Teraz jest 01 wrz 2025, 10:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Praca w kontroli skarbowej 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Post Re: Praca w kontroli skarbowej
makoma                    

Mi też nigdy nie przyszło do głowy obrazić się za sierściucha, ani tym bardziej za pluszaka. No ale jak widać to zupełnie inny poziom - jak zauważył i dosadnie powiedział któryś z przedmówców :) Zdziwiło mnie co prawda, że pomylił cynizm z czynnym żalem, ale może mało precyzyjny się robie :D Jednak najbardziej zaskoczyła mnie Gyokuro, twierdząc że sierściuszki nie mają w pracy powodów do zmartwień. No jakaś cudowna fabryka normalnie - chcę tam pracować! :D Sierściuch Makoma też pozdrawia! :piwo:

Napisałam, że "pracownicy nie denerwują się, bo zwykle za nic nie odpowiadają". A czy to nie odpowiada prawdzie? U nas tak jest. Jeśli gdzie indziej jest inaczej, to współczuję pracownikom. To u Was przełożony (naczelnik, kierownik) wzywa do wyjaśnień pracownika, a nie inspektora? Zgodnie z ustawą o kontroli skarbowej za ustalenia odpowiada inspektor, a nie pracownik. W ciągu dnia orzą po równo, ale to inspektor musi "się zorganizować", jeśli trzeba zdążyć coś wypchnąć w kwartale.
Pozdrawiam.

Dwukropek.

22 wrz 2014, 21:53
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
Gyo! A gdzie uśmiech?  :) Uśmiechnij się! Wiem, że nie jest wesoło, ale z uśmiechem łatwiej.  Na Twoje pytania nie odpowiem, bo zawęże "krąg podejrzanych" :(
3m się Dwukropko. :)

23 wrz 2014, 07:02
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
No i się przyjęło... brawo Makoma.

Pozdrawiam, starszy teczkowy ;-)

26 wrz 2014, 11:35
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
gyokuro                    

Napisałam, że "pracownicy nie denerwują się, bo zwykle za nic nie odpowiadają". ... To u Was przełożony (naczelnik, kierownik) wzywa do wyjaśnień pracownika, a nie inspektora? Zgodnie z ustawą o kontroli skarbowej za ustalenia odpowiada inspektor, a nie pracownik. W ciągu dnia orzą po równo, ale to inspektor musi "się zorganizować", jeśli trzeba zdążyć coś wypchnąć w kwartale.
Pozdrawiam.

Dwukropek.

super- też tak chce. możesz zdradzić gdzie tak jest (aby nie w raju obiecanym)? a jak z podziałem wyników?

27 wrz 2014, 19:56
Znawca

POSTY        247

Ni zdradzi :) Ale to chyba Warszau, tam dwie dwukropki złożyły wnioski by je zdeklasować na sierściuchy. No i z dodatku kontrolerskiego zeszły z 55% na 45%. Na wschodzie lecisz z 51 na 15, a przed podwyżką na X obniżają zasadniczą, by dwukropek na sierściucha nie zdezertereował :D Wracając do Warszau - tam chodzenie na mandaty sprawia pracusiom problem, odkąd jednemu sierściuchowi przestawili facjatę w Słomczynie na giełdzie. Szczęściem ponoć dwukrop zdążył uciec, przed ludowym pojmowaniem sprawiedliwości - wiadomo mniejsze straty dla fabryki - pluszaka łatwiej zastąpić ;)

27 wrz 2014, 20:23

REJESTRACJA28 lis 2013, 07:50

POSTY        40
Nie wiem w jakich UKSach Wy pracujecie ale u nas mandaty to nie jest istota tej pracy.
Wydaje mi się, że całkowicie na opak rozumiecie też istotę pracy w zespole kontrolnym ale to oczywiście zależy od iksa, który tą współpracę prowadzi.
Ja z byciem tabelkowym postanowiłem walczyć i współpracę ustawiłem na poziomie partnerskim, choć pracuję zaledwie 5 lat.

A kodami to mówiła SB. Czy naprawdę chcecie powielać te kretyńskie stereotypy, że w urzędach centralnych dalej pracuje ta sama klika? Nie idźcie tą drogą, bo chwały to Wam nie przynosi :)

28 lis 2014, 12:14
Znawca

POSTY        247

jazdadom                    

A kodami to mówiła SB  

A UXy to niby z jakiej fabryki w prostej linii pochodzą? Miała Siostrzenica z Bytomia taki jeden wydział...

28 lis 2014, 13:17

REJESTRACJA05 lis 2014, 22:16

POSTY        11
Makoma, co masz na myśli pisząc o siostrzenicy z Bytomia?

28 lis 2014, 15:11
Znawca

POSTY        247

Na myśli mam dwie pierwsze litery Pralinko :) Takiego zwrotu w latach 80 używała część opozycjonistów na tut.  ziemiach. Inna sprawa, że i UOP i UKS powstały w zasadzie na bazie jednej firmy, tej firmy. Dlatego PIS w 2007 chciała wszystkich (bez wyjątku) w UXach poddać szczegółowej weryfikacji.

28 lis 2014, 15:19
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
makoma                    

jazdadom                    

A kodami to mówiła SB  

A UXy to niby z jakiej fabryki w prostej linii pochodzą? Miała Siostrzenica z Bytomia taki jeden wydział...

Chyba jednak trochę przeginasz  :nonono:  - patrz regulamin forum
Swoja drogą to z początków działalności UKS-ów pozostały w pracy tylko niedobitki.

28 lis 2014, 17:05
Znawca

POSTY        247

Saper! Nie mydl oczu regulaminem! Sądząc po avatarze jesteś raczej zaprawiony w boju, więc jeżeli nie wiesz o czym piszę, obejrzyj "Uwikłanie", a jak nie lubisz oglądać przeczytaj całą trylogię...

28 lis 2014, 23:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2013, 18:59

POSTY        120
Szczegółowo o przeszłości niektórych pracowników: http://www.ksiegarnia.difin.pl/podatki/ ... znosc/1513 niestety tylko w wersji papierowej.

29 lis 2014, 10:48
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
makoma                    

Ni zdradzi :) Ale to chyba Warszau, tam dwie dwukropki złożyły wnioski by je zdeklasować na sierściuchy. No i z dodatku kontrolerskiego zeszły z 55% na 45%. Na wschodzie lecisz z 51 na 15, a przed podwyżką na X obniżają zasadniczą, by dwukropek na sierściucha nie zdezertereował :D Wracając do Warszau - tam chodzenie na mandaty sprawia pracusiom problem, odkąd jednemu sierściuchowi przestawili facjatę w Słomczynie na giełdzie. Szczęściem ponoć dwukrop zdążył uciec, przed ludowym pojmowaniem sprawiedliwości - wiadomo mniejsze straty dla fabryki - pluszaka łatwiej zastąpić ;)

Ni Warszau. :)
Ciekawa informacja co do incydentu na giełdzie. A podobno mamy taką samą ochronę jak funkcjonariusze policji, tyle, że oni mają broń, a my tylko bloczek mandatowy i długopis...   <_<

29 lis 2015, 15:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 sie 2016, 21:00

POSTY        11
Pozwolę sobie na małe odświeżenie.

Załóżmy taką hipotetyczną sytuację.
Jest sobie osoba, powiedzmy magister - studia dalekie od ekonomii i nauk pokrewnych (uczelnia mundurowa pokroju WSPol/AON/AMW/WSOSP/WAT). Powiedzmy również, że po studiach dyplomowych z zakresu prawa karnego. I ze studiami podyplomowymi z audytu i kontroli wewnętrznej.
Powiedzmy również, że osoba ta od kilku lat pracuje w organach ścigania na stanowisku urzędniczym.
Czy taka hipotetyczna, wyżej przedstawiona sylwetka kandydata ma czego szukać w (obecnie jeszcze istniejącym) UKSie w roli (powiedzmy) pracownika?
Czy z Waszego doświadczenia, możecie ocenić czy warto byłoby się starać o przejście do kontroli skarbowej w takiej sytuacji?

Ostatnio edytowano 17 sie 2016, 21:13 przez Desper, łącznie edytowano 1 raz

17 sie 2016, 20:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 54 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona