Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie liczby osób, które przystępowały do egzaminu. Czy ktoś ma takie informacje ile w tym roku przystępuje osób, a ile w latach poprzednich przystępowało? pozdrawiam
05 lis 2013, 09:42
Re: Egzamin na iks-a
Na mf.gov.pl w zakładce kontrola skarbowa jest lista dopuszczonych do egzaminu.
05 lis 2013, 14:11
W poprzednich latach było różnie np. w grudniu 2009r. do egzaminu przystąpiło 199 osób z tego zdało zaledwie 21 osób.
W tym roku:
Zdający zostali podzieleni na dwie grupy wg jednostek organizacyjnych, w których są zatrudnieni. Do egzaminu zostało dopuszczonych 596 osoby, z czego:
- 442 osoby zatrudnione są w Urzędach Kontroli Skarbowej,
- 126 osoby zatrudnione są w Izbach Skarbowych,
- 19 osób zatrudnionych jest w Ministerstwie Finansów, a
- 9 w Izbach Celnych
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
Ostatnio edytowano 05 lis 2013, 14:56 przez Ludzik123, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2013, 14:43
chyba mało precyzyjne zestawienie wychodzi, że z US nikt nie startuje? wydaje mi się to mało prawdopodobne chyba szybciej z US niż z IS ale może się mylę
jeśli ktoś posiada jakieś materiały będę bardzo wdzięczny za przesłanie marcin-monisia@wp.pl pozdrawiam
05 lis 2013, 16:23
hetman
chyba mało precyzyjne zestawienie wychodzi, że z US nikt nie startuje? wydaje mi się to mało prawdopodobne chyba szybciej z US niż z IS ale może się mylę
jeśli ktoś posiada jakieś materiały będę bardzo wdzięczny za przesłanie marcin-monisia@wp.pl pozdrawiam
Może chodzi o osoby zgłoszone przez IS - w tym pracujące w podległych US
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
05 lis 2013, 17:49
a swoją drogą to jest to ciężki egzamin do zdania czy nie? ciekaw jestem wrażeń zdających mam zamiar podejść w następnym terminie nic nie kosztuje, a może kiedyś się przyda
05 lis 2013, 18:50
Czy udając się na egzamin na IKS ktoś z was dostaje delegacje z urzędu a jeśli tak to na jakiej podstawie?
06 lis 2013, 13:42
1) delegacje dostaniesz jak się zgodzi NUS i oczywiście za tym pobiegasz. Realnie mało prawdopodobne 2) pracując w urzędzie na egzaminie wpisujesz izbę skarbową pod którą twój urząd podlega 3) co do trudności egzaminu już pisałem. Wg mnie pytania nie są trudne. Problemem stają się punkty ujemne. Nie znasz odpowiedzi, nie zaznaczasz, ufasz że nikt za ciebie nie zaznaczy.
06 lis 2013, 18:11
hetman
a swoją drogą to jest to ciężki egzamin do zdania czy nie? ciekaw jestem wrażeń zdających mam zamiar podejść w następnym terminie nic nie kosztuje, a może kiedyś się przyda
Raczej spróbuj DP. Egzamin na X-a potraktuj najwyżej jako ćwiczenie. To naprawdę trudny egzamin
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
06 lis 2013, 18:43
na DP łatwiejszy na pewno nie jest zastanawiałem się nad X-em i dopiero później DP
06 lis 2013, 22:42
Czy mógłbym prosić o udostępnienie testu na adres: mi42gp@gmail.com
06 lis 2013, 22:47
Czy były wysłane w końcu te testy bo ja nie dostałem?
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
07 lis 2013, 07:47
Czy na egzaminie informują, że należy wpisać Izbę Skarbowa a nie Urząd Skarbowy w którym się pracuje?
07 lis 2013, 07:52
Przed rozpoczęciem egzaminu dokładnie informują co należy podać
Co do US to ich pracownicy oczywiści startują. Podana licza osób wynika zapewne z tego:
,, 4. Organy administracji skarbowej przesyłają do Departamentu, w terminie 30 dni od dnia opublikowania informacji, o której mowa w ust. 2, listy zdających. 5. Naczelnicy urzędów skarbowych i naczelnicy urzędów celnych przesyłają listy,o których mowa w ust. 4, za pośrednictwem odpowiednio dyrektora właściwej izby skarbowej albo dyrektora właściwej izby celnej.”;
Egzamin łatwy na pewno nie jest, a punkty ujemne nie pomagają. Mimo wszystko życzę sobie i innym powodzenia
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje