Teraz jest 04 wrz 2025, 06:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Co z UKS? 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Wiedza tajemna Wjaworze o której mówisz to tylko weryfikacja oświadczeń majątkowych POsłów z rzeczywistością skarbową. Chyba proste. Do tej pory nie stwierdziłem kontroli wobec firm naszych wybrańców.

15 lis 2008, 13:41

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Wiedza tajemna Wjaworze o której mówisz to tylko weryfikacja oświadczeń majątkowych POsłów z rzeczywistością skarbową. Chyba proste. Do tej pory nie stwierdziłem kontroli wobec firm naszych wybrańców.

A iluż tych wybrańców obsługujesz ? Bo chyba nie tworzysz swego przekonania, na podstawie braku ogloszeń prasowych o kontroli podatkowej czy skarbowej u danego posła, senatora.
Dla przypomnienia, generalnie ze względu na tajemnicę skarbową nie praktykuje się podawania takich informacji do mediów, dopóki sam "pokrzywdzony" tematu nie wywoła :D

Ostatnio edytowano 15 lis 2008, 13:48 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

15 lis 2008, 13:47
Fachowiec

POSTY        1034
Zgodnie z badaniami statystycznymi jest to adekwatna zamiennik losowa. Jeżeli masz inne sPOstrzeżenia to proszę zweryfikuj je we własnym okręgu wyborczym. Życzę owocnych POszukiwań, POnieważ każda negatywna odPOwiedź broni mojej tezy.

15 lis 2008, 13:55

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Zgodnie z badaniami statystycznymi jest to adekwatna zamiennik losowa. Jeżeli masz inne sPOstrzeżenia to proszę zweryfikuj je we własnym okręgu wyborczym. Życzę owocnych POszukiwań, POnieważ każda negatywna odPOwiedź broni mojej tezy.

Nic nie zrozumiałem. Czy się jednak ze mną zgadzasz, czy wręcz odwrotnie.
Nie obejmuję "swoją właściwością" zbyt wielu wybrańców narodu. Ale osobiście nie zauważyłem szczególnych dysproporcji w tym zakresie jeśli chodzi o planowanie/wykonywanie kontroli. Nie spotkałem się też nigdy na kontroli z zasłanianiem się immunitetem. Więc nie mam co szukać.
A Twoje tezy chyba jednak nie bardzo są potwierdzone mocnymi dowodami.

Ostatnio edytowano 15 lis 2008, 14:10 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

15 lis 2008, 14:08
Fachowiec

POSTY        1034
W największym skrócie. Nie zgadzam się z Twoją oceną stanu rzeczy. Za nadużycie uważam POrównanie szaraczków do wybrańców. Zasłaniania się immunitetem nie doświadczycz, POnieważ nigdy nie otrzymasz uPOważnienia do kontroli. Jeżeli masz wątpliowości to w POniedziałek sprawdź zasoby POltax-u z danymi sejmowymi, tak POcząwszy od lat 90-ych. Nie wiem co mi łatwo przychodzi, a co trudno. Cóż, to tylko subiektywna ocena, którą z jednej strony chcesz mnie zdyskredytować, a z drugiej dobrze wiesz, że tajemnica skarbowa nie POzwala na zastosowanie reguł programu "Kawa na ławę".

15 lis 2008, 14:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... Cóż, to tylko subiektywna ocena, którą z jednej strony chcesz mnie zdyskredytować, a z drugiej dobrze wiesz, że tajemnica skarbowa nie POzwala na zastosowanie reguł programu "Kawa na ławę".

Nie chcę nikogo zdyskretytować, a tylko wskazuję pewne cechy wielu z Twoich wypowiedzi - są to często komentarze nie POparte żadnymi dowodami, z reguły ciężkie do udowodnienia, czy zaprzeczenia.

Nie naruszając tajemnicy skarbowej mogę stwierdzić, że nie pisałem o immunitecie bez powodu.
Nie wiem jakich masz przelożonych i czy do "osób ważnych" w państwie lub w regionie podchodzą jak do pozostałych podatników, czy jak do jeża.
U mnie takich problemów od lat nie ma, wszyscy są równi. :piwo:

Ostatnio edytowano 15 lis 2008, 14:32 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

15 lis 2008, 14:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:06

POSTY        52
Do WJAWOR - nie rozśmieszaj mnie, wystarczająco długo pracuję w skarbowości , aby nie wiedzieć jak wygląda rzeczywistość . Wyraźnie masz POwskie sympatie, ale to już Twoja prywatna sprawa i pozwól innym mieć swoje zdanie.

16 lis 2008, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Do WJAWOR - nie rozśmieszaj mnie, wystarczająco długo pracuję w skarbowości , aby nie wiedzieć jak wygląda rzeczywistość . Wyraźnie masz POwskie sympatie, ale to już Twoja prywatna sprawa i pozwól innym mieć swoje zdanie.

Możesz rozwinąć swoją myśl, bo nie zrozumiałem.

Ja twierdzę, że nie mam problemu z kontrolami u "ważnych osób", Oktan przeciwnie.
Co do tego mają sympatie polityczne ???

Ja nie piszę o okresie ostatnich 12 miesięcy, a o doświadczeniach kilkunastu lat w kontroli  - w tym czasie kilka rządów się zmieniło.
I nie zależy to od rządzących, a od naszej postawy, no może czasem naszych przełożonych. Ja mam lepsze doświadczenia, dlatego zawsze reaguję, gdy ktoś pewne sprawy uogólnia, a nawet wskazuje że wszędzie jest tak, a nie inaczej.  :piwo:

16 lis 2008, 11:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2008, 17:10

POSTY        6
Czy są znane koleżankom i kolegom przyczyny dla których w UKS nie ma zapowiadanej reorganizacji. Na kogo teraz czekamy ?

27 lis 2008, 16:43
Znawca

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:46

POSTY        158
A kto ją zapowiadał i na czym miałaby polegać?

27 lis 2008, 17:15
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Czy są znane koleżankom i kolegom przyczyny dla których w UKS nie ma zapowiadanej reorganizacji. Na kogo teraz czekamy ?

Może coś bliżej powiesz, a może tylko sprawdzasz naszą reakcję?

27 lis 2008, 19:19
Fachowiec

POSTY        1034
Być może Gdańszczanin jest w POlu zainteresowań UKS-u i boi się, że niemrawe do tej POry działania nabiorą tempa PO wprowadzeniui pionów POlicyjnych.

27 lis 2008, 19:41
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Być może Gdańszczanin jest w POlu zainteresowań UKS-u i boi się, że niemrawe do tej POry działania nabiorą tempa PO wprowadzeniui pionów POlicyjnych.

To może spać spokojnie.

28 lis 2008, 08:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2008, 17:10

POSTY        6
może jeszcze będzie dane zarządzać najlepszym

01 gru 2008, 17:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 124 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona