Teraz jest 04 wrz 2025, 10:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Praca u urzędzie skarbowym-jest coraz gorzej 
Autor Treść postu

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...
Dajcie spokój, i tak jesteśmy szyćkie PITY, niezależnie od wykształcenia.
PITY, bo ciągle tu jesteśmy...

18 mar 2009, 22:02
Zobacz profil ICQ
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=44448:date=17. 03. 2009 g. 21:12:name=dziadzia)--><div class='quotetop'>(dziadzia @ 17. 03. 2009 g. 21:12) [snapback]44448[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
U nas to samo. Kierowniczka dochodowego  po polonistyce,  na niczym się nie zna, totalna porażka.

Może podpowiesz jej życzliwie by poszła na jakie kursa  podatkowe ?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Daj spokoj. Jeszcze z kierownika zrobia Ja pracownikiem roku....

18 mar 2009, 22:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:14

POSTY        39
Daj spokoj. Jeszcze z kierownika zrobia Ja pracownikiem roku....

Bardzo, bardzo  możliwe, bo jak się nie zna merytorycznie na pracy w dziale/referacie to zgarnia wszystko co się da.
Tyle tylko że ona zgarnia co miesiąc niezłą kasę, a pracownicy oprócz swoich działowych obowiązków mają cudze. Obłęd. :stop:

19 mar 2009, 18:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
U mnie kierowniczka dochodowego ma pod sobą działalność gospodarcza (karta podatkowa, księża i działy specjalne) ,osoby prawne, 1/3 z całego urzędu wniosków o zwrot VAT-u za materiały budowlane, musi znać się na pomocy publicznej, bo jednorazowa amortyzacja bardziej dotyczy działu podatku dochodowego niż działu poboru (według NUS-a) itp. Sama wszystko podpisuje z upoważnienia naczelnika i odpowiada. Wychodzi z pracy ostatnia. Nie widziałem aby miała czas na ploty i inne bzdety.
Zawsze nas broni przed Naczelnikiem.

19 mar 2009, 19:45
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667

19 mar 2009, 21:05

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...

A kto obroni ją?

Nikt, bo jak się wali, to podwładni się wypną. Przerabiałam, to wiem.

19 mar 2009, 21:06
Zobacz profil ICQ
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 21:59

POSTY        19
U nas to przy wszystkich narzuconych nam nienormalnościach nawet  jest całkiem, całkiem  normalnie, ale ilość tej roboty jest nie  do przerobienia!!!

19 mar 2009, 22:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2007, 18:29

POSTY        26
nam zabrano nawet te groszowe nagrody a tu wypłaca się takie kwoty że my w PIT mamy za dwa lata co oni premii

warto zostać nawet na chwilę na stołku wynagrodzenie jak co? pozostaje - co na to inni pracownicy?

19 mar 2009, 22:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2009, 16:40

POSTY        42
Witam jak mam bardzo krótki staż w pracy w administracji państwowej 5lat) ale już po roku miałam dosyć W naszym urzędzie mam tzw. "święte krowy" którym wszystko wolno i nikt nic nie robi z tym jak paniusia nie zauważyła jaką datą stempluje deklaracje co to za problem że mamy marzec 2009 a na jej deklaracjach jest luty 2008 A tu jeszcze nie dość że kończy 60 lat i powinna odejść na emeryturę to zostaje i za swoje błędy będą jej płacić i pensje i emeryturę.  <_<

Ostatnio edytowano 20 mar 2009, 19:04 przez Gona19, łącznie edytowano 1 raz

20 mar 2009, 19:03
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

Witam jak mam bardzo krótki staż w pracy w administracji państwowej 5lat) ale już po roku miałam dosyć W naszym urzędzie mam tzw. "święte krowy" którym wszystko wolno i nikt nic nie robi z tym jak paniusia nie zauważyła jaką datą stempluje deklaracje co to za problem że mamy marzec 2009 a na jej deklaracjach jest luty 2008 A tu jeszcze nie dość że kończy 60 lat i powinna odejść na emeryturę to zostaje i za swoje błędy będą jej płacić i pensje i emeryturę.  <_<

Według obecnego stanu prawnego to sejm uchwala ustawy,potem senat i podpis prezydenta .Jeżeli ustawa przewiduje (i na jakich zasadach )pobieranie pensji i emerytury to nie wystarczy głosowanie pracowników z krótkim stażem by stan ten zmienić .Oczywiście wykluczone jest by młoda pracownica omyłkowo nastawiła datownik nawet jeżeli jest wiosna i amory lub opieka nad zostawionym w domu bobasem zaprząta młody umysł .
Ps weż pod uwagę ,że jak namówisz pracownicę w wieku emerytalnym na przejście na emeryturę  to dostanie odprawę i będzie uszczuplona pula płacowa na podwyżki i premie dla młodych orłów . :czytaj:

Ostatnio edytowano 20 mar 2009, 19:23 przez jan, łącznie edytowano 1 raz

20 mar 2009, 19:22

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Jakbyś widziała co działo się w urzędach w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku, miałabyś dosyć jeszcze szybciej...

20 mar 2009, 19:57
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Coraz bardziej jestem zdumiony dobrym samoPOczuciem Donalda i jego POdwładnych:

"Dodać należy, że średni koszt roboczogodziny w urzędach skarbowych kształtował się w 2008 r. na poziomie 36 zł"

20 mar 2009, 20:59
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667

Coraz bardziej jestem zdumiony dobrym samoPOczuciem Donalda i jego POdwładnych:

"Dodać należy, że średni koszt roboczogodziny w urzędach skarbowych kształtował się w 2008 r. na poziomie 36 zł"

Mi wyszło 18,75 zł brutto. Klawo jak... :(

20 mar 2009, 21:03
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=44706:date=20. 03. 2009 g. 19:03:name=Gona19)--><div class='quotetop'>(Gona19 @ 20. 03. 2009 g. 19:03) [snapback]44706[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jakbyś widziała co działo się w urzędach w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku, miałabyś dosyć jeszcze szybciej...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Opowiedz, ja tez jestem ciekawy... Dziadku... proszę ....

Ostatnio edytowano 20 mar 2009, 22:52 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

20 mar 2009, 22:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 72 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona