____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
07 kwi 2008, 17:50
Chodziło mi o to czy przynajmniej znany jest dzień i godzina egzaminu, do tej pory w moim UKS-ie nie udało mi się nic dowiedzieć na ten temat.
08 kwi 2008, 07:49
mouser
Chodziło mi o to czy przynajmniej znany jest dzień i godzina egzaminu, do tej pory w moim UKS-ie nie udało mi się nic dowiedzieć na ten temat.
Jak powiada pismo: :czytaj: Bądźcie naumiani albowiem dnia ani godziny nie znacie.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
08 kwi 2008, 12:37
:piwo: i
11 kwi 2008, 09:09
Do tych, którzy się uczą Nastawiacie się na coś konkretnego? Jakieś przecieki-co będzie? Co można sobie odpuścić?
12 kwi 2008, 21:40
Przecieków nie znam ale na podstawie ostatnich egzaminów można oczekiwać, że po trzy pytania będą z rachunkowości, ordynacji, VAT, pdop,pdof, kks i prawa celnego. Z ustawy o kontroli skarbowej będzie pewnie pięć pytań typu zasady użycia broni, działanie wywiadu skarbowego lub jakie plany przekazuje GIKS Komisji Europejskiej. Z tej wyliczanki wynika, że cztery pytania będą z innych przepisów, które można chyba odpuścić.
14 kwi 2008, 08:50
tylko czemu na podstawie poprzednich egzaminów? przecież miało iść ku lepszemu...
14 kwi 2008, 23:14
może lepiej poczekać i zrobić doradcę podatkowego (wtedy masz 2 w 1)
____________________________________ "Ci, którzy mają ideę wciąż w gębie, mają ją zazwyczaj i w pobliskim nosie" - Letz
17 kwi 2008, 09:58
Uwaga!!! W tym roku pytania będą dotyczyły przyjmowania zeznań!!!
18 kwi 2008, 15:50
Dla urozmaicenia można wyciągać co 10 podatnika do źródeł nieujawnionych. Albo "zamów wizytę domową iksa" coś na kształt "poznaj swojego dzielnicowego".
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
18 kwi 2008, 16:59
Drago
Dla urozmaicenia można wyciągać co 10 podatnika do źródeł nieujawnionych. Albo "zamów wizytę domową iksa" coś na kształt "poznaj swojego dzielnicowego".
W tym celu pomiędzy Białymstokiem a Warszawą uruchomią dodatkowe połączenie kolejowe "VINCENT".
18 kwi 2008, 17:11
Życzę wszystkim zdania egzaminu i zapamiętania jak największej ilości pytań i wpisania ich na tym formum. :rolleyes: Pozdrawiam