A może zamiast rozmawiać o trudności tego egzaminu..., jego uczestnicy wymienią na forum pytania które były na egzaminie w grudniu 2008r., tak aby pomóc innym zdającym w przyszłości?
Eeeeeetam pytania, mam lepszy sposób, jak chcesz zdać egzamin w przyszłym roku wyślij SMS pod nr 9626 o treści „CHCĘ ZDAĆ”
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
17 gru 2008, 21:50
zielonka
<!--quoteo(post=39526:date=17. 12. 2008 g. 19:13:name=babajaga)--><div class='quotetop'>(babajaga @ 17. 12. 2008 g. 19:13) [snapback]39526[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A może zamiast rozmawiać o trudności tego egzaminu..., jego uczestnicy wymienią na forum pytania które były na egzaminie w grudniu 2008r., tak aby pomóc innym zdającym w przyszłości?
Eeeeeetam pytania, mam lepszy sposób, jak chcesz zdać egzamin w przyszłym roku wyślij SMS pod nr 9626 o treści „CHCĘ ZDAĆ” <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
lub udaj się do wróżki po pytania Babojago:) Po egzaminie ktoś mówił, że do MF wpłynęło w tym roku ponad 600 pytań na propozycje. Zważywszy, że pytania są proste i dotyczą zazwyczaj niewydumanych i raczej znanych i stosowanych hipotez lub dyspozycji przepisów, a wątpliwości budzą jedynie odpowiedzi w stylu odp.a- nie pasuje, b) pierwsza część właściwego przepisu c) druga część właściwego przepisu ze zmienionym spójnikiem, musisz wykuć ustawy na pamięć... Proponuję kursy szybkiego czytania, medytację i trening pamięci... lub zażyj leki, które zamienią twój mózg w umysł autystyka. Kiedy staniesz się w Rainmanem zdasz ten egzamin bez najmniejszego trudu :rotfl:
Nie pytałam się o to czy mam wykuć ustawę tylko o pytania...
18 gru 2008, 15:28
babajaga
Nie pytałam się o to czy mam wykuć ustawę tylko o pytania...
Dobra wykuj pytania, jeśli tak wolisz. Dla jasności, pytania poprzednie NIC obecnie nie dały, a to co przesłano do MF jest tak tajne, że strach się bać
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
18 gru 2008, 16:15
Nie piszę o wykuciu, lepiej zacznij czytać co jest napisane to zdasz ten egzamin, pewnie sam w szafie masz pytania z zeszłych lat a tu udajesz geroja...
18 gru 2008, 19:56
Droga(gi) Babajago, pytania z ubiegłych lat rzeczywiście nic nie dają! Jeżeli powtarzają się - to nie więcej niż 2, może 3, a nawet te, które się powtarzają często sformułowane są inaczej, więc trzeba uważać aby przypadkiem nie odpowiedzieć w sposób rutynowy... i tym samym nie popełnić błędu. Aby zdać ten egzamin trzeba mieć po prostu duuuuuuuużo szczęścia lub posiadać inne wsparcie (domyślni pewnie wiedzą, o co mi chodzi...).
18 gru 2008, 20:07
BabciuJagusiu! Luzik i relax. Bóg się rodzi, zwierzęta ludzkim głosem zagadają, to i Tobie coś na prezent się należy. Oto objawił się św. Mikołaj - pod pseudonimem Saladin i spełnił twe życzenie. Wyobraź sobie, że przewidział Twoją prosbę ponad rok temu! (co potwierdza, że warto w niego wierzyć).
Saladin
Zestaw nr 1 pytań z 05.11, który pisałam : uks - 4, Op - 5, VAT - 3, pdof - 3, pdop - 2, finanse publiczne - 2, ksh - 1, rachunkowość - 2, kks - 3, celne - 2, instrumenty finansowe - 1, bankowe -1, nie pamiętam -1. W załączniku są pytania i odpowiedzi odtworzone mniej więcej. Może komuś się przydadzą. Pozdro dla zdających. [attachmentid=300]
P.S. Aby nie zepsuć świątecznej atmosfery, następnym razem nie obrażaj ludzi, tylko sama poszukaj odpowiedzi. Nie mam w szafie żadnych pytań z poprzednich lat, choć faktycznie kiedyś miałem, bo MF je udostępnialo po egzaminie. Gierojem bywać nie muszę Mam to już za sobą. Miłej nauki :rolleyes:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 18 gru 2008, 21:57 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
18 gru 2008, 21:53
Zastanawia mnie ilość jadu wylewanego na tych co zdali egzamin. Zazdrość przed świętami to wielki grzech. Trochę pokory i wielki szacunek dla tych co zdali teraz w grudniu. Zdawali w nowych warunkach całkowicie nie przewidywalnych i udało im się. Gratulacje dla wszystkich którzy zdali.
19 gru 2008, 01:35
UKS Kraków - 2 osoby.
19 gru 2008, 08:05
matete
UKS Kraków - 2 osoby.
czyli o 100% lepiej niz w Łodzi
19 gru 2008, 08:24
UKS Sz-n 2 osoby (ale za to jakie!!!)
19 gru 2008, 09:41
UKS Gdańsk - ostatecznie 13 osób.
19 gru 2008, 09:54
Dziękuję kolażance/koledze SUPERSTAR za zestaw pytań i gratuluję zdania egzaminu. Mam nadzieję, że następnym razem też będę mogła napisać, że mam to już za sobą
19 gru 2008, 10:53
Nasz forumowicz to SUPERSAPER - ale z powodu zdania egzaminu śmiało możemy się doń zwracać SUPERSTAR!!!