____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
14 mar 2017, 12:40
Re: Kontrola podatkowa w KAS
Myślę, że to dobry pomysł, trochę świeżej krwi na pewno się przyda. UKSy od paru lat skupiły się na tropieniu przestępstw podatkowych, głównie karuzel VATowskich, więc siłą rzeczy uksiarze stracili trochę kontakt z bardziej pospolitymi oszustwami podatkowymi.
14 mar 2017, 12:52
Hmmm tylko ciekawe czy tak będzie w każdym woj. u nas nic nie wiemy... Kierownictwo nas o niczym informuje, a tym bardziej o jakiś transferach do UCS...
Liczyć zawsze możesz ale rzeczywistość zweryfikuje nadzieje. Z drugiej strony- trochę dziwne jest to że przenoszą ludzi z kontroli z us do ucs a ludzi z dawnych uks-ów przenoszą do us (do różnych komórek w tym kontroli).
14 mar 2017, 18:47
Albo mnie oczy mylą, albo te 2%dodatku kontrolerskiego, to jakaś kpina jest.
14 mar 2017, 20:32
Przenoszą, przenoszą: znaczy dostali propozycję i się zgodzili ? Ps. Naczelnik, który zrezygnuje z kontroli podatkowej a nie będzie zmian w Ordynacji to kamikadze !
23 mar 2017, 22:48
Możesz bardziej szczegółowo? Przenoszą skąd i gdzie? Jaka część kraju?
24 mar 2017, 07:45
Pracownik2008
justa
Odświeżam trochę temat - czy u Was też jest łapanka do UCS-u? A co za tym likwidacją kontroli w us? Czy ktoś przeszedł już z us do ucs? Na jakich warunkach?
O łapance nic nie słychać, choć pewnie wiele osób byłoby zainteresowanych taka łapanką. Nie znam nikogo kto przeszedłby z us do ucs, chyba takich szczęściarzy nie ma. A o likwidacji kontroli słyszałam, ale w ramach wygaszania a nie natychmiastowej likwidacji. Wiec pewnie jeszcze jakiś czas kontrola podatkowa będzie istnieć w us. A potem może się władza zmieni więc i wizja skarbowości się zmieni i znowu wszystko zacznie się od nowa na zupełnie innych warunkach i zasadach.
Za jakiś czas, czyli po najbliższych wyborach. Wróci Jacek K. i wszystko zmieni (naprawi)
30 mar 2017, 06:31
Jak u Was wygląda wypłata dodatków za marzec? Czy są izby, gdzie dodatki za marzec mają iść z wynagrodzeniem za kwiecień?
12 kwi 2017, 16:57
Pitu
Jak u Was wygląda wypłata dodatków za marzec? Czy są izby, gdzie dodatki za marzec mają iść z wynagrodzeniem za kwiecień?
U mnie był już na koncie 07.03.
12 kwi 2017, 17:07
fruwaj
Pitu
U mnie był już na koncie 07.03.
Ten, który był na moim koncie 08.03. dotyczył lutego. Za marzec powinien był zostać wypłacony do 10.04, ale gdański DIAS zadecydował, że nie ma podstaw do wypłat według starych przepisów. Ciekawe, czemu nie przejmuje się, że idziemy na kontrole z nieaktualnymi legitymacjami (nowe rozporządzenie z ich wzorem obowiązuje od 01.03.) i z nieistniejącymi już stanowiskami uwidocznionymi na upoważnieniach do kontroli (rozporządzenie stanowiskowe też zadziałało wstecz)?
13 kwi 2017, 06:38
Dodatki za marzec na koncie - śląskie!
13 kwi 2017, 06:52
Dodatek, jeśli był przyznany na rok i jeśli jest w regulaminie, zapis dotyczący terminu wypłaty powinien być wypłacony. W ustawie o KAS nie zlikwidowali dodatków.