Teraz jest 04 wrz 2025, 06:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Praca u urzędzie skarbowym-jest coraz gorzej 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

a mnie wszyscy znajomi pytają ostatnio - wciąż kochasz tę pracę?

I co im odpowiadasz? :o

21 mar 2009, 22:38
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

<!--quoteo(post=44820:date=21. 03. 2009 g. 22:32:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 21. 03. 2009 g. 22:32) [snapback]44820[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jest zajefajna, wypłata na czas, zwolnień nie przewidują, w ciepełku 8 godzin, odpowiedzialność praktycznie żadna, oj poszczęściło się niektórym, poszczęściło.

21 mar 2009, 22:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111

<!--quoteo(post=44788:date=21. 03. 2009 g. 15:46:name=Marakesz)--><div class='quotetop'>(Marakesz @ 21. 03. 2009 g. 15:46) [snapback]44788[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

dobra naiwny jestem .... jeszcze

Podoba mi się twoja samokrytyka, jest szczera, co prawda robisz to anonimowo, ale ...
Anonimowo ???
A Zielonka, to Twoje nazwisko ?

22 mar 2009, 00:51
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Jest zajefajna, wypłata na czas, zwolnień nie przewidują, w ciepełku 8 godzin, odpowiedzialność praktycznie żadna, oj poszczęściło się niektórym, poszczęściło.

Słusznie.
To tak jak praca posła. Tyle, że wielkokrotnie razy więcej wynagradzana.
Ponadto totalna nuda.
Co innego Twoja! Twoja jest bardziej ekscytująca.
Bo to albo zobowiązany napluje w twarz (albo i pogoni z siekierą) albo pies poszarpie za spodnie.

A poza tym rzeczywiście: nie trzeba łazić w błocie po kolana od świtu do nocy za worek kartofli albo zboża.
Albo tłuc te kamienie 5-kilogramowym młotem w prażącym słońcu o wodzie i suchym chlebie przez 12 godzin za łyżkę strawy. Jak to tobią inni - nie zatrudnieni w budżetówce :(

Po prostu raj na ziemi!
Żyć nie umierać!  :rotfl:

22 mar 2009, 11:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

<!--quoteo(post=44820:date=21. 03. 2009 g. 22:32:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 21. 03. 2009 g. 22:32) [snapback]44820[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Że nadal kocham tę pracę - sensu stricto, bo cała "otoczka" poczynając od działu a koncząc na pomysłach MF przyprawia mnie nie tyle o ból głowy, ale o coraz więcej siwych włosów. A jestem jeszcze taka młoda... <_<

22 mar 2009, 14:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2009, 19:32

POSTY        12
Ja jak mysle o kończącym się weekendzie i jutrzejszym pójściu do pracy to mam odruch wymiotny :zygi: Jak widzę moja panią kierownik, która znowu cały dzień spędzi na kawce u koleżanki a całą pracę rozdzieli nam udając że nie widzi ze nie wiemy za co sie zabrac, to mam ochote rzucic to wszystko. Gdyby nie ciężkie czasy pewnie bym tak zrobił, bo coraz częściej myśle że nic dobrego mnie w tej pracy nie spotka...

:mur:

22 mar 2009, 16:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2009, 16:40

POSTY        42

Ja jak mysle o kończącym się weekendzie i jutrzejszym pójściu do pracy to mam odruch wymiotny :zygi: Jak widzę moja panią kierownik, która znowu cały dzień spędzi na kawce u koleżanki a całą pracę rozdzieli nam udając że nie widzi ze nie wiemy za co sie zabrac, to mam ochote rzucic to wszystko. Gdyby nie ciężkie czasy pewnie bym tak zrobił, bo coraz częściej myśle że nic dobrego mnie w tej pracy nie spotka...

:mur:

Witam w klubie pewnie wielu z nas cieszy się z perspektywy dnia jutrzejszego  :mur:

22 mar 2009, 16:24
Specjalista

POSTY        808

Że nadal kocham tę pracę - sensu stricto, bo cała "otoczka" poczynając od działu a koncząc na pomysłach MF przyprawia mnie nie tyle o ból głowy, ale o coraz więcej siwych włosów. A jestem jeszcze taka młoda... <_<

Gona19                    

Witam w klubie pewnie wielu z nas cieszy się z perspektywy dnia jutrzejszego  :mur:

Czytając Was dochodzę do wniosku, że to są objawy załamania nerwowego wynikające z przekonania, że wykonujecie bardzo ważną pracę. Co więcej, mam wrażenie że również do waszej wypłaty staracie się dorobić mitami o waszej pracy.
A ja, jak Thomas Alva Edison :
„Nie przepracowałem ani jednego dnia w swoim życiu. Wszystko co robiłem, to była przyjemność”.
Wam też tego życzę.

22 mar 2009, 18:23
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42

<!--quoteo(post=44853:date=22. 03. 2009 g. 14:05:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 22. 03. 2009 g. 14:05) [snapback]44853[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Gona19                    

Czytając Was dochodzę do wniosku, że to są objawy załamania nerwowego wynikające z przekonania, że wykonujecie bardzo ważną pracę. Co więcej, mam wrażenie że również do waszej wypłaty staracie się dorobić mitami o waszej pracy.
A ja, jak Thomas Alva Edison :
„Nie przepracowałem ani jednego dnia w swoim życiu. Wszystko co robiłem, to była przyjemność”.
Wam też tego życzę.
W moim przypadku to nie jest ani jedno ani drugie co pewnie nie zadowoli pana ministra ale uczę się od starszych kolegów "szanować prace" także niedługo pewnie deprecha minie

22 mar 2009, 18:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 19:59

POSTY        8
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Hmm.... coś jest na rzeczy w Twojej wypowiedzi... Gdyby nie ta cała otoczka to byłoby całkiem całkiem, ale w końcu ktoś to robić musi ;)
Jutro poniedziałek, ale w tym szalonym tempie w US nim się obejrzymy znowu będzie  piątek a po piątku....weekend ??? .....  :nonono:  dzień otwarty w niektórych USach  :mur:

Ostatnio edytowano 22 mar 2009, 20:03 przez renia80, łącznie edytowano 1 raz

22 mar 2009, 18:32
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Hmm.... coś jest na rzeczy w Twojej wypowiedzi... Gdyby nie ta cała otoczka to byłoby całkiem całkiem, ale w końcu ktoś to robić musi ;)
Jutro poniedziałek, ale w tym szalonym tempie w US nim się obejrzymy znowu będzie  piątek a po piątku....weekend ??? .....  :nonono:  dzień otwarty w niektórych USach  :mur:
No tak Dzień Otwarty <_<  -kolejny świetny dzień

Ostatnio edytowano 22 mar 2009, 20:03 przez Gona19, łącznie edytowano 1 raz

22 mar 2009, 18:37
Specjalista

POSTY        808

...
W moim przypadku to nie jest ani jedno ani drugie co pewnie nie zadowoli pana ministra ale uczę się od starszych kolegów "szanować prace" także niedługo pewnie deprecha minie

Od starszych? Posłuchaj „Starość zamiast jutra posiada wczoraj”, a szczególnie jest to widoczne w Urzędach. Po takich „naukach” deprecha jedynie się nasili.

22 mar 2009, 18:42
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        42

<!--quoteo(post=44874:date=22. 03. 2009 g. 18:27:name=Gona19)--><div class='quotetop'>(Gona19 @ 22. 03. 2009 g. 18:27) [snapback]44874[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

...

Od starszych? Posłuchaj „Starość zamiast jutra posiada wczoraj”, a szczególnie jest to widoczne w Urzędach. Po takich „naukach” deprecha jedynie się nasili.
Myślę że aż tak źle nie będzie w końcu są leki na depreche:)

22 mar 2009, 18:45
Specjalista

POSTY        808

<!--quoteo(post=44878:date=22. 03. 2009 g. 18:42:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 22. 03. 2009 g. 18:42) [snapback]44878[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=44874:date=22. 03. 2009 g. 18:27:name=Gona19)--><div class='quotetop'>(Gona19 @ 22. 03. 2009 g. 18:27) [snapback]44874[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

...

Myślę że aż tak źle nie będzie w końcu są leki na depreche:)
Będzie, nie będzie, ale na jakąś kuracje możemy się umówić, a i pamiętaj o koleżance ;)

22 mar 2009, 18:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 72 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona