Teraz jest 04 wrz 2025, 09:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Definitywna likwidacja UKS - likwidacja inspektorów kontroli 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2007, 22:40

POSTY        26

tu nie chodzi  o to aby łamać regulamin, nie może być tak że jeden siedzi i pije kawkę  a drugi pracuje od rana...

A Ty nigdy nie pracowałeś siedząc przy kawce ?
Pracujesz wyłącznie na stojąco, w biegu czy też moze w podskokach ?
Czy to jest coś złego pić w pracy kawę i jednocześnie robić swoją robotę ?

19 sty 2008, 18:27
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=22543:date=18. 01. 2008 g. 21:11:name=zenekzenek)--><div class='quotetop'>(zenekzenek @ 18. 01. 2008 g. 21:11) [snapback]22543[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
tu nie chodzi  o to aby łamać regulamin, nie może być tak że jeden siedzi i pije kawkę  a drugi pracuje od rana...

A Ty nigdy nie pracowałeś siedząc przy kawce ?
Pracujesz wyłącznie na stojąco, w biegu czy też moze w podskokach ?
Czy to jest coś złego pić w pracy kawę i jednocześnie robić swoją robotę ?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No JASNE!!! Można kawą zalać regulamin!!! :nonono:

19 sty 2008, 18:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:09

POSTY        8

<!--quoteo(post=22552:date=18. 01. 2008 g. 22:21:name=Zadziorek)--><div class='quotetop'>(Zadziorek @ 18. 01. 2008 g. 22:21) [snapback]22552[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
ZenkuZenku  
Widzę, że już bredzisz z tego przepracowania !!!!!!
Wylzuj i też napij się kawy ...
Bezkofeinowej - bo Ci poziom jadu wzrośnie -  i po prostu eksplodujesz !

Widzisz - mądry  inspektor wie,  że poznanie nieskończoności wymaga nieskończonego czasu ...
Dlatego wszystko jedno czy się pracuje, czy nie....

Pozdrawiam serdecznie

Może  ten inspektor swoją mądrość ma , ale żeby tak przychodzić do pracy i spać to chyba nie uchodzi. Fakt, ze jak się wyśpi to potem sprawniej przejdzie gierkę na słuzbowym laptopie, ale w tym czasie nie zrobi nic z tych rzeczy, za które bierze kasę. A inni to widzą i zastanawiają się jak długo jeszcze....
Nic to niebawem konkursy, może wystartuje...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Myszko, ale u mnie w poście nic nie było o spaniu....
Ale podoba mi się Twój punkt widzenia. Może zacząc walczyc o polówki a nie podwyżki ?
Proponuję dla inspektora jedną całą z podnóżkiem, a dla komisarzy jedna na trzech (bez podnóżka).
Zagadka - co jest niezbędne żeby przejśc gierkę na służbowym laptopie?

20 sty 2008, 12:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy
Czytam te p........... powyżej i szlag mnie trafia.
A poukładaj sobie jeden z drugim relacje w zespole i nie płacz na forum. Nigdy nie ma tak że IKS jest cacy a reszta jest bee. Kwestia współpracy i zaufania. Ja chwalić najwyższego nie narzekam, mam zaufanie, a Ci którym ufam nie zawodzą, czego i innym IKSom życzę

20 sty 2008, 18:36

REJESTRACJA08 lut 2007, 21:21

POSTY        24

Czysty dramat.
A poukładaj sobie jeden z drugim relacje w zespole i nie płacz na forum. Nigdy nie ma tak że IKS jest cacy a reszta jest bee. Kwestia współpracy i zaufania. Ja chwalić najwyższego nie narzekam, mam zaufanie, a Ci którym ufam nie zawodzą, czego i innym IKSom życzę

:brawa: nic dodać nic ująć! :brawa:
koledzy, świat nie jest tak czarno-biały jak się niektórym wydaje, a poza tym, nikt mnie nie przekona, że czarne jest czarne a białe jest białe ...  :D

20 sty 2008, 19:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Czysty dramat.

Don.... nie****ziel  :) nic nowego nie odkrywam, a jak ktoś mysli inaczej.....niech się ... :sex:

20 sty 2008, 20:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:08

POSTY        11
:( Mądrzy wykształceni nie noszą teczek inspektorom a realizują się w biznesie i Europa stoi otworem.Po co przeżywać takie męki i ten inspektor śni się po nocach biednemu bardzo ambitnemu merytorycznemu. Źeby dobrze upiec chleb nie wystarczy doktorat z teorii ale trzeba poterminować przy mistrzu. Stary inspektor

30 paź 2008, 21:17
Własny awatar
Chyba z tą likwidacją IKSów, to się pospieszyliście. Najbliższy egzamin 1-2. grudnia 2008 !!!
Jeśli mieliby likwidować, to nie zadawaliby sobie trudu i nie marnowali swego cennego czasu na wymyślanie nowych, co najmniej 60, pytań - oczywiście mocno pokręconych, a jakże!!!

31 paź 2008, 14:25
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
no chyba że chodzi o fizyczną likwidację celem zrobienia miejsca nowym ;)

31 paź 2008, 14:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Post Definitywna likwidacja UKS - likwidacja inspektorów kontroli
Do zenekzenek. Mam wrażenie, że zazdrościsz IKS ich pozycji i zarobków. Proponuję, żebyś zabrał się za naukę, zdał egzamin na IKS i sam został inspektorem. Wtedy zobaczysz, czy to twoja wymarzona posada ...

02 wrz 2009, 10:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:18

POSTY        56
Witam.Przeczytałem Wasze wypowiedzi koledzy i przerażenie mnie ogarnia.Ileż w Was jest nienawiści i zazdrości.Naprawdę, to piszą ludzie, którzy powinni ze sobą współpracować, by razem osiągać sukcesy-czytaj wykrywać uszczuplenia-czytaj zapewniać budżetowi dodatkowe wpływy z podatków czy mandatów.Te inwektywy pod adresem IKS-ów piszą ludzie, którzy nazywają siebie chrześcijanami,chodzą pewnie do kościoła, klękają przyjmując ciało Chrystusa.Pytam się, dlaczego jeżeli macie jakieś żale do swych IKS-ów nie mówicie przełożonym,że inspektor jest słaby,że sobie nie radzi, że jest konfliktowy i was źle traktuje? Boicie się,że IKS ma chody u szefa? Pytam Was, co stoi na przeszkodzie solidnie przepracować rok, przygotować się do egzaminu na IKS-a lub urzędnika służby cywilnej? Wiem, oba egzaminy są trudne, zdawalność jest mała, ale ktoś zawsze zdaje. A w ogóle to wcale nie jest łatwy kawałek chleba, to inspektor nadaje kierunek kontroli, on nadzoruje pracę wspólpracowników, ale to on obrywa za błędy w decyzji, za uchyloną decyzję.U mnie akurat jest tak ,że mam dwóch  dobrych  :nonono: wspólpracowników,siedzimy w jednym pokoju, wszystkie dokumenty przygotowujemy wspólnie, nie ma zwalania roboty na współpracowników, no chyba,że jestem na urlopie ,jak w tym roku.Ale potem oni odpoczywali a ja pracowałem sam.Pozdrowienia ze Środkowego Pomorza.

02 wrz 2009, 20:08
Zaawansowany

REJESTRACJA30 wrz 2008, 19:47

POSTY        70

LOKALIZACJAz Bazin
:blink: Piodar14 rzuć pierwszy kamieniem.
Czytam twój post i oczom nie wierzę. Przepraszam moderatorów, że robię prywatne wycieczki, ale nie mogę się powstrzymać :zly1:
Ty, który wylałeś na forum wiadro pomyj na swojego współpracownika, podając prawie na tacy jego dane, który rzekomo tylko kseruje dokumenty przygotowane przez Ciebie i drugiego współpracownika -nagle dziś piszesz, że masz dwóch dobrych wspólpracowników, z którymi siedzisz w jednym pokoju, wszystkie dokumenty przygotowujecie wspólnie, itd.
Co za sielanka? Taka pokuta, czy może rozdwojenie jaźni?

Przeczytałem Wasze wypowiedzi koledzy i przerażenie mnie ogarnia.Ileż w Was jest nienawiści i zazdrości

Jak ja czytam Twoje wypowiedzi też mnie ogarnia przerażenie ... :stop:

Ale żeby nie było tak całkiem nie w temacie, to myślę, że UKS-y nie zostaną zlikwidowane, w końcu odwalamy kawał roboty.
Poza tym ludzie z US garną się do nas, to chyba te UKS-y nie takie złe? :zeby:

02 wrz 2009, 20:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:18

POSTY        56
Po prostu nawrócenie.Skoro razem prowadzimy kontrole,skoro siedzimy w jednym pokoju,to wewnętrzne sprawy  powinny być rozpatrywane tylko w naszym pokoju, a nie na forum.Już przepraszałem za to.Ile razy mam się za to kajać? Czy według Ciebie mam pójść na pielgrzymkę?Kończąc temat, podtrymuję to co napisałem teraz  :nonono: nie może być takiej nienawiści wśród ludzi którzy razem pracują, którzy wspólnie prowadzą kontrolę.To nie inspektor ustala zasady egzaminu na IKS,że jego zdawlność jest taka mała.To nie inspektor ustala siatkę płac i wartościowanie, tylko przełożeni.Pozdrawiam przed urlopem. :piwo:

Dodano: Czw Wrz 03, 2009 10:11 am

Jeszcze do Tequili.Owszdem były i są między nami różnice zdań, na niektóre tematy, ale wtedy idziemy do szefa i to on jako autorytet rozstrzyga te sprawy.Konflikty tak powinny być załatwiane, a nie na forum.Ja istotnie,źle postąpiłem,ale już przeprosiłem za to, chociaż zachowuję prawo do oceny wspólpracowników dla swego sumienia.Pozdrawiam z deszczowego Pomorza. :nonono:

03 wrz 2009, 06:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2008, 09:47

POSTY        5
do TAXMAN-a.
To co napisałeś(łaś) to mistrzostwo świata. Moje gratulacje, to sama kwintesencja wiedzy urzędnika podatkowego.

03 wrz 2009, 13:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona