Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Polityka kadrowa w UKS 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2008, 17:10

POSTY        6
Kto  zajmuje się nadzorem polityki kadrowej realizowanej w UKS? Czy tylko czwarta władza pozostaje?

20 gru 2008, 20:34
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Hehe! Dobre pytanie! Może by tak jakiś podręcznik z zarządzania podesłać szefom dyskretnie?!

Ostatnio edytowano 20 gru 2008, 20:54 przez taxman, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2008, 20:54
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Hehe! Dobre pytanie! Może by tak jakiś podręcznik z zarządzania podesłać szefom dyskretnie?!

jak im się będzie kiwało biurko, to sobie podłożą  :rotfl:

20 gru 2008, 21:18
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Słyszałem o takich szefach, którym kiwa się nawet biurko o trzech nogach!

20 gru 2008, 21:24
Zaawansowany

REJESTRACJA06 lip 2008, 17:10

POSTY        37
Doświadczenie uczy że nie ma czegoś takiego jak "polityka kadrowa w UKS". Podobnie jak nie ma czytelnych kryteriów naboru, awansowania czy też nagradzania. Cóż, tak specyfika pracy  <_<

21 gru 2008, 09:37

REJESTRACJA09 lis 2007, 18:56

POSTY        32
to nie specyfika pracy a tylko wazelina i układy ot co. Dlatego trzeba sie do tego przyzwyczaić bo i tak tego się da zmienic - są żołnierze i są generałowie . Sam sobie odpiwedz do jakiej grupy osób się zaliczasz. Ja jestem tym pierwszym i wiedząc że tego nie zmienię   mam spokój - na nic nie liczę i nie łudzę się że moja praca zostanie doceniona - po prostu robię co do mnie należy i tyle chociaż pomysłów kilka by się znalazło co do pracy jaka wykonujemy
Zdrowych i Wesołych Świąt szczęśliwego Nowego Roku dla całej braci skarbowców  - dla "dołów" i dla "góry" by te doły zaczęła zauważać bo bez nich oni nie będą istnieć . A w dobie kryzysu jaki sie nam kroi na 2009 pobór podatków będzie bardzo wazny  :D  :D  :D

21 gru 2008, 14:56
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2008, 19:08

POSTY        63

Kto  zajmuje się nadzorem polityki kadrowej realizowanej w UKS? Czy tylko czwarta władza pozostaje?

No jak to kto, wyłącznie Dyrektor UKS, skoro MF dała mu licencje na brykanie, to bryka. :nonono:  To wyłącznie Dyrektor powołuje, namaszcza, wskazuje, pozostawia czasem dobrych, lepszych, kiepskich, beznadziejnych. U nas w Bydgoszczy z nadania nowego Derektora tych ostatnich więcej, koń musi ciągnąć pług i tyle. W Bydgoszczy w ramach nowej struktury w celu wzmocnienia kadry wicków , ściągnięty będzie wicek z Torunia. I tak chociaż 1 będzie kompetetny, 1 będzie obojetny , a 1 beznadziejny. Taka POlityka. U nas kryterium doboru wicków to ... właściwie nie powiem, bo powiedzą że się czepiam i zazdroszę :zygi: .
A propos przy okazji nowej struktury w całości został zrealizowany duży donos z połowy roku, gratulacje dla Derektora. Trzeba by jakiś nowy wymyśleć tak np. że Derektor rozdaje pieniądze w ramach przejazdów 80 gr za kilometr plus dieta albo wartość biletu plus dieta,  a co może też zrealizuje.

Cóż jak masz duży problem to jest jeszcze trzecia władza /sądownicza/ ale tutaj trzeba mieć jakieś  :czytaj:

Ostatnio edytowano 21 gru 2008, 17:30 przez Wolnaazja, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2008, 17:28
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 lis 2008, 09:46

POSTY        8
B))) Mam pytanie: Czy podoba Wam się polityka Waszych DUKS-ów?
Jeśli tak to za co ich kochacie? :blush:

22 gru 2008, 21:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2008, 19:42

POSTY        18
Polityka kadrowa DUKS nadal stawia dużo do życzenia.  Ale mój płaci kasę w terminie za co może być  ciut :wub: .

30 gru 2008, 20:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 16:47

POSTY        23
a mi się wcale nie  podoba ta polityka prowadzona przez DUKS w mom UKS. Z dnia na dzień odchodzą na emeryturę mniej lub bardziej zasłużeni dla skarbowości pracownicy, a w ich miejsce nie jest nikt przyjmowany.
Wśród odchodzących na emeryturę niejednokrotnie zdarza się, że są to osoby, które były kadrą kierowniczą (naczelnicy Wydziałów itp.) więc opuszczone przez nich miejsce zajmują inni pracownicyz komórek kontrolnych. Tym samym podwójnie zmniejsza się "siła rażenia" mojego UKS, bo ze stanowisk kontrolnych przesuwani są pracownicy na stanowiska kierownicze.
Jeżeli tak dalej pójdzie, to nie potrzebne nam będą ustawy o kontroli skarbowej czy ordynacja podatkowa, ponieważ nie będzie ludzi, którzy będą kontrolować, a uks jednynie zajmą się samym sobą, tzn. dyrektor będzie kontrolował pracę swoich naczelników i nic poza tym. Naczelnicy jedynie będą kontrolowani przez dyrektora, bo pracowników merytorycznych już nie będzie.

Myślę, że jest to 11 punkt obietnic wyborczych PO, tzn. - POmagamy Oszustom POdatkowym
I jeszcze jedno, mój Dyrektorek do dzisiaj nie wypłacił nam środków pieniężnych związanych z wartościowamiem, a obiecał to zrobić jeszcze przed Bożym Narodzeniem.
  :za2:

31 gru 2008, 13:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 mar 2008, 11:11

POSTY        21

LOKALIZACJAZachodnia Pomorska Polska
starzy inspektorzy idą na emerytury + Nowych się nie powołuje=oszczędności
Etaty pozostają =czasami ogłasza się konkursy l-czasami/ ale pamiętajmy że D UKS y mają rodziny praktykowanie w UKSie nieźle wygląda w CV.
A może pociotkowi uda się zdać egzamin to się go powoła na IKSa i zostanie Naczelnkiem.
Jeszcze są żony synów byłych DUKSów kuzynki siostry DUKSów i siostry brata szwagierki sąsiadki syn co od 5 lat szuka pracy a skończył administrację na WSRiB w Rybałtach k/Otoczna filia Uniwersytetu Mysłowieckiego :piwo:  :piwo: .
Allleluja oby 2009 był taki sam a nie gorszy.

Ostatnio edytowano 31 gru 2008, 17:04 przez papa, łącznie edytowano 1 raz

31 gru 2008, 17:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2008, 19:42

POSTY        18

Polityka kadrowa DUKS jest prosta.
Etaty pozostają =czasami ogłasza się konkursy l-czasami/ ale pamiętajmy że D UKS y mają rodziny praktykowanie w UKSie nieźle wygląda w CV.
A może pociotkowi uda się zdać egzamin to się go powoła na IKSa i zostanie Naczelnkiem.
Jeszcze są żony synów byłych DUKSów kuzynki siostry DUKSów i siostry brata szwagierki sąsiadki syn co od 5 lat szuka pracy a skończył administrację na WSRiB w Rybałtach k/Otoczna filia Uniwersytetu Mysłowieckiego :piwo:  :piwo: .

:unsure: W jakim zakątku Polski tak się dzieje?

06 sty 2009, 19:26
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 lis 2008, 12:11

POSTY        9

<!--quoteo(post=39867:date=31. 12. 2008 g. 17:03:name=papa)--><div class='quotetop'>(papa @ 31. 12. 2008 g. 17:03) [snapback]39867[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Polityka kadrowa DUKS jest prosta.

:unsure: W jakim zakątku Polski tak się dzieje?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Drugi koniec Polski , nie UKS tylko IS, wypisz wymaluj to samo.
Małopolska spadła w rankingu Izb z pierwszego na ostatnie miejsce, a wszyscy głoszą sukces.
To co PIS popsuł w rok - PO będzie naprawiać przez wiele lat.
<a href="http://bip.mf.gov.pl/dokument.php?const=4&dzial=609&id=65116&PortalMF=a7d9f19c856f1%E2%80%A6" target="_blank">http://bip.mf.gov.pl/dokument.php?const=4&...c856f1%E2%80%A6</a> - tak było dwa lata temu.  :czytaj:
A teraz szkoda pisać  <_<

06 sty 2009, 21:11
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2008, 19:08

POSTY        63

Polityka kadrowa DUKS nadal stawia dużo do życzenia.  Ale mój płaci kasę w terminie za co może być  ciut :wub: .

Niesamowity ten Twój szef nawet kasę płaci w terminie :brawa: Rozumiem że to wszystko na co Go stać, aj jaj. Może to i lepiej.
Mój i nie tylko mój jest o wiele lepszy ,  też płaci w terminie i ma dodatkowo kilka zalet, choć chwilowo właśnie zapomniałam jakie. Wad to nie ma w ogóle, kryształ, złoto w dobie kryzysu.
Pozdrawiam Derektora w Nowym Roku, życzyć coś czy nie? Nie będę życzyła jak inni ( kto wie czy nie znakomita większość) aby został tylko inspektorem bo to takie trywialne, w końcu to mają być życzenia.
Życzę o, aby wakacje się udały nie jak te w zeszłym roku, by nie było już więcej niespodzianek jak ta z 1 kwietnia - to jednak duży ciężar jest.

Pozdrawiam sympatykow Wolnej Azji i Wolnej Asi.

06 sty 2009, 23:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona