ale poszedłbym dalej i zaproponowałbym przebadanie również dyrektorów urzędów na tym ciekawym instrumencie, może byłoby ciekawie?! A może znalazłby się któryś z dyrektorów na ochotnika?? Np znany "strateg" rodem z Białegostoku.
idę dalej i proponuję JVR i samego DT - badanie przed kamerami! Może kilka % wyborców zobaczy coś poza propagandowymi sloganami.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
08 sie 2008, 23:16
grzegorz82
Te piony policyjne, to nic innego, jak odkurzanie starych tematów, ale lepiej później niż wcale. W zasadzie czas już najwyższy żeby dostosować funkcjonowanie UKS-ów, do aktualnych wyzwań a szczególnie w zakresie zwalczania przestępczości podatkowej expresis werbis ... Tylko zastanawiam się jakimi siłami, a szczególnie chodzi mi o wywiad, który prowadzić miałby głębokie rozpoznanie operacyjne przed wszczęciem kontroli skarbowej. Nie tak dawno przecież, poprzednia zmiana, pod przewodnictwem znanego " specjalisty" w dziedzinie pracy operacyjnej rodem z totolotka (ps.Alpaga) , wykosiła niemal w 100%, całą kadrę wywiadu skarbowego (ot, taka taktyka kadrowa...) . 10 lat doświadczeń poszło się bujać...
Przecież UKS-y winny praktycznie otrzymywać na tacy rozpracowania z PG, CBŚ, CBA. Dlatego wywiad moim zdaniem jest tylko kwiatkiem do kożucha.
09 sie 2008, 05:54
Wszyscy dyrektorzy UKS powinni być poddani procedurze weryfikacji na współpracę z SB oraz legalność posiadanego majątku. Pewnie nie wszyscy są takimi s****ysynami i być może tylko ja mam pecha mieć ok 1oo metrów od mojego domu za "sąsiada" takiego łobuza co jeździ po pijaku , puszcza psa po ulicy luzem bez kagańca, zgłaszane były sprawy do straży miejskiej i na policję ale oni się tylko śmieją w oczy i boją się cokolwiek z tym zrobić bo w mieście rządzi układ. Gościu zaczyna mnie coraz bardziej w****iać, w garażu wyciągnąłem od wielu lat nie używaną kosę i zaczynam ją klepać, może zrobię z tym porządek.
09 sie 2008, 08:57
Viglaif
Wszyscy dyrektorzy UKS powinni być poddani procedurze weryfikacji na współpracę z SB oraz legalność posiadanego majątku. Pewnie nie wszyscy są takimi s****ysynami i być może tylko ja mam pecha mieć ok 1oo metrów od mojego domu za "sąsiada" takiego łobuza co jeździ po pijaku , puszcza psa po ulicy luzem bez kagańca, zgłaszane były sprawy do straży miejskiej i na policję ale oni się tylko śmieją w oczy i boją się cokolwiek z tym zrobić bo w mieście rządzi układ. Gościu zaczyna mnie coraz bardziej w****iać, w garażu wyciągnąłem od wielu lat nie używaną kosę i zaczynam ją klepać, może zrobię z tym porządek.
Brawo Viglaif to świetny pomysł, jestem ciekaw jak w tej weryfikacji wypadłby mój ulubieniec, dyr. z Białegostoku, szczególnie jeśli chodzi o obsługę wycieczek zagranicznych, podczas studiów...
09 sie 2008, 15:09
[i]Przecież UKS-y winny praktycznie otrzymywać na tacy rozpracowania z PG, CBŚ, CBA. Dlatego wywiad moim zdaniem jest tylko kwiatkiem do kożucha.
Jak na razie jest na odwrót. To UKS rozpracowuje temat i podaje go na tacy służbom policyjnym i prokuraturze. Trzeba jednak przyznać, że i te służby nam pomagają i ułatwiają sfinalizowanie postępowania. Gdyby tak istniała prawdziwa i przemyślana współpraca, ah.
11 sie 2008, 15:42
Jak tam w Polsce w temacie, bo mazowieckie już wszystko, no prawie wszystko ma poukładane. Pisząc wszystko mam na myśli wykaz wydziałów wchodzacych w skład Pionu, naczelników, wicedyrektora i inne ****oły.
12 wrz 2008, 17:24
A co z tymi pionami policyjnymi, jakoś wycichło. Czyżby brak koncepcji, czy też odpowiednich kadr.?
09 paź 2008, 20:53
Ciekaw jestem jak działąją piony, bo u nas w Szczecinie będzie dopiero od lutego
18 sty 2009, 16:19
grzegorz82
A co z tymi pionami policyjnymi, jakoś wycichło. Czyżby brak koncepcji, czy też odpowiednich kadr.?
raczej prawa. Tak jakoś parlamentowi ostatnio wychodzi wyłącznie lewo :rotfl:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
18 sty 2009, 17:52
grzegorz82
<!--quoteo(post=33157:date=09. 08. 2008 g. 09:57:name=Viglaif)--><div class='quotetop'>(Viglaif @ 09. 08. 2008 g. 09:57) [snapback]33157[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wszyscy dyrektorzy UKS powinni być poddani procedurze weryfikacji na współpracę z SB oraz legalność posiadanego majątku. Pewnie nie wszyscy są takimi s****ysynami i być może tylko ja mam pecha mieć ok 1oo metrów od mojego domu za "sąsiada" takiego łobuza co jeździ po pijaku , puszcza psa po ulicy luzem bez kagańca, zgłaszane były sprawy do straży miejskiej i na policję ale oni się tylko śmieją w oczy i boją się cokolwiek z tym zrobić bo w mieście rządzi układ. Gościu zaczyna mnie coraz bardziej w****iać, w garażu wyciągnąłem od wielu lat nie używaną kosę i zaczynam ją klepać, może zrobię z tym porządek.
Brawo Viglaif to świetny pomysł, jestem ciekaw jak w tej weryfikacji wypadłby mój ulubieniec, dyr. z Białegostoku, szczególnie jeśli chodzi o obsługę wycieczek zagranicznych, podczas studiów... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To stąd te jego zamiłowanie do podróży Doniósl mi dziś Koleżka z tamtejszego UXU, że w tym roku będą Dolny Sląsk obrabiać. Drżyjcie koledzy z Breslau najlepszy UX w kraju pokarze wam jak się robi wyniki :rotfl: Co zaś do lustracji to szczerze powiem nie mam zdania, pewnie to długo by trwało, przepchać ustawe, rozporządzenia, etc, natomiast proponuję - i tu mój uśmiech do Pana Ludwińskiego- którego zdolności organizacyjne i poczucie humoru cenie, by nasze związki wystąpiły do Krajowej Izby Turystyki o uhonorowanie pana dyrektora z białego specjalną nagrodą za krzewienie wśród pracowników idei turystyki krajowej, kto ZA wpisywać się...
Gdy pisałem post powyżej miałem nadzieję, że przynajmniej UX White Stock się rozrusza i ulży sobie błyskotliwą złośliwością. Ale widzę że oni chyba lubią podróżować... Mają prawo- kindziuk w teczke- na wycieczke... WHITE STOCK wróżę wam, że jak się w porę nie postawicie, to w przyszłym roku macie szanse na liczenie oscypków w Nowym Targu...
Podróże nęcą ludzi twórczych i kreatywnych, a Wrocław, cóż piękne miasto.
31 sty 2009, 18:27
Z wielkim "szumem" medialnym tworzono "pion policyjny" w UKS-ach. Miały się rzucić do gardła przestępcom skarbowym i trwale wyeliminować ich. I co ? Minęło już ponad pół roku i nikt nie zająknął się na temat sukcesów tej "policji".