Czy ktoś już wrócił z egzaminu? Jak było tym razem?
Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 06:49 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2007, 18:13
Wodnik
Czy ktoś już wrócił z egzaminu? Jak było tym razem?
Nie było tragicznie ale mało pytań z praktyki, może 3-4, reszta to przekrój z różnych ustaw, rachunkowość, finanse publiczne, bankowe, ksh, kks. Zdania były podzielone: od bardzo łatwe do bardzo trudne.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 06:50 przez jaycop, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2007, 20:38
Ja miałem zestaw 3 - i trochę się przeliczyłem, niestety.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 06:50 przez jordi123, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2007, 21:35
jordi123
Ja miałem zestaw 3 - i trochę się przeliczyłem, niestety.
Spróbujesz za rok, dwa lub trzy, może ci się uda, chyba że już wtedy zniosą egzamina na IKSa.
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy
Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 06:50 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2007, 21:47
Po co tyle się uczyć, najlepiej zadzwonić do kumpla z Otwocka, który poda pytania na kilka dni przed egzaminem.Gdybym miała 3 lata w kontroli sama bym pojechała a tak muszę czekać bardzo długo...
____________________________________ CARPE DIEM
Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 06:51 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2007, 22:23
Nie wiem co można sądzić o tym egzaminie, a zwłaszcza o jego obiektywiźmie w sytuacji, gdy niektórzy członkowie komisji wybranym osobom z sali wskazywali prawidłowe odpowiedzi na pytania. Uważam, że egzamin ten ma niewiele wspólnego ze sprawdzianem wiedzy na iks.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2007, 06:51 przez czesia, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2007, 22:38
czesia
Nie wiem co można sądzić o tym egzaminie, a zwłaszcza o jego obiektywiźmie w sytuacji, gdy niektórzy członkowie komisji wybranym osobom z sali wskazywali prawidłowe odpowiedzi na pytania. Uważam, że egzamin ten ma niewiele wspólnego ze sprawdzianem wiedzy na iks.
Ktoś mi kiedyś powiedział, aby w administracji nie dopatrywać się sprawiedliwości..., widocznie coś w tym jest.
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy
13 kwi 2007, 07:20
Stare łże-elity są do kitu. Nasiąkły "GW" i innymi geremkami. Teraz władza musi wychować swoje młode wilczki, przywiązane do kaczuszek. Nie zdziwię się więc, że tym razem większość zdających egzamin zaliczy. Ale to tylko moje podejrzenia.
Ostatnio edytowano 15 kwi 2007, 21:25 przez Melania, łącznie edytowano 1 raz
13 kwi 2007, 19:17
Co do trudności kwietniowego egzaminu na iks-a nie mogę się wypowiedzieć w sposób obiektywny, bo to było moje pierwsze podejście i nie mam skali porównawczej do roku poprzedniego i innych. Na pewno nie był łatwy, jak to wszyscy od początku mówili i po egzaminie też tak niektórzy mówią. Pamiętajcie, że zza biurka inaczej się odpowiada na te pytania niż na sali egzaminacyjnej. Chciałam poruszyć tylko temat zachowania się komisji egzaminacyjnej. Dlaczego to akurat mi nie pomagali??? :angry2: Niestety członkowie komisji podpowiadali na egzaminie zebranej razem grupie osób. Jest to dla mnie nie do przyjęcia, chociaż ja swój egzamin chciałabym zdać bez podpowiedzi. To zachowanie komisji egzaminacyjnej poddało w wątpliwość wyniki tego egzaminu, szczególnie że taki akrusz odpowiedzi może stworzyć każdy.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 18:09 przez Kamilka, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 09:55
Niespecjalnie widzę ruch w tej części forum, czyżby nie było chętnych wśród zdających na podzielenie się z innymi swoimi spostrzeżeniami? Tak źle czy dobrze poszło, że się nie odzywają?
Ostatnio edytowano 19 kwi 2007, 18:09 przez www, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 11:40
Trudno się wypowiadać co do trudności całego egzaminu, gdyż było kilka zestawów pytań i każdy może oceniać zestaw, który otrzymał. Podzielam natomiast to, co napisała KAMILKA: członkowie komisji egzaminacyjnej byli bardzo aktywni w udzielaniu pomocy wybranym osobom, co przy tego typu egzaminie nie powinno mieć miejsca, zwłaszcza że podważa wiarygodność całego egzaminu. Jeśli były wątpliwości w rozumieniu pytań to należało przekazać je wszystkim zdającym. Taki sposób przeprowadzania egzaminu powodował dekoncentrację u innych zdających egzamin - a może to właśnie o to chodziło?
Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 08:02 przez czesia, łącznie edytowano 1 raz
19 kwi 2007, 18:51
11 osób zdało. :mur: Znowu jakaś porażka z tym egzaminem. :angry2:
Ostatnio edytowano 24 kwi 2007, 16:44 przez Kamilka, łącznie edytowano 1 raz
24 kwi 2007, 13:49
W tym 10 osób z Warszawki ???
Ostatnio edytowano 24 kwi 2007, 16:45 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
24 kwi 2007, 14:00
Skąd wiadomo o tych 11 osobach? Faxy przyszły już do urzędów?
Ostatnio edytowano 24 kwi 2007, 16:46 przez granda, łącznie edytowano 1 raz