A może ktoś zna pytania? (poza autorami-oczywiście)
16 kwi 2010, 13:17
Egzamin na iks-a
Findabair
Czy ktoś zna godzinę egzaminu?
Oczywiście. Godzina 11.30. Na salę będą wpuszczać od godziny 11.00, po sprawdzeniu dowodu osobistego i podpisaniu listy obecności.
16 kwi 2010, 21:49
Egzamin na iks-a
care31
... a niektórzy kandydaci przejadą się po raz 2, 3, 4, 5 ,6 lub 7 na koszt Skarbu Państwa do stolicy i z powrotem. O nauce w czasie pracy nie wspominam.
A w niektórych UKS-ach osoby, które pozytywnie przeszły postepowanie kwalifikacyjne w Służbie Cywilnej, po odbiór mianowania jechały na własny koszt w ramach urlopu wypoczynkowego. Egzamin i przygotowanie do niego też nie było w żaden sposób wspierane.
Tak to jest, chcesz zasysać kapuchę za zdany egzamin to musisz trochę zapłacić, takie są realia pracy..., kogo obchodzi ile się przygotowywałaś, niektórzy jadą bez przygotowania i zdają więc to twój biznes ile ślęczysz i się uczysz
Dodano: Nie Kwi 18, 2010 12:03 am
antiFa
A powiedzcie mi czy warto zdawać na IKSa pracując w Urzędzie Skarbowym w nie w UKSie??
A czy warto kupić ubranie o rozmiarze XXL jak się nosi M ???
17 kwi 2010, 22:58
Egzamin na iks-a
Egzamin tuż tuż a na forum przerażająca cisza;) czy wszyscy kandydaci pilnie studiują materiał? Może są jakieś przecieki z warszawy, czego możemy się spodziewać? Proszę trzymajcie za nas kciuki 30.04.br.
19 kwi 2010, 11:52
Egzamin na iks-a
Czy ktoś coś wie o wczorajszym egzaminie, jakieś pytania, odczucia itd....?
01 maja 2010, 08:41
Egzamin na iks-a
Jagusia
Czy ktoś coś wie o wczorajszym egzaminie, jakieś pytania, odczucia itd....?
miał być prosty zdaniem komisji, a odczucia jak zwykle.ha!!
01 maja 2010, 09:38
Egzamin na iks-a
To był prosty egzamin ale dla wybrańców. Ponoć zdało całkiem sporo osób...
01 maja 2010, 14:18
Egzamin na iks-a
Prosty? Dla wybrańców? Co przez to rozumiesz? Czy prace zostały już sprawdzone? Skąd wiadomo, że zdało sporo osób?
01 maja 2010, 15:02
Egzamin na iks-a
Na 180 osób zdało 68. Pytania były inne (bardziej normalne) niż w latach poprzednich. Ale, jak każdy przystępujący do egzaminu wie, trzeba wiele umieć, żeby zdać ten egzamin. Mi się udało i zapewniam, że nie było to wcale takie proste. Kto nie przystępował, niech nie mówi, że pytania były łatwe. Były po prostu bardziej dostępne i to widać po ilości osób, które zdały.
01 maja 2010, 17:34
Egzamin na iks-a
gdzie można sprawdzić wyniki?
01 maja 2010, 18:08
Egzamin na iks-a
kontrolnik
Na 180 osób zdało 68. Pytania były inne (bardziej normalne) niż w latach poprzednich. Ale, jak każdy przystępujący do egzaminu wie, trzeba wiele umieć, żeby zdać ten egzamin. Mi się udało i zapewniam, że nie było to wcale takie proste. Kto nie przystępował, niech nie mówi, że pytania były łatwe. Były po prostu bardziej dostępne i to widać po ilości osób, które zdały.
Dzięki za wiadomość, gratuluję wyniku. Mam nadzieję, że napisałeś Kontrolniku prawdę o wynikach, które może pokazują nową, oby trwałą koncepcje MF normalnego, a zarazem wymagającego egzaminu na IKS-a. Jak widać można! Oby! Aha, po zamknięciu drzwi przez Panią spisującą dane z dowodów osobistych usłyszałem, że jest nas na sali ok. 240 osób, więc coś w rachunkach się nie zgadza...
____________________________________ Kolo
01 maja 2010, 18:23
Egzamin na iks-a
Możliwe, że liczba 180 dotyczy UKS-ów a z Izbami Skarbowymi i Urzędami Skarbowymi było nas razem 240.