Teraz jest 04 wrz 2025, 09:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Akcje mandatowe 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Oj nie zapomnieli jak polatasz za mandatami, to zapomnisz o takich głupotach jak akcyza, złom, dotacje * itp. i o to chodzi

*... sens pracy, zdrowy rozsądek ....

12 maja 2008, 22:14

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199
Koniec kwartału się zbliża, a w temacie cisza. Pewnie wszyscy latają za mandatami i nie mają czasu pisać postów... Mam nadzieję, że w lipcu ktoś tu zajrzy, a żeby nie tracić czasu już dziś ogłaszam konkurs na "Najseksowniejszą Zbrodniarkę Skarbową".
Kandydatury ze zdjęciami, port folio i opisem modus operandii zgłaszamy u moderatorów w 4 kategoriach:

1. sprzedaż z pominięciem kasy fiskalnej,
2. brak bieżących wpisów w ewidencji księgowej,
3. drobne wykroczenia księgowe,
4 pozostałe.
Oni wybiorą królewny, którym, mam nadzieję Jacuś ufunduje nagrody (i mam nadziejęm że nie będzie to kontrol z upoważnienia generalnego)

21 cze 2008, 22:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 15:42

POSTY        22

Koniec kwartału się zbliża, a w temacie cisza. Pewnie wszyscy latają za mandatami i nie mają czasu pisać postów... Mam nadzieję, że w lipcu ktoś tu zajrzy, a żeby nie tracić czasu już dziś ogłaszam konkurs na "Najseksowniejszą Zbrodniarkę Skarbową".
Kandydatury ze zdjęciami, port folio i opisem modus operandii zgłaszamy u moderatorów w 4 kategoriach:

1. sprzedaż z pominięciem kasy fiskalnej,
2. brak bieżących wpisów w ewidencji księgowej,
3. drobne wykroczenia księgowe,
4 pozostałe.
Oni wybiorą królewny, którym, mam nadzieję Jacuś ufunduje nagrody (i mam nadziejęm że nie będzie to kontrol z upoważnienia generalnego)

:czytaj:
<a href="http://forum.gwno.pl/forum/72,2.html?f=61&w=81961305&v=2&s=0" target="_blank">http://forum.gwno.pl/forum/72,2.html?f=6...amp;v=2&s=0</a>

16 lip 2008, 17:34
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]

Troche Kolego dyskryminujesz płeć piękną, która również pogania z mandatami po okolicznych sklapach, straganach i innych takich... dlatego  - dla równowagi - proponuję dla piękniejszej części naszej społeczności konkurs na "Najprzystojniejszego Zbrodniarza Skarbowego"... dalsze warunki konkursu pozostają bez zmian :)

Ostatnio edytowano 19 lip 2008, 07:15 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2008, 07:15
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
A jak traktujecie (wysokośc mandatu, wytłumaczenie karanemu) brak plomby zabezpieczającej w kasie fiskalnej, na słowa podatnika, że pierwszy raz słyszy o plombie, a tym zajmuje się jakaś tam firma, której płaci...

19 lip 2008, 08:29
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

A jak traktujecie (wysokośc mandatu, wytłumaczenie karanemu) brak plomby zabezpieczającej w kasie fiskalnej, na słowa podatnika, że pierwszy raz słyszy o plombie, a tym zajmuje się jakaś tam firma, której płaci...

... jak dla mnie - lekkie przegięcie ...

19 lip 2008, 22:38
Specjalista

POSTY        330
Dostałem ostatnio kilkanaście zawiadomień o popełnieniu czynu zabronionego - brak plomby zabezpieczającej, brak przeglądu co 12 miesęcy czy brak numeru na kasie. Można to chyba uznac za wadliwe prowadzenie księgi (w bardzo szerokim rozumieniu)? Karac?

Ostatnio edytowano 20 lip 2008, 16:55 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

20 lip 2008, 16:54
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Dostałem ostatnio kilkanaście zawiadomień o popełnieniu czynu zabronionego - brak plomby zabezpieczającej, brak przeglądu co 12 miesęcy czy brak numeru na kasie. Można to chyba uznac za wadliwe prowadzenie księgi (w bardzo szerokim rozumieniu)? Karac?

Karnistą nie jestem, ale moim zdaniem to nadinterpretacja.

20 lip 2008, 17:05
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Statystyka nas ośmiesza. Gratuluję wszystkim poszukiwaczom "strasznych uchybień".

20 lip 2008, 17:13
Specjalista

POSTY        330
Rozkaz jest prosty, ma byc przynajmniej tyle co w zeszłym roku +1.  Służba cywilna...

Ostatnio edytowano 20 lip 2008, 17:27 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

20 lip 2008, 17:26
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Rozkaz jest prosty, ma byc przynajmniej tyle co w zeszłym roku +1.  Służba cywilna...

A który idiota podpisał się pod tym, rozkazem ?

20 lip 2008, 18:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Ale takie zalecenia nie zwalniają nas od używania głowy do MYŚLENIA!!!!

20 lip 2008, 20:21

REJESTRACJA27 wrz 2007, 16:51

POSTY        23
Mam pytanie, czy nikt nie czyta o tym jak w policji w Katowicach wsczęto prokuratorskie dochodzenie za obowiązek nakładania mandatów. Kto nie nałożył tam co najmniej dziesięciu mandatów w tygodniu to nie dostawał premi oraz nie miał pozytywnej opinii.
A tak na marginesie to kumpel z UKS Kraków opowiadał, że u nich też dostaje się kwartalne nagrody za ilość nałożonych mandatów. Stawka to 40 zł/szt. dla iks, a pomocnik - merytoryczny 30 zł/szt. Doszło do tego, że podobno niektórzy wolą nałożyć 40-60 szt. w kwartale x 40 zł = 1600 zł - 2400 zł, i po co męczyć się przy kontroli z podatnikiem. Tylko naiwniacy robią kontrole, a oni co kwartał nagroda, a i opinia co roku wzorowa bo nakłada mandaty, im więcej tym lepiej. Rekordziści 300-500 szt. rocznie. I gdzie tu czas na kontrole.  Ten co nie nakłada mandatów, bo zajmuje się kontrolą ma opinię na piśmie gorszą, bo przełożony pisze, że nie wykazał się w ilości nałożonych mandatów.
Wypisz, wymaluj historyjka jak z Policji w Katowicach lecz, z tego co słyszałam to prokuratury w UKS Kraków jeszcze nie ma.  :czytaj:

21 lip 2008, 19:37
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nie wierz do końca kumplowi. Trochę zaniżył poprzeczkę na otrzymane kwoty premii.

21 lip 2008, 19:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 148 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona