Teraz jest 06 wrz 2025, 19:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu

REJESTRACJA11 paź 2007, 13:25

POSTY        13

<!--quoteo(post=18642:date=19. 11. 2007 g. 22:27:name=monroe)--><div class='quotetop'>(monroe @ 19. 11. 2007 g. 22:27) [snapback]18642[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Chyba, że wreszcie znajdzie się ktoś, kto dozna olśnienia, że przeprowadzanie tego egzaminu w dotychczasowej formie niczemu nie służy.

I tu się mylisz, służy i to bardzo dobrze - Komisji egzaminacyjnej i autorom testów. <_<
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Fakt, nie można zapominać o tym jakże istotnym (o ile nie najważniejszym) aspekcie tego egzaminu. Dzięki WJAWOR, to jednak ja doznałam olśnienia. :D

19 lis 2007, 23:24
Własny awatar

<!--quoteo(post=18642:date=19. 11. 2007 g. 22:27:name=monroe)--><div class='quotetop'>(monroe @ 19. 11. 2007 g. 22:27) [snapback]18642[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Chyba, że wreszcie znajdzie się ktoś, kto dozna olśnienia, że przeprowadzanie tego egzaminu w dotychczasowej formie niczemu nie służy.

I tu się mylisz, służy i to bardzo dobrze - Komisji egzaminacyjnej i autorom testów. <_<

Owszem, u nas na moje oko, był 1 pilnujący na ok. 5 zdających, a wszystkich pilnowaczy chyba 16 - i pewnie wszystkim trzeba było dodatkowo zapłacić!
Mam pytanie - czy ktoś z Was próbował kiedyś się odwoływać? Niestety zrobiłam jeden krzyżyk za dużo i na dodatek nie mogę sobie uświadomić gdzie, bo ze stresu nie wiele pamiętam. To się nazywa pech - przegrać 1 pytaniem...

20 lis 2007, 11:09

REJESTRACJA08 lut 2007, 21:21

POSTY        24

<!--quoteo(post=18645:date=19. 11. 2007 g. 23:04:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 19. 11. 2007 g. 23:04) [snapback]18645[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Owszem, u nas na moje oko, był 1 pilnujący na ok. 5 zdających, a wszystkich pilnowaczy chyba 16 - i pewnie wszystkim trzeba było dodatkowo zapłacić!
Mam pytanie - czy ktoś z Was próbował kiedyś się odwoływać? Niestety zrobiłam jeden krzyżyk za dużo i na dodatek nie mogę sobie uświadomić gdzie, bo ze stresu nie wiele pamiętam. To się nazywa pech - przegrać 1 pytaniem...
1. autorzy pytań, członkowie komisji i osoby pilnijące nie otrzymują dodatkowego wynagrodzenia
2. możesz wystąpić do komisji o wgląd w swoją pracę (o ile pamiętam par. 22 pkt. 3 zarządzenia), chociaż pewnie to nic nie pomoże.
3. w tym roku były konsultowane m.in. ze związkami propozycje zmian w egzaminie i jedną z nich było przywrócenie ustnych poprawek dla osób, którym zabrakło jednego lub dwóch punktów. czy takie zmiany wejdą w życie nie wiem, jeżeli wejdą - nie wiem od kiedy, ale akurat Ziucie pewnie by pomogło :)

20 lis 2007, 14:27

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
1. autorzy pytań, członkowie komisji i osoby pilnujące nie otrzymują dodatkowego wynagrodzenia

A podstawowe otrzymują za co ?  :D
Nie śmiem nawet też pytać ile ? :(
Raduje natomast serce, że wracają społecznicy jak za dawnych lat. :piwo:

20 lis 2007, 17:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:05

POSTY        31
Do ZIUTY w temacie "Mam pytanie - czy ktoś z Was próbował kiedyś się odwoływać? "

Po egzaminie w 2001r. po zapoznaniu się z wynikami w siedzibie MF odwoływałem się, niestety bez efektu (w mojej grupie nie uznano żadnego pytania za niejednoznaczne). Jednak w drugiej grupie uznano za niejednoznaczne 1 pytanie (oznaczało to 2 dobre odpowiedzi) i nielicznym osobom, które się wtedy odwołały, a miały jedną z tych dwóch odpowiedzi, uznano to pytanie. Oczywiście przepisów o odwoływaniu się nie było, ale cóż to szkodziło, liczyło się, że może się uda. I niektórym się udało i niedługo zostali iksami.

20 lis 2007, 23:08

REJESTRACJA08 lut 2007, 21:21

POSTY        24

<!--quoteo(post=18686:date=20. 11. 2007 g. 14:27:name=DonPedro)--><div class='quotetop'>(DonPedro @ 20. 11. 2007 g. 14:27) [snapback]18686[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...
1. autorzy pytań, członkowie komisji i osoby pilnujące nie otrzymują dodatkowego wynagrodzenia

jedna z twoich wypowiedzi sugerowała, tak mi się przynajmniej wydaje, że ww. osoby mają jakieś dodatkowe korzyści z tego, że są zaangażowane w organizację egzaminów. w tej wypowiedzi masz akurat rację, to należy do ich obowiązków i za to biorą pieniądze. nie ma to nic wspólnego z pracą społeczną. jeżeli tak bardzo tęsknisz do nie wiadomo jak wysokich zarobków w MF to droga wolna, z tego co widzę to jest wiele ofert w MF. czytając twoje wypowiedzi na forum odnoszę wrażenie, że albo jest to poza negowania wszystkiego i wyzłośliwiania się przy każdej okazji, albo strasznie się męczysz w tej pracy.

21 lis 2007, 14:29
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

<!--quoteo(post=18713:date=20. 11. 2007 g. 17:36:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 20. 11. 2007 g. 17:36) [snapback]18713[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

jeżeli tak bardzo tęsknisz do nie wiadomo jak wysokich zarobków w MF to droga wolna, z tego co widzę to jest wiele ofert w MF. czytając twoje wypowiedzi na forum odnoszę wrażenie, że albo jest to poza negowania wszystkiego i wyzłośliwiania się przy każdej okazji, albo strasznie się męczysz w tej pracy.

Touché  :brawa:

21 lis 2007, 19:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:09

POSTY        8

A ile zdało z UKS Warszawa - wszyscy  :D

SORRY !!!! W Warszawie zdały 3 osoby. Pozdrawiam

24 lis 2007, 20:18

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...jedna z twoich wypowiedzi sugerowała, tak mi się przynajmniej wydaje, że ww. osoby mają jakieś dodatkowe korzyści z tego, że są zaangażowane w organizację egzaminów. w tej wypowiedzi masz akurat rację, to należy do ich obowiązków i za to biorą pieniądze. nie ma to nic wspólnego z pracą społeczną. jeżeli tak bardzo tęsknisz do nie wiadomo jak wysokich zarobków w MF to droga wolna, z tego co widzę to jest wiele ofert w MF. czytając twoje wypowiedzi na forum odnoszę wrażenie, że albo jest to poza negowania wszystkiego i wyzłośliwiania się przy każdej okazji, albo strasznie się męczysz w tej pracy.

M_x                    

<!--quoteo(post=18789:date=21. 11. 2007 g. 14:29:name=DonPedro)--><div class='quotetop'>(DonPedro @ 21. 11. 2007 g. 14:29) [snapback]18789[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...jeżeli tak bardzo tęsknisz do nie wiadomo jak wysokich zarobków w MF to droga wolna, z tego co widzę to jest wiele ofert w MF. czytając twoje wypowiedzi na forum odnoszę wrażenie, że albo jest to poza negowania wszystkiego i wyzłośliwiania się przy każdej okazji, albo strasznie się męczysz w tej pracy.

Touché  :brawa:

A ileż to moich postów przeczytaliście, może jakieś konkretne przykłady na priv tych "negacji wszystkiego" i "wyzłośliwiania się przy każdej okazji".
Proponuję priv, by niepotrzebnie nie zaśmiecać tematu, bo jeśli faktycznie robię to przy każdej okazji to zajęłoby sporo miejsca.
A w pracy się nie męczę, co gdybyście faktycznie czytali moje posty, byłoby oczywiste. :D  

Czyżbym kiedyś Wam zwrócił uwagę  :nonono: , niestety i taka moja rola na tym forum :(

24 lis 2007, 20:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:34

POSTY        59

LOKALIZACJAworldwide

SORRY !!!! W Warszawie zdały 3 osoby. Pozdrawiam

a warszawka zdawała w poniedziałek czy wtorek?

24 lis 2007, 22:10
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

A ileż to moich postów przeczytaliście, może jakieś konkretne przykłady na priv tych "negacji wszystkiego" i "wyzłośliwiania się przy każdej okazji".
Proponuję priv, by niepotrzebnie nie zaśmiecać tematu, bo jeśli faktycznie robię to przy każdej okazji to zajęłoby sporo miejsca.
A w pracy się nie męczę, co gdybyście faktycznie czytali moje posty, byłoby oczywiste.  
Czyżbym kiedyś Wam zwrócił uwagę  :nonono: , niestety i taka moja rola na tym forum

Tak pierwsze z brzegu, bo nie chce mi się dłużej szukać i rzeczywiście nie starczyłoby miejsca:

wjawor                    

Nikomu nie ubliżając, chciałbym zwrócić uwagę na to, że białostocki WSA powoli staje się wyrocznią dzięki nie tyle trafności werdyktów , a dostępności internetowej swoich orzeczeń - ale w końcu to też jakiś spsób

wjawor                    

Cóż, przed laty plotła, co jej ślina na język przyniosła (nawet to ktoś w raportach spisywał...). I teraz robi to nadal i to na sali sejmowej, przed kamerami. Że też jej ten języczek kołkiem w gardełku nie stanie.

wjawor                    

A co tam na Konferencji?
Dali mikrofon? Działał? Po ilu minutach wyłączyli?
Ktoś słuchał, czy wypowiedź zaplanowano w czasie przerwy kawowej?

Podobało mi się stwierdzenie DonPedro. Zdecydowałem się na odpowiedź na forum, aby nie być posądzony o gołosłowność i ten temat, gdyż nie ma osobnego "złośliwości wjawora".
Niestety ty jeszcze mi nie zwróciłeś uwagi :nonono: (nie wiem jak DonPedro, ale to możesz bardzo ładwo sprawdzić, moderatorze). Zawsze może być ten pierwszy raz....
Jeśli uważasz, że nie jesteś w swoich wywodach złośliwy i czasami szyderczy, to też zapraszam na priva. Jeśli po cichu przyznasz mi rację, to uważam temat za zakończony.
Pozdrawiam  :)

25 lis 2007, 12:44

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Tak pierwsze z brzegu, bo nie chce mi się dłużej szukać i rzeczywiście nie starczyłoby miejsca:

<!--quoteo(post=18839:date=22. 11. 2007 g. 00:12:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 22. 11. 2007 g. 00:12) [snapback]18839[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...

wjawor                    

...

wjawor                    

...

...Jeśli uważasz, że nie jesteś w swoich wywodach złośliwy i czasami szyderczy, to też zapraszam na priva. Jeśli po cichu przyznasz mi rację, to uważam temat za zakończony.
Pozdrawiam  :)
Zdecydowanie jestem złośliwy, choć akurat te 3 pierwsze z brzegu ( z ponad rocznego okresu, patrząc na daty wybranych przez Ciebie postów ) chyba akurat są dalekie od "wyzłośliwiania przy każdej okazji" i mieszczą się w formule forum. Ale to oczywiście subiektywne oceny każdego z nas ( choć "czasem" do "przy każdej okazji" to raczej nie synonimy, pomijam aspekt iż złośliwość zlośliwości nie równa ).
Do dyskusji na priv to ja zapraszałem ( z czego nie skorzystałeś, kontynułując wątek ) więc głośno a nie po cichu kończę dalszą dyskusję na mój temat w tym wątku.

Ostatnio edytowano 25 lis 2007, 13:14 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2007, 13:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:09

POSTY        8

26 lis 2007, 21:18
Zaawansowany

REJESTRACJA08 sty 2008, 18:41

POSTY        35
Czy wszyscy już pozdawali egaminy pozytywnie, że ten temat jest martwy od listopada 2007r.? A w tym roku wie ktoś jak się przedstawiają terminy egzaminów?

21 sty 2008, 22:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 144  Następna strona