A tak na marginesie to kumpel z UKS Kraków opowiadał, że u nich też dostaje się kwartalne nagrody za ilość nałożonych mandatów. Stawka to 40 zł/szt. dla iks, a pomocnik - merytoryczny 30 zł/szt. Doszło do tego, że podobno niektórzy wolą nałożyć 40-60 szt. w kwartale x 40 zł = 1600 zł - 2400 zł, i po co męczyć się przy kontroli z podatnikiem.
Stawka za mandat w UKS Lublin to 20 zł na X i dla pomocnika
No to już mamy budżet zadaniowy. Ciekawe ile przyznają za 1 zł uszczupleń?
29 lip 2008, 16:33
Grover
<!--quoteo(post=32583:date=21. 07. 2008 g. 19:37:name=jaro1)--><div class='quotetop'>(jaro1 @ 21. 07. 2008 g. 19:37) [snapback]32583[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A tak na marginesie to kumpel z UKS Kraków opowiadał, że u nich też dostaje się kwartalne nagrody za ilość nałożonych mandatów. Stawka to 40 zł/szt. dla iks, a pomocnik - merytoryczny 30 zł/szt. Doszło do tego, że podobno niektórzy wolą nałożyć 40-60 szt. w kwartale x 40 zł = 1600 zł - 2400 zł, i po co męczyć się przy kontroli z podatnikiem.
Stawka za mandat w UKS Lublin to 20 zł na X i dla pomocnika <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
We Wrocławiu 12 zł za sztukę, to i mandatów więcej. :zygi:
29 lip 2008, 17:23
oktan
No to już mamy budżet zadaniowy. Ciekawe ile przyznają za 1 zł uszczupleń?
Po ostatnich wyliczeniach i analizach wychodzi że będzie to gdzieś 1,20 - 1,30 zł za każdą złotókę ...
____________________________________ always look on the bright side of life
30 lip 2008, 05:57
Akcje mandatowe są uciążliwe dla kontrolowanych i kontrolujących. Czasem wyzwiska padają ostre ... Sądzę, że takie akcje są potrzebne, lecz nie na taką, jak obecnie skalę. Sam limit mandatów do wystawienia przez IKSa to chory pomysł.... Za wystawione mandaty dostałem premię - po 8 zł/sztuka dla IKSa i tyle samo dla pracownika. Sądzę, że uszczerbek na zdrowiu jest więcej warty ...
30 lip 2008, 15:22
Czy wam też (chodzi o pracowników UKS) kazali iść przed świętami na mandaty - "bo nie dostaniecie oszczędności" <_<
10 gru 2008, 19:53
Wodnik
Czy wam też (chodzi o pracowników UKS) kazali iść przed świętami na mandaty - "bo nie dostaniecie oszczędności" <_<
Motywacja to podstawa :za2:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 gru 2008, 20:08
supersaper
<!--quoteo(post=39187:date=10. 12. 2008 g. 19:53:name=Wodnik)--><div class='quotetop'>(Wodnik @ 10. 12. 2008 g. 19:53) [snapback]39187[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy wam też (chodzi o pracowników UKS) kazali iść przed świętami na mandaty - "bo nie dostaniecie oszczędności" <_<
Motywacja to podstawa :za2: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A jeżeli brak motywacji u IKS-a to sam mam iść
10 gru 2008, 21:31
Nie POzostaje nic innego jak POprosić Dyrektora na przedświąteczne zakupy. Naprawdę warto.
10 gru 2008, 22:16
Wodnik
<!--quoteo(post=39193:date=11. 12. 2008 g. 04:08:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 11. 12. 2008 g. 04:08) [snapback]39193[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=39187:date=10. 12. 2008 g. 19:53:name=Wodnik)--><div class='quotetop'>(Wodnik @ 10. 12. 2008 g. 19:53) [snapback]39187[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy wam też (chodzi o pracowników UKS) kazali iść przed świętami na mandaty - "bo nie dostaniecie oszczędności" <_<
Motywacja to podstawa :za2: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A jeżeli brak motywacji u IKS-a to sam mam iść <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To chodź ze mną. Proponuje np. Krupówki lub Długi Targ. Mnie tam bez różnicy.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 gru 2008, 07:56
supersaper
...To chodź ze mną. Proponuje np. Krupówki lub Długi Targ. Mnie tam bez różnicy.
No tak, jak się mieszka w centrum to wszędzie blisko
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
11 gru 2008, 09:31
To ja też bardzo chętnie, ja też... chłopaki mogę iść z Wami w miasto, co... ???
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 12 gru 2008, 08:02 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
11 gru 2008, 11:53
Spoko. Może nalocik na jakieś nocne gniazdo rozpusty?
Ostatnio edytowano 12 gru 2008, 08:02 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
11 gru 2008, 20:03
Łapmy Świętych Mikołajów, każdemu mandat za brak ewidencji... Mikołaj, Cikołaj, Imkołaj, a Generalny niech KOŁAJE nagrody...
Maxer2007
Akcje mandatowe są uciążliwe dla kontrolowanych i kontrolujących. Czasem wyzwiska padają ostre ... Sądzę, że takie akcje są potrzebne, lecz nie na taką, jak obecnie skalę. Sam limit mandatów do wystawienia przez IKSa to chory pomysł.... Za wystawione mandaty dostałem premię - po 8 zł/sztuka dla IKSa i tyle samo dla pracownika. Sądzę, że uszczerbek na zdrowiu jest więcej warty ...
??? Pogadaj z niejakim panem P.W. z UKS Lublin, który czy ziąb czy pogoda, niedziele czy święta, nagroda- czy nie nagroda, nie zważając na zdrowie i koszty swoje oraz podatników, wali mandaty, aż wióry z bloczków lecą... Co zaś do tego czy te akcje są potrzebne czy nie potrzebne... To Ja wam tak szczerze, po uksowsku, teraz powiem: wiecie, co ich tak naprawdę ciągnie do mandatów, bardziej niż te wszystkie szlachetne słowa? Pieniążki! Nagród im się chce, o!
Takiego nam trzeba poświęcenia w Szuflandii i wyników minimum 200 sztuk na wydział na miesiąc...