Oj nie zapomnieli jak polatasz za mandatami, to zapomnisz o takich głupotach jak akcyza, złom, dotacje * itp. i o to chodzi
*... sens pracy, zdrowy rozsądek ....
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 maja 2008, 22:14
Koniec kwartału się zbliża, a w temacie cisza. Pewnie wszyscy latają za mandatami i nie mają czasu pisać postów... Mam nadzieję, że w lipcu ktoś tu zajrzy, a żeby nie tracić czasu już dziś ogłaszam konkurs na "Najseksowniejszą Zbrodniarkę Skarbową". Kandydatury ze zdjęciami, port folio i opisem modus operandii zgłaszamy u moderatorów w 4 kategoriach:
1. sprzedaż z pominięciem kasy fiskalnej, 2. brak bieżących wpisów w ewidencji księgowej, 3. drobne wykroczenia księgowe, 4 pozostałe. Oni wybiorą królewny, którym, mam nadzieję Jacuś ufunduje nagrody (i mam nadziejęm że nie będzie to kontrol z upoważnienia generalnego)
Koniec kwartału się zbliża, a w temacie cisza. Pewnie wszyscy latają za mandatami i nie mają czasu pisać postów... Mam nadzieję, że w lipcu ktoś tu zajrzy, a żeby nie tracić czasu już dziś ogłaszam konkurs na "Najseksowniejszą Zbrodniarkę Skarbową". Kandydatury ze zdjęciami, port folio i opisem modus operandii zgłaszamy u moderatorów w 4 kategoriach:
1. sprzedaż z pominięciem kasy fiskalnej, 2. brak bieżących wpisów w ewidencji księgowej, 3. drobne wykroczenia księgowe, 4 pozostałe. Oni wybiorą królewny, którym, mam nadzieję Jacuś ufunduje nagrody (i mam nadziejęm że nie będzie to kontrol z upoważnienia generalnego)
Koniec kwartału się zbliża, a w temacie cisza. Pewnie wszyscy latają za mandatami i nie mają czasu pisać postów... Mam nadzieję, że w lipcu ktoś tu zajrzy, a żeby nie tracić czasu już dziś ogłaszam konkurs na "Najseksowniejszą Zbrodniarkę Skarbową". [...]
Troche Kolego dyskryminujesz płeć piękną, która również pogania z mandatami po okolicznych sklapach, straganach i innych takich... dlatego - dla równowagi - proponuję dla piękniejszej części naszej społeczności konkurs na "Najprzystojniejszego Zbrodniarza Skarbowego"... dalsze warunki konkursu pozostają bez zmian
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 19 lip 2008, 07:15 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
19 lip 2008, 07:15
A jak traktujecie (wysokośc mandatu, wytłumaczenie karanemu) brak plomby zabezpieczającej w kasie fiskalnej, na słowa podatnika, że pierwszy raz słyszy o plombie, a tym zajmuje się jakaś tam firma, której płaci...
19 lip 2008, 08:29
widow
A jak traktujecie (wysokośc mandatu, wytłumaczenie karanemu) brak plomby zabezpieczającej w kasie fiskalnej, na słowa podatnika, że pierwszy raz słyszy o plombie, a tym zajmuje się jakaś tam firma, której płaci...
... jak dla mnie - lekkie przegięcie ...
19 lip 2008, 22:38
Dostałem ostatnio kilkanaście zawiadomień o popełnieniu czynu zabronionego - brak plomby zabezpieczającej, brak przeglądu co 12 miesęcy czy brak numeru na kasie. Można to chyba uznac za wadliwe prowadzenie księgi (w bardzo szerokim rozumieniu)? Karac?
Ostatnio edytowano 20 lip 2008, 16:55 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
20 lip 2008, 16:54
widow
Dostałem ostatnio kilkanaście zawiadomień o popełnieniu czynu zabronionego - brak plomby zabezpieczającej, brak przeglądu co 12 miesęcy czy brak numeru na kasie. Można to chyba uznac za wadliwe prowadzenie księgi (w bardzo szerokim rozumieniu)? Karac?
Karnistą nie jestem, ale moim zdaniem to nadinterpretacja.
20 lip 2008, 17:05
widow
Statystyka nas ośmiesza. Gratuluję wszystkim poszukiwaczom "strasznych uchybień".
20 lip 2008, 17:13
Rozkaz jest prosty, ma byc przynajmniej tyle co w zeszłym roku +1. Służba cywilna...
Ostatnio edytowano 20 lip 2008, 17:27 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
20 lip 2008, 17:26
widow
Rozkaz jest prosty, ma byc przynajmniej tyle co w zeszłym roku +1. Służba cywilna...
A który idiota podpisał się pod tym, rozkazem ?
20 lip 2008, 18:51
Ale takie zalecenia nie zwalniają nas od używania głowy do MYŚLENIA!!!!
20 lip 2008, 20:21
Mam pytanie, czy nikt nie czyta o tym jak w policji w Katowicach wsczęto prokuratorskie dochodzenie za obowiązek nakładania mandatów. Kto nie nałożył tam co najmniej dziesięciu mandatów w tygodniu to nie dostawał premi oraz nie miał pozytywnej opinii. A tak na marginesie to kumpel z UKS Kraków opowiadał, że u nich też dostaje się kwartalne nagrody za ilość nałożonych mandatów. Stawka to 40 zł/szt. dla iks, a pomocnik - merytoryczny 30 zł/szt. Doszło do tego, że podobno niektórzy wolą nałożyć 40-60 szt. w kwartale x 40 zł = 1600 zł - 2400 zł, i po co męczyć się przy kontroli z podatnikiem. Tylko naiwniacy robią kontrole, a oni co kwartał nagroda, a i opinia co roku wzorowa bo nakłada mandaty, im więcej tym lepiej. Rekordziści 300-500 szt. rocznie. I gdzie tu czas na kontrole. Ten co nie nakłada mandatów, bo zajmuje się kontrolą ma opinię na piśmie gorszą, bo przełożony pisze, że nie wykazał się w ilości nałożonych mandatów. Wypisz, wymaluj historyjka jak z Policji w Katowicach lecz, z tego co słyszałam to prokuratury w UKS Kraków jeszcze nie ma. :czytaj:
21 lip 2008, 19:37
Nie wierz do końca kumplowi. Trochę zaniżył poprzeczkę na otrzymane kwoty premii.