____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
10 gru 2013, 22:01
Re: Egzamin na iks-a
Enfantterrible
Z tego co usłyszałem w swoim UKSie ci, którzy zdali dowiedzieli się po około 2 tygodniach od egzaminu, jeszcze przed ogłoszeniem oficjalnych wyników. Zatem radziłbym niektórym osobom ochłonąć i przemyśleć swoje wypowiedzi. Nie wszystkie urzędy jak widać działają na tej samej zasadzie. 3mam kciuki za tych, którzy jeszcze czekają i wierzą w siebie;)
Skoro dowiedzieli się jeszcze przed oficjalnymi wynikami, to chyba jednak zasada taka sama. Jedynie zastosowana z opóźnieniem
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
10 gru 2013, 22:14
LUDZIK123, brawo.
Czytam Wasze wypowiedzi i naprawdę nie rozumiem czego dotyczy ta dyskusja. Osoby które zdały są o tym informowane, jedne wcześniej inne później. Na potwierdzenie dostają zaświadczenia. Reszta nie zdała. Nie rozumiem więc o jakie super oficjalne wyniki chodzi Makomie.
Napisalibyście lepiej jakie macie wrażenia po egzaminie, głównie dotyczy tych którzy zdawali kolejny raz. Czy pytania były Waszym zdaniem łatwiejsze, trudniejsze, które pytanie (a) Was zaskoczyły, czy było wystarczająco dużo czasu itp.
11 gru 2013, 08:23
No to ja odpowiem, mimo że zdawałam po raz pierwszy. Czasu jest wystarczająco dużo, jeśli jesteś dobrze przygotowany. Pytania nie były jakieś skomplikowane, ale z uwagi na to, że zakres materiału jest bardzo duży, to po prostu chyba nie sposób w szczegółach zapamiętać wszystkich przepisów, stąd zdawalność niska :( Ktoś się już tu wcześniej wypowiedział, że trzeba przysiąść i się przyłożyć i osobiście zgadzam się z tą opinią.
Pracuję w urzędzie skarbowym, informacji nieoficjalnych nie mam żadnych i na pewno takie do urzędu nie dotarły. Ale jeśli zdałam, to na styk, więc oczywiście możliwe, że nie zdałam i dlatego nie wiem.
W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Departamentu Kontroli Skarbowej w MF. Pani w sekretariacie nie miała pojęcia, że w tym roku wyniki mają się ukazać na stronie, o terminie ich ukazania nie wiedziała tym bardziej. Więc nie wymaga to nawet komentarza.
11 gru 2013, 11:12
W tym tygodniu pani w sekretariacie Departamentu KS w MF była już bardziej doinformowana i powiedziała że wyniki będą zamieszczone w terminie 30 dni od egzaminu
11 gru 2013, 12:22
Czyli mój telefon na coś się przydał - i w MF-ie się uczą
11 gru 2013, 12:53
Raczej pion Parafianowicza obawia się działań pionu Jacka
13 gru 2013, 22:10
Rammstein
Nie rozumiem więc o jakie super oficjalne wyniki chodzi Makomie.
Widzę, że totalnie się nie rozumiemy, gdyż to nie mi chodzi o oficjalne wyniki. Pisałem w nawiązaniu do wcześniejszych postów i stwierdziłem, że u nas tego typu informacje rozchodzą się błyskawicznie pocztą pantoflową i nikt nie czeka na żadne oficjalne ich potwierdzenie. Założyłem - jak widzę teraz błędnie - że taka praktyka jest w całej Polsce. Okazało się jednakże, iż zasada nieoficjalności to domena kresów, a mój lekko cyniczny ton zasiał trochę niejasności. Sorki wobec tego za zamieszanie
Gratuluję wszystkim, którzy zdali. Ja już sobie odpuszczę... Czuję się bardzo staro ostatnio, a mój wiek dogania moje samopoczucie
16 gru 2013, 22:00
Też myślę, że nie ma się już nad czym rozwodzić. Ci co zdali to już wiedzą dawno. Ciekawe tylko kiedy zamieszczą na stronie wyniki (ilość punktów).
Macie jakieś nowe informacje (od Pani w Sekretariacie)?
17 gru 2013, 07:32
Rammstein
Też myślę, że nie ma się już nad czym rozwodzić. Ci co zdali to już wiedzą dawno. Ciekawe tylko kiedy zamieszczą na stronie wyniki (ilość punktów).
Macie jakieś nowe informacje (od Pani w Sekretariacie)?
Wczoraj, tzn. 17 grudnia 2013 r. dzwoniłam do sekretariatu Departamentu Kontroli Skarbowej i Pani poinformowała, mnie że żadnych wyników jeszcze nie ma. Jednocześnie powiedziała że mają czas zgodnie z ustawą 30 dni na ich ogłoszenie, więc należy cierpliwie czekać.
18 gru 2013, 09:25
No to super, żarty sobie stroją. Nie ma ŻADNYCH WYNIKÓW. Hahaha
18 gru 2013, 09:52
30 dni czyli do 27 grudnia. A że po drodze święta i tydzień świąteczny, gdzie wszyscy prawie będą na urlopach to wychodzi na to, że albo będą wyniki do najbliższego piątku albo po Nowym Roku. No miodzio