Czy ktoś, biorąc pod uwagę stopień trudności i "zdawalność" w 2006 r., ma jeszcze chęć jechać na ten egzamin? <_<
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:16 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 16:04
Byłem w ubiegłym roku, zdobyłem 38 pkt i uważam, że lepiej przystąpić do egzaminu na doradcę i olać ten cały bałagan!
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:18 przez Bobi, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 19:27
Bobi
Byłem w ubiegłym roku, zdobyłem 38 pkt i uważam, że lepiej przystąpić do egzaminu na doradcę i olać ten cały bałagan!
I tak i nie. Biorąc pod uwagę zdawalność egzaminu od 1999, to katastrofa (pomijam rok 2003), ale to raczej uwaga do układaczy pytań. To ich katastrofa i ich filozofia udowadniania, że każdego można udupić. Można. Udowodnili. Aczkolwiek wyważali otwarte drzwi. A teraz pora na uczciwe oceny, a nie pokazywanie, że nikt nie jest w stanie opanować materiału. Bo zdawalność na poziomie 1,5% (9 osób na 600, jeżeli się nie mylę) to porażka układaczy, a nie zdawaczy. Nie martwcie się zdający, wszyscy w miarę rozsądnie myślący i znający realia, na pewno wam nie wypomną oblanych "pseudotestów". A z drugiej strony jest okazja się przewietrzyć i mobilizacja, żeby coś poczytać. . To też jakaś wartość . Pozdrawiam zdających i zachęcam do wytrwałości. A wiem sam coś o tym... oj wiem .
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:26 przez dapa, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 19:52
"Nie martwcie się zdający, wszyscy w miarę rozsądnie myślący i znający realia, na pewno wam nie wypomną oblanych 'pseudotestów'" - chyba jesteś w błędzie :nonono:. Dyrekcja, Naczelnicy jak i Inspektorzy (których wiedza jest na poziomie, powiedzmy "średnim" :rolleyes: - nie mówię o wszystkich) napewno "raczą" wspomnieć np. przy ocenie pracownika o tym, że znowu oblałeś ten egzamin, który oni zdali za pierwszym razem :czytaj: .
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:35 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 20:11
Nowy dyrektor KS na pytanie o egzamin na iks zapowiedział, że pytania mają być "normalne" i dotyczyć dziedzin przydatnych w pracy. Zobaczymy...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:36 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 20:22
Wodnik
"Nie martwcie się zdający, wszyscy w miarę rozsądnie myślący i znający realia, na pewno wam nie wypomną oblanych 'pseudotestów'" - chyba jesteś w błędzie :nonono:. Dyrekcja, Naczelnicy jak i Inspektorzy (których wiedza jest na poziomie, powiedzmy "średnim" :rolleyes: - nie mówię o wszystkich) napewno "raczą" wspomnieć np. przy ocenie pracownika o tym, że znowu oblałeś ten egzamin, który oni zdali za pierwszym razem :czytaj: .
Wodnik, wal ich... mówiąc brutalnie. Mali ludzie, to i nie ma na co zwracać uwagi. Sam już tu kiedyś dostałem zjebkę od "zasłużonych" IKSów, którzy udowadniali, jaki to ich egzamin jest trudny i jakie tumany teraz tu zdają.
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 08:37 przez dapa, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 21:18
W MF poinformowali, że planują egzamin w czerwcu 2007r. Zasady nie zmieniają się, dalej obowiązują ujemne punkty, ale pytania mają być łatwiejsze. Życzę powodzenia.
Ostatnio edytowano 01 lut 2007, 10:15 przez kot1, łącznie edytowano 1 raz
01 lut 2007, 08:32
kot1
W MF poinformowali, że planują egzamin w czerwcu 2007r. Zasady nie zmieniają się, dalej obowiązują ujemne punkty, ale pytania mają być łatwiejsze. Życzę powodzenia.
Wystarczy, aby były sensowne. Może egzamin wypadnie w lipcu (jak do SC)? Będzie to sam w sobie test determinacji zdającego. Ja mam to za sobą. Nie jestem raczej najgorszy, ale współczuję tym, co teraz zdają. Ja wolę już tego nie powtarzać (choć i tak zdaję 1-3 różne ciężkie egzaminy prawie co rok).
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 02 lut 2007, 10:30 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
01 lut 2007, 15:53
kot1
Czy może ktoś potwierdzić tą wiadomość?
Ostatnio edytowano 02 lut 2007, 12:45 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
01 lut 2007, 17:57
Zadania dla urzędów kontroli skarbowej na 2007 rok >>> Zarządzanie kadrami.
Ze względu na możliwość skorzystania w najbliższym czasie znacznej liczby inspektorów kontroli skarbowej z uprawnień emerytalnych i związanym z tym zmniejszeniem ilości osób uprawnionych do prowadzenia postępowań kontrolnych i przygotowawczych, konieczne jest zintensyfikowanie działań prowadzących z jednej strony do uzupełnienia kadr, z drugiej do zwiększenia efektywności pozostałych inspektorów.
Czego to jest zapowiedzią? Wg mnie zmniejszenia stopnia trudności egzminu na IKS'a.
Czas na :czytaj:.
Ostatnio edytowano 08 lut 2007, 07:34 przez melons, łącznie edytowano 1 raz
07 lut 2007, 14:17
Egzamin 12 - 13 KWIETNIA!!! :angry: Ktoś to może potwierdzić?
07 lut 2007, 14:30
Potwierdzam. UKS-y dostały oficjalne pismo informujące o egzaminie. Obowiązuje stan prawny na 1 stycznia 2007r.
Ostatnio edytowano 08 lut 2007, 07:36 przez kot1, łącznie edytowano 1 raz
07 lut 2007, 15:27
Lomax
Egzamin 12 - 13 KWIETNIA!!! :angry: Ktoś to może potwierdzić?
Czyli jak ktoś był w 2006 r. na egzaminie, to nie jedzie :excl: , a może ktoś w MF nie zna przepisów? :czytaj:
Ostatnio edytowano 08 lut 2007, 07:36 przez Wodnik, łącznie edytowano 1 raz
07 lut 2007, 15:47
§ 21
W razie niezaliczenia egzaminu kwalifikacyjnego, egzamin nie może być powtórzony przed upływem 12 miesięcy.