową.
Powstrzymuje mnie jedynie świadomość, że gdybym waliła głową adekwatnie do przeżywanych emocji, to robiłabym za trofeum w pokoju obok...

A co jest w pokoju obok?

Burza po premiach dla menedżerów AIG, rząd USA w defensywie

Senator Charles Grassley oświadczył w wywiadzie radiowym, że dyrektorzy AIG powinni pójść śladem japońskich menedżerów i "podać się do dymisji lub popełnić samobójstwo". We wtorek przed siedzibą AIG w Connecticut ustawiono uzbrojonych strażników. Firma -jak wyjaśniono - obawia się agresji tłumu.

<a href="http://biznes.onet.pl/0,1936005,wiadomosci.html" target="_blank">http://biznes.onet.pl/0,1936005,wiadomosci.html</a>

18 mar 2009, 00:00

REJESTRACJA12 gru 2006, 14:14

POSTY        19

LOKALIZACJATricity
Przynajmniej potrafi czytać ze zrozumieniem, czego nie można powiedzieć o części absolwentów "kerunków" w rodzaju prawa i ....sracji (niektórzy do końca nie zdają sobie sprawy jaki kierunek kończyli), politologii czy innego badziewia. W odróżnieniu od nich kierowniczka dochodowego nie mówi np. "tutej" lub "to musi być osobno, bo u mnie podkreśla".
Poza tym od kiedy kierownik ma się na czymś znać? Z etymologii tego słowa należy wnioskować, że ma przede wszystkim kierować swoją trzodką pracowniczą, aby nie zeszła z wytyczonej przez naczelstwo drogi.

Ostatnio edytowano 21 mar 2009, 12:31 przez krisp78, łącznie edytowano 1 raz

18 mar 2009, 08:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 sty 2009, 11:33

POSTY        106
Z tego co WY piszecie to jakaś tragikomedia, to ORWELL, gratulacje, czy WY pracujecie w Polsce, czy w jakiejś republice bananowej, czy ja jeszcze nie obudziłam się? Nie ja mam oczy otwarte, widzę, ale nie rozumiem. PRL to był PIKUŚ.

18 mar 2009, 10:16
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Tradycyjnie są dwa wyjścia:
- zostać kierownikiem
- zmienić robotę

... a w zasadzie jest jeszcze jedno - zostać kierownikiem w nowej robocie :D

18 mar 2009, 15:01
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Przynajmniej potrafi czytać ze zrozumieniem, czego nie można powiedzieć o części absolwentów "kerunków" w rodzaju prawa i ....sracji (niektórzy do końca nie zdają sobie sprawy jaki kierunek kończyli), politologii czy innego badziewia. W odróżnieniu od nich kierowniczka dochodowego nie mówi np. "tutej" lub "to musi być osobno, bo u mnie podkreśla".
Poza tym od kiedy kierownik ma się na czymś znać? Z etymologii tego słowa należy wnioskować, że ma przede wszystkim kierować swoją trzodką pracowniczą, aby nie zeszła z wytyczonej przez naczelstwo drogi.

I po kilkanaście razy samą siebie poprawiać, bo nie może się zdecydowac czy mam być "że" czy "iż".
Jak jest taka świetna w stawianiu przecinków, to niech uczy tego dzieci w szkole.
A kierownikiem to chyba nikt się nie rodzi, aby od samego stanowiska nabrać wiedzy do kierowania.
Co z tego, że zna ortografię i interpunkcje, kiedy nie odróżnia zobowiązania od zaległości?!

Ale przyznaję Ci jednak rację: od kiedy kierownik ma się na czymś znać? ma przede wszystkim kierować swoją trzodką pracowniczą, aby nie zeszła z wytyczonej przez naczelstwo drogi.

Ostatnio edytowano 18 mar 2009, 16:34 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

18 mar 2009, 16:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 72 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona