Teraz jest 04 wrz 2025, 07:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
"Piony policyjne" w UKS-ach 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

ale poszedłbym dalej i zaproponowałbym  przebadanie również dyrektorów urzędów na tym ciekawym instrumencie, może byłoby ciekawie?! A może znalazłby się któryś z dyrektorów na ochotnika?? Np znany "strateg" rodem z Białegostoku.

idę dalej i proponuję JVR i samego DT - badanie przed kamerami!
Może kilka % wyborców zobaczy coś poza propagandowymi sloganami.

08 sie 2008, 23:16
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Te piony policyjne, to nic innego, jak odkurzanie starych tematów, ale lepiej później niż wcale. W zasadzie czas już najwyższy żeby dostosować funkcjonowanie UKS-ów,  do aktualnych wyzwań a szczególnie w zakresie zwalczania przestępczości podatkowej expresis werbis ... Tylko zastanawiam się jakimi siłami, a szczególnie chodzi mi o wywiad, który prowadzić miałby głębokie rozpoznanie operacyjne przed wszczęciem kontroli skarbowej.  Nie tak dawno przecież, poprzednia zmiana, pod przewodnictwem znanego " specjalisty"  w dziedzinie pracy operacyjnej rodem z totolotka (ps.Alpaga) , wykosiła niemal w 100%, całą kadrę wywiadu skarbowego (ot,  taka taktyka kadrowa...) . 10 lat doświadczeń poszło się bujać...  

Przecież UKS-y winny praktycznie otrzymywać na tacy rozpracowania z PG, CBŚ, CBA. Dlatego wywiad moim zdaniem jest tylko kwiatkiem do kożucha.

09 sie 2008, 05:54
Zaawansowany

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:39

POSTY        74
Wszyscy dyrektorzy UKS powinni być poddani procedurze weryfikacji na współpracę z SB oraz legalność posiadanego majątku. Pewnie nie wszyscy są takimi s****ysynami i być może tylko ja mam pecha mieć ok 1oo metrów od mojego domu za "sąsiada" takiego łobuza co jeździ po pijaku , puszcza psa po ulicy luzem bez kagańca, zgłaszane były sprawy do straży miejskiej i na policję ale oni się tylko śmieją w oczy i boją się cokolwiek z tym zrobić bo w mieście rządzi układ. Gościu zaczyna mnie coraz bardziej w****iać, w garażu wyciągnąłem od wielu lat nie używaną kosę i zaczynam ją klepać, może zrobię z tym porządek.

09 sie 2008, 08:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2008, 20:01

POSTY        6

Wszyscy dyrektorzy UKS powinni być poddani procedurze weryfikacji na współpracę z SB oraz legalność posiadanego majątku. Pewnie nie wszyscy są takimi s****ysynami i być może tylko ja mam pecha mieć ok 1oo metrów od mojego domu za "sąsiada" takiego łobuza co jeździ po pijaku , puszcza psa po ulicy luzem bez kagańca, zgłaszane były sprawy do straży miejskiej i na policję ale oni się tylko śmieją w oczy i boją się cokolwiek z tym zrobić bo w mieście rządzi układ. Gościu zaczyna mnie coraz bardziej w****iać, w garażu wyciągnąłem od wielu lat nie używaną kosę i zaczynam ją klepać, może zrobię z tym porządek.

Brawo Viglaif to świetny pomysł, jestem ciekaw jak w tej weryfikacji wypadłby mój ulubieniec, dyr. z Białegostoku, szczególnie jeśli chodzi o obsługę wycieczek zagranicznych, podczas studiów...

09 sie 2008, 15:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2006, 08:08

POSTY        23
[i]Przecież UKS-y winny praktycznie otrzymywać na tacy rozpracowania z PG, CBŚ, CBA. Dlatego wywiad moim zdaniem jest tylko kwiatkiem do kożucha.

Jak na razie jest na odwrót. To UKS rozpracowuje temat i podaje go na tacy służbom policyjnym i prokuraturze. Trzeba jednak przyznać, że i te służby nam pomagają i ułatwiają sfinalizowanie postępowania.
Gdyby tak istniała prawdziwa i przemyślana współpraca, ah.

11 sie 2008, 15:42
Zaawansowany

REJESTRACJA06 lip 2008, 17:10

POSTY        37
Jak tam w Polsce w temacie, bo mazowieckie już wszystko, no prawie wszystko ma poukładane.
Pisząc wszystko mam na myśli wykaz wydziałów wchodzacych w skład Pionu, naczelników, wicedyrektora i inne ****oły.

12 wrz 2008, 17:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2008, 20:01

POSTY        6
A co z tymi pionami policyjnymi, jakoś wycichło. Czyżby brak koncepcji, czy też odpowiednich kadr.?

09 paź 2008, 20:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2008, 21:09

POSTY        30
Ciekaw jestem jak działąją piony, bo u nas w Szczecinie będzie dopiero od lutego

18 sty 2009, 16:19
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

A co z tymi pionami policyjnymi, jakoś wycichło. Czyżby brak koncepcji, czy też odpowiednich kadr.?

raczej prawa.
Tak jakoś parlamentowi ostatnio wychodzi wyłącznie lewo  :rotfl:

18 sty 2009, 17:52

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

<!--quoteo(post=33157:date=09. 08. 2008 g. 09:57:name=Viglaif)--><div class='quotetop'>(Viglaif @ 09. 08. 2008 g. 09:57) [snapback]33157[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Brawo Viglaif to świetny pomysł, jestem ciekaw jak w tej weryfikacji wypadłby mój ulubieniec, dyr. z Białegostoku, szczególnie jeśli chodzi o obsługę wycieczek zagranicznych, podczas studiów...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

To stąd te jego zamiłowanie do podróży :) Doniósl mi dziś Koleżka z tamtejszego UXU, że w tym roku będą Dolny Sląsk obrabiać. Drżyjcie koledzy z Breslau najlepszy UX w kraju pokarze wam jak się robi wyniki  :rotfl:
Co zaś do lustracji to szczerze powiem nie mam zdania, pewnie to długo by trwało, przepchać ustawe, rozporządzenia, etc, natomiast proponuję - i tu mój uśmiech do Pana Ludwińskiego- którego zdolności organizacyjne i poczucie humoru cenie, by nasze związki wystąpiły do Krajowej Izby Turystyki o uhonorowanie pana dyrektora z białego specjalną nagrodą za krzewienie wśród pracowników idei turystyki krajowej, kto ZA wpisywać się...

19 sty 2009, 21:23
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81

22 sty 2009, 08:17

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

Hahahahaha, świetny pomysł  :piwo:

Gdy pisałem post powyżej miałem nadzieję, że przynajmniej UX White Stock się rozrusza i ulży sobie błyskotliwą złośliwością. Ale widzę że oni chyba lubią podróżować... Mają prawo- kindziuk w teczke- na wycieczke...
WHITE STOCK wróżę wam, że jak się w porę nie postawicie, to w przyszłym roku macie szanse na liczenie oscypków w Nowym Targu...

...dobra nazwa na wódkę taki WHITE STOCK...

31 sty 2009, 15:54
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2009, 16:28

POSTY        1
Podróże nęcą ludzi twórczych i kreatywnych, a Wrocław, cóż piękne miasto.

31 sty 2009, 18:27
Amator

REJESTRACJA18 maja 2009, 19:21

POSTY        15
Z wielkim "szumem" medialnym tworzono "pion policyjny" w UKS-ach. Miały się rzucić do gardła przestępcom skarbowym i trwale wyeliminować ich. I co ? Minęło już ponad pół roku i nikt nie zająknął się na temat sukcesów tej "policji".

16 sie 2009, 20:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 45 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona