Teraz jest 08 wrz 2025, 00:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 lis 2009, 14:47

POSTY        3
Post Egzamin na iks-a
No chiba musieliby rozporządzić Rozporządzeniem  :)

19 lut 2010, 20:42
Zaawansowany

REJESTRACJA06 lip 2008, 17:10

POSTY        37
Post Egzamin na iks-a
care31                    

supersaper                    

Jak można w drużynie piłkarskiej dzielić wynik na poszczególnych zawodników? To jedna z wielu durnot nadal obowiązujących w skarbówce.

To przecież bardzo proste.
Jak zwycięstwo, to dzięki napastnikom.
Porażka zawsze obciąża obrońców i bramkarza.

A w UKS-ach?
Jak dobre wyniki, to dzięki iks-om.
Jak złe, to przez Planowanie i całą resztę.

U mnie także trochę inaczej. Jak jest chryja, błędy, marne wyniki znaczy że inspektor jest kiepski i nie potrafi znaleźć nieprawidłowści a także nie umie kierować zespołem kontrolnym. Sądzę, że nikt normalny nie obciąży odpowiedzialnością komisarza/referendarza za prowadzenie kontroli a samemu inspektorowi się upiecze (pomijam pojedyncze patologiczne przypadki).
Natomiast w przypadku dobrych wyników, zaczyna się szukanie kto tu jeszcze w sprawie grzebał aby usprawiedliwić wypłacenie kasy.

20 lut 2010, 10:47
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164
Post Egzamin na iks-a
A u mie odwrotnie :glare:

np jak tu zrobić żeby IKS zgarnął więcej kasy "no bo on się tak napracował" - szczególnie, że był na urlopie :lol:

20 lut 2010, 13:07
Zaawansowany

REJESTRACJA06 lip 2008, 17:10

POSTY        37
Post Egzamin na iks-a
Wodnik                    

np jak tu zrobić żeby IKS zgarnął więcej kasy "no bo on się tak napracował" - szczególnie, że był na urlopie :lol:

Jeżeli IKS był na urlopie a kontrola została zrobiona bez niego to owszem powinien on dostac kasę ale z tytułu dofinansowania urlopu (tzw. gruszę), a nie premię za wyniki.

20 lut 2010, 14:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 gru 2009, 17:16

POSTY        31
Post Egzamin na iks-a
Czy są przypadki nie powołania na iks pomimo zdanego egzaminu?

20 lut 2010, 17:58
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Post Egzamin na iks-a
Wodnik                    

Musisz przenieść się do innego uks-u. U nas to normalne ze iksy biora premię za wyniki nawet jak są na urlopie czy nawet na chorobowym. Takie po prostu jest życie w uks-ach.

20 lut 2010, 19:21
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Post Egzamin na iks-a
czesia                    

Egzamin na inspektora kontroli skarbowej 30.04.2010 r. ale chyba zasady bez zmian?

A pismo do UKS/IS już dotarło?

20 lut 2010, 22:28
Amator

REJESTRACJA08 wrz 2009, 14:31

POSTY        14
Post Egzamin na iks-a
Z tego co obserwuję ten temat o egzaminie na IKS, widzę że zamiast zacząć się uczyć i wziąć się do roboty dużo się gada i wypisuje się jakieś bzdury. Jak ktoś chce to zda ten egzamin, niestety nie może go zdać ten co liczy na innych: że mu pomogą. Jak  umiesz to zdasz, nie umiesz to nie zdasz i tyle. Od innych niczego się nie nauczysz bo mają ciebie gdzieś i niby czemu mają ciebie uczyć, bo zrobisz im konkurencję.

20 lut 2010, 23:33
Amator

REJESTRACJA14 lut 2008, 17:21

POSTY        26
Post Egzamin na iks-a
Byłam na egzaminie dwa razy, za każdym razem zabrakło mi wiedzy (a raczej 100% pewności) przy pytaniach z materiału, który wydawało mi się że mam opanowany. Ten egzamin jest do zdania, ale wymaga nauki, dużo nauki, a szczególną uwagę należy zwrócić na ustawy zmieniające ustawy. Właśnie na braku znajomości takowej się ostatnio "przejechałam" :zly1:
Pozdrawiam i życzę powodzenia w kwietniu (ja dopiero będę próbować jesienią) :)

21 lut 2010, 16:05
Własny awatar
Post Egzamin na iks-a
fiskusnik                    

No chiba musieliby rozporządzić Rozporządzeniem  :)

Reguły egzaminu ustala ZARZĄDZENIE a nie rozporządzenie  :)

22 lut 2010, 09:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 gru 2009, 17:16

POSTY        31
Post Egzamin na iks-a
Namawiam do dalszego pozyskiwania wiedzy /uczenia się/ pomimo nie zdania egzaminu na iks. Nabywana wiedza będzie procentowała. Będziemy postrzegani pod wzgl. merytorycznym  pozytywnie. Zauważani będziemy nie tylko przez szefostwo ale także przez strony postępowania , które zaczną nas nawet szanować. Przy określonych naszych cechach /dociekliwość, sumienność, kreatywność, pewność działania, przewidywalność itd/ zaczną nas inaczej postrzegać, nie tylko jako tych którzy reprezentują fiskalizm. Będziemy partnerami, których będą chcieli pozyskać /propozycje intratnych prac/ celem ochrony ich kapitału , jako gwarantów ich interesów. Wiedza i wbrew pozorom uczciwość jest obecnie towarem bardzo pożądanym. Trzeba wypracować swoją 'markę' pod tym względem.Faktem jest, że egzaminy na iks są trudne ze względu na wymagalność wiedzy wręcz encyklopedycznej i zanajomości wprost zapisów ustawowych stosowanego prawa i to z wielu dziedzin. Im więcej potu na ćwiczeniach tym mniej krwi w walce tak mówi stare powiedzenie wojskowe, coś w tym jest. Nie zawsze nam starcz cierpliwości - to inna kwestia. Warto "ładować akumulatory" i być cierpliwym./czego nam nie zawszw staje/. Nie spostrzeżemy się kiedy nas zauważą, będzie to miłe zaskoczenie.

22 lut 2010, 15:03
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Post Egzamin na iks-a
czesia                    

Egzamin na inspektora kontroli skarbowej 30.04.2010 r. ale chyba zasady bez zmian?

Sorki, a skąd ta informacja? Egzamin ograniczono do jednego dnia? Czesiu napisz coś więcej, plis.

22 lut 2010, 19:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 22:23

POSTY        126
Post Egzamin na iks-a
Dzisiaj przyszedł oficjalny fax potwierdząjcy datę 30.04.2010 r.

23 lut 2010, 11:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
Post Egzamin na iks-a
A powiedzcie mi czy warto zdawać na IKSa pracując w Urzędzie Skarbowym w nie w UKSie??

23 lut 2010, 13:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 144  Następna strona