Teraz jest 04 wrz 2025, 08:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Dodatki kontrolerskie w urzędach skarbowych 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 cze 2013, 18:07

POSTY        37
Post Re: Dodatki kontrolerskie w urzędach skarbowych
zamiast skupiać się na wysokości dodatku kontrolerskiego skupmy się nad tym aby dodatek był dodatkiem bo u mnie w US jest on rekompensatą za niższe wynagrodzenie zasadnicze. Jak mnie przyjmowali do US to byłem dumny że idę do kontroli. Jak się potem okazało to była najgłupsza decyzja. Najpierw trzeba się przyjąć do wymiaru a potem starać się o przejście do KP.

02 gru 2014, 20:01
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
jeszczepracuje                    

zamiast skupiać się na wysokości dodatku kontrolerskiego skupmy się nad tym aby dodatek był dodatkiem bo u mnie w US jest on rekompensatą za niższe wynagrodzenie zasadnicze.

Cieszmy się, że w ogóle jeszcze ten dodatek jeszcze istnieje. Dziwne, że jeszcze Balcerowicz go nie zlikwidował kiedy likwidował wszelkie ulgi i dodatki.
Ale za bardzo cieszyć się też nie można, bo aktualni macherzy, którzy potrafili zamrozić na 8 lat płace, mogą również zlikwidować dodatki kontrolerskie czy prowizje egzekucyjne.
No ciesz się pan, że pan pracujesz!  boje--==
Na pana miejsce jest dziesięciu chętnych!   :nonono:

02 gru 2014, 20:20
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        37
mam nadzieje że je zlikwidują. Nie będę miał problemów ze zmianą pracy. Przy mojej pensji bez dodatku kontrolerskiego to rynku pracy jest wiele ofert godnych rozważenia. Po za tym skoro Polacy nadal głosują na koalicję PO PSL to odpowiada im zamrożenie płac w SC. Oby tak dalej to poparcie jeszcze wzrośnie

03 gru 2014, 19:10
Zaawansowany

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:23

POSTY        34
Kontrola ma dodatek. Dlaczego takiego dodatku nie mają czynności sprawdzające czy postępowania podatkowe. Tu "kontrolujemy" podatnika i tu. Każda komórka ma specyficzną pracę a kontrola i tak ma za to wynagrodzone - zrobią zakupy w czasie pracy, załatwią prywatne sprawy itp. Kto ich tam rozliczy.

03 gru 2014, 20:33

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
@Togos19 ale się uśmiałem :) ....lepiej zostań tam gdzie jesteś...będziesz miał powody do udzielania się na forum.

03 gru 2014, 21:24
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
jeszczepracuje                    

mam nadzieje że je zlikwidują. Nie będę miał problemów ze zmianą pracy. Przy mojej pensji bez dodatku kontrolerskiego to rynku pracy jest wiele ofert godnych rozważenia. Po za tym skoro Polacy nadal głosują na koalicję PO PSL to odpowiada im zamrożenie płac w SC. Oby tak dalej to poparcie jeszcze wzrośnie

Komentarz internauty z innego tematu, ale adekwatny:

~Wojs : Czytając te krótkie wypowiedzi córki ś.p. Prezydenta, pamiętając wspomnienia znajomych Lecha i Marii Kaczyńskich po Smoleńsku, a przede wszystkim obserwując Jego prezydenturę widzimy, gdzie żyjemy! W jakim bagnie! Ilu z nas przyłożyło do tego rękę?! Robi to nadal?
Za komuny byliśmy MY i ONI. Takiej manipulacji i jej skutków w postaci polaryzacji społeczeństwa się nie odczuwało. Tak, to Tuskowi i rządom PO trzeba oddać - zrobili więcej zła dla Polski niż komuchy. Robią to dalej.
Pomożecie (im)?
Pomożecie, pomożecie...

http://kobieta.onet.pl/marta-kaczynska- ... alni/sj67e

Mój aktualny nick powinien chyba brzmieć "jużniepracuje"  :piwo:
Też kiedyś pracowałem w kontroli. Ale po objęciu władzy przez sitwę PO+PSL przewidywałem, że w budżetówce nie będzie mogło być dobrze. Obcięcie limitów mianowanych utwierdziło mnie w postanowieniu o odejściu z sc.
I nie żałuję tego kroku  pije-===[

03 gru 2014, 21:58
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        37
Też próbuję, ale jak potencjalny pracodawca się dowiaduję że pracowałem w US to mówi że dziękuje. Wtedy ja dziękuję PO i PSL  :zly1: Gratulacje dla wszystkich młodych którzy podjęli decyzję o wyjeździe z tego kraju w którym młodych ma się  :sex:

04 gru 2014, 19:51
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
jeszczepracuje                    

Też próbuję, ale jak potencjalny pracodawca się dowiaduję że pracowałem w US to mówi że dziękuje. Wtedy ja dziękuję PO i PSL  :zly1: Gratulacje dla wszystkich młodych którzy podjęli decyzję o wyjeździe z tego kraju w którym młodych ma się  :sex:

generalnie ludzi w każdym wieku

04 gru 2014, 21:54
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:38

POSTY        51
jak w Waszych US dodatki za marzec 2015? Wypłacone przed konsolidacją (np. razem z pensją) czy wypłaca Dyrektor IS? i w jakim terminie?

10 kwi 2015, 20:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 16:03

POSTY        107
W moim US nie było wypłaty dodatków za marzec czekamy aż dyrektor nam wypłaci, tylko kiedy. Jak spłyną z wszystkich US listy uprawnionych? Jak program płacowy zadziała?

11 kwi 2015, 17:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2007, 17:05

POSTY        53
W moim US poinformowano mail'em 10.04.2015r. o wypłacie dodatków. Niestety na razie są to tylko wirtualne pieniądze, gdyż na rachunek bankowy do tej pory nie wpłynęły. Gdy dodatki wypłacał Urząd pieniądze były zaraz na początku miesiąca.

11 kwi 2015, 17:50
Amator

REJESTRACJA29 lis 2012, 20:34

POSTY        24
W stolicy na dzień dzisiejszy nie znamy wysokości dodatków (ocena po I kw.) nie mówiąc już o dysponowaniu środkami... były jakieś pisma z Izby ale plebs nie został z nimi zapoznany.

10 maja 2015, 14:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2010, 07:40

POSTY        61
taksia                    

W stolicy na dzień dzisiejszy nie znamy wysokości dodatków (ocena po I kw.) nie mówiąc już o dysponowaniu środkami... były jakieś pisma z Izby ale plebs nie został z nimi zapoznany.

DISy czekają na nowe rozporządzenie, które jest jeszcze daleko w lesie  :wysmiewacz:
Aktualnie wg starego to mimo konsolidacji nadal NUS jest uprawniony do zmiany stawki dodatku a nie DIS. Nie do końca to chyba gra z kompetencjami DISów/NUSów wynikających z regulaminów organizacyjnych  :D
Macie z pewnością przyznane dodatki na rok kalendarzowy. DIS z dniem 01.04.2015 przejął i te zobowiązania. Nie rozumiem dlaczego uważasz, że  nie znacie ich wysokości. Jeśli nie dostaliście żadnej informacji o zmianie po I kwartale, to teraz nawet chyba nie ma kto Wam ich zmienić.  

No i niezależnie, kto mógłby zmienić (DIS czy NUS) potencjalną przesłanką oprócz innych z rozp. wymienionych okoliczności może być wyłącznie bardzo dobra ocena lub ocena niezadawalająca a nie słynny arkusz kalkulacyjny z propozycjami mieszania co kwartał w kotle, który jest tylko narzędziem pomocniczym. Nie zmienia przesłanek wynikających z rozporządzenia. :dokuczacz:

10 maja 2015, 17:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 11:57

POSTY        35
Mam pytanie, czy to prawda, że wszyscy pracownicy kontroli, US podległych IS w Szczecinie mają od 01 kwietnia 2015r. przyznany dodatek kontrolerski w takiej samej wysokości. Proszę o informacje.

11 maja 2015, 14:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona