Dwa różne bieguny... , jedni zdają bo mają wiedzę i spore doświadczenie i czytali wcześniejsze pytania, a drudzy zdają bo nauczyli się pytań z lat poprzednich i nie mają wiedzy...
17 lip 2009, 21:29
Egzamin na iks-a
brodaty
Lomax
UKS Sz-n 2 osoby (ale za to jakie!!!)
Dwa różne bieguny... , jedni zdają bo mają wiedzę i spore doświadczenie i czytali wcześniejsze pytania, a drudzy zdają bo nauczyli się pytań z lat poprzednich i nie mają wiedzy...
Chwała jednym i drugim. Co do trzecich, nie zdali bo ani wiedzy, ani pomyślunku.
I jak tu się nie zgodzić z:
(?) Jednocześnie należy pamiętać, że zachowanie wysokiego poziomu merytorycznego egzaminu jest wskazane również z uwagi na okoliczność, iż osoby posiadające status - inspektora kontroli skarbowej, korzystają ze szczególnych preferencji przy egzaminach kwalifikacyjnych i w zakresie okresu obowiązkowych praktyk warunkujących możliwość wykonywania niektórych zawodów regulowanych. Tego rodzaju postanowienia zawiera między innymi ustawa z dnia 5 lipca 1996 roku o doradztwie podatkowym (Dz. U. z 2008 r. Nr 73, póz. 443, z późn. zm.) oraz ustawa z dnia 7 maja 2009 roku o biegłych rewidentach i ich samorządzie, podmiotach uprawnionych do badania sprawozdań finansowych oraz o nadzorze publicznym (Dz. U. Nr 77, póz. 649). (,,,)
Jan Deliś
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
17 lip 2009, 22:14
Egzamin na iks-a
gryzli
Egzamin na DP jest naprawdę do zdania, fakt, że do ustnego nauka jest ciężka, dużo ustaw - ale można dać radę. Pisemny przy ustnym to pestka. Zdałem za pierwszym podejściem i jedno i drugie tzn że można zdać.
Też zdałem na DP i uważam, że jest to do zdania, jak każdy egzamin. W porównaniu do testu na IKS-a, to jest to standardowy egzamin sparwdzający wszechstronnie terminatora. Test na IKS-a jest przede wszytskim test-stress'em dla wielu powtarzających
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
20 lip 2009, 05:44
Egzamin na iks-a
Czy ktoś z uczestników forum może zna termin najbliższego egzaminu na IKS-a. Krążą wieści, że egzamin odbędzie się dopiero na wiosnę z uwagi na małe zainteresowanie zdających.
10 sie 2009, 13:05
Egzamin na iks-a
uksik2004
Czy ktoś z uczestników forum może zna termin najbliższego egzaminu na IKS-a. Krążą wieści, że egzamin odbędzie się dopiero na wiosnę z uwagi na małe zainteresowanie zdających.
I bardzo dobrze. Jeżel chodzi o mnie, to mógłby się odbywać raz na dwa lata. Mniej stresu. To farsa, a nie egzamin. Myślę, że małe zainteresowanie egzaminem to swoisty bojkot tej formy egzaminu. Świadczy o tym chociażby to, że chęć udziału zgłasza dużo osób, a potem zwyczajnie nie jadą. Dyr. się wścieka, ale co tam i tak premii nie zabierze (bo nie ma), a zanim będzie to już zapomni.
10 sie 2009, 19:18
Egzamin na iks-a
Czy ktoś może mi powiedzieć na czym polega ocena merytorycznego po zdanym egzaminie na iks-a. I ile się czeka na powołanie. Czy jest określony czas do którego DUKS musi powołać na iks-a, czy też zależy to tylko od jego woli kogo ma powołać i kiedy. Z tego co mi wiadomo, są merytoryczni w UKS-ach po zdanym egzaminie już kilka lat temu i do tej [pory nikt z nich nie został powołany.
13 sie 2009, 17:56
Egzamin na iks-a
Chyba nie ma takiej oceny. Całokształt "zachowań" delikwenta decyduje o wystąpieniu DUKS-a do Generała o POwołanie. A tak jak wróble ćwierkają w MF do akcji wkracza wywiad, który sprawdza, sprawdza, a Potem to już tylko akt. W przepisach nie znajdziesz terminu do kiedy DUKS może trzymać w ryzach delikwenta.
13 sie 2009, 19:57
Egzamin na iks-a
minie udalo zdać egzamin w grudniu i w czerwcu dostałem powołanie , ale razem ze mną powołanie otrzymały osoby które egzamin zdały jeszecze w poprzednim wieku
14 sie 2009, 06:09
Egzamin na iks-a
Gdzie mogę znaleźć przykładowe pytania z lat ubiegłych i przebieg egzaminu?
14 sie 2009, 06:26
Egzamin na iks-a
pytania nie są nigdzie publikowane, szukaj na forum i u dobrych ludzi
14 sie 2009, 09:36
Egzamin na iks-a
Na forum pytań z ostatnich egzaminów wg nowych zasad brak, może zatem, ktoś pamięta pytania i mógły podać.
14 sie 2009, 10:16
Egzamin na iks-a
zajrzyjcie tu pod wieczór
14 sie 2009, 11:20
Egzamin na iks-a
Brzmi obiecująco. Zajrzę na pewno.
Dodano: 16 Sie 2009 12:11 pm
jaycop
zajrzyjcie tu pod wieczór
Przepraszam, że piszę post pod swoim postem, ale muszę spytać: Jaycop pod wieczór, którego dnia???
14 sie 2009, 11:24
Egzamin na iks-a
uksik2004
Też mnie to interesuje. Jeśli, ktoś coś wie to proszę o info...