Teraz jest 09 wrz 2025, 20:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:48

POSTY        24
Post Re: Egzamin na iks-a
Jak rozumiem jeszcze nie dotarły oficjalne wyniki do żadnego urzędu?

16 lis 2012, 14:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2009, 18:45

POSTY        24
Rozpytałem w kadrach u siebie - nie mają żadnych informacji.
Czekamy dalej.
Swoją drogą wyniki rundy wiosennej pojawiają się błyskawicznie, natomiast na jesieni trwa to bardzo długo.

19 lis 2012, 18:01
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Nieoficjalne wyniki były już co najmniej tydzień temu. Ci co zdali powinni już wiedzieć.

papaj
Wyniki już są! Wiedzą ci co zdali, jak nic nie wiesz to znaczy że nie zdałeś! Zasad ta dotycz wszystkich!

I papaj miał rację  :)
Ale ... "zdawalność" była podobno na poziomie ok 8%. Wniosek, bardzo dużo osób nie zadało, więc mało kto wie już o wynikach.

20 lis 2012, 09:19
Amator
Własny awatar

POSTY        24
Zawsze mnie zastanawiało w jaki sposób wchodzi się w posiadanie tychże nieoficjalnych informacji i statystyk poprzedzonych zazwyczaj słowem "prawdopodobnie". Tym bardziej, iz jedyna drogą przekazania informacji jest droga pisemna - w formie listu z Departamentu do właściwego  Dyrektora nawet nie faxu. Więc może jeśli ktoś już sie na nie powołuje to prosze dla uwiarygodnienia informacji przynajmjiej uprawdopodobnic owe źródło informacji, bo jeśli to tylko czyjeś domysły to może nie warto ich rozgłaśniać.

20 lis 2012, 09:58
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Tak jest po każdym egzaminie, to tajemnica poliszynela w skarbówce
Przejrzyj sobie tylko te 117 stron wstecz ;)
Słowa: podobno, podobnież, prawdopodobnie, powinien, są tu kluczowe, bo wiadomo oficjalnych wyników jeszcze nie ma.

20 lis 2012, 10:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2010, 20:16

POSTY        3
Uprzejmie proszę użytkowiników tego forum by nie pisali głupot i nie dołowali zdających egzamin na iksa stwierdzeniami wygłaszanymi dzień, dwa, trzy po egzaminie typu: "wyniki już są wiedzą wszyscy którzy zdali" - ja o tym, że zdałam  :D  dowiedziałam się dziś tj. 26 XI wcześniej nie miałam żadnych nieoficjalnych informacji! Może w warszawce informacje rozprzestrzeniają się z prędkością światła - na prowincji na takie radosne wieści trzeba cierpliwie czekać!

26 lis 2012, 12:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2009, 12:05

POSTY        22
Moje gratulacje! Użytkownicy forum nie piszą głupot, bo u nas po  jednym z wcześniejszych egzaminów, wiedzieliśmy o wynikach na piąty dzień. Jeszcze raz gratuluję, bo podobno egzamin był dość trudny i coś mało osób chwali się sukcesem.

26 lis 2012, 18:42
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
Ja również zdałem :) Ale to nie głupoty, tylko widocznie różnice w "tradycji" pomiędzy urzedami. W moim urzędzie zawsze na drugi, trzeci dzień już wiadomo kto zdał a reszta... czeka w niepewności jeszcze dwa tygodnie (sam to wcześniej przerabiałem). Gratulacje dla tych co zdali i wytrwałości dla tych co oblali.

Pozdrawiam :)

26 lis 2012, 19:23
Zaawansowany

REJESTRACJA12 cze 2011, 20:06

POSTY        37
Czy może jakieś wieści odnośnie egzaminów w tym roku - będą dwa a może jeden dopiero jesienią?

01 lut 2013, 10:24
Amator
Własny awatar

POSTY        24
Wieści nie ma ale jest obowiązek organizowania egzaminu raz na pół roku, więc powienien byc...

01 lut 2013, 14:02
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
§ 12 otrzymuje brzmienie:
„§ 12. 1. Egzamin przeprowadzany jest co najmniej raz w roku kalendarzowym.
2. Przewodniczący zamieszcza na stronach internetowych Ministerstwa Finansów, nie
później niż 3 miesiące przed terminem egzaminu, informację o terminie jego przeprowadzenia
oraz wykaz tytułów aktów prawnych, z których wybrane zagadnienia stanowią podstawę
opracowania pytań testowych.
3. Zdający składa wniosek o dopuszczenie do egzaminu w terminie 14 dni od dnia
opublikowania informacji, o której mowa w ust. 2, z załączonym oświadczeniem o wyrażeniu
zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby egzaminu. Wniosek może być
wnoszony pisemnie albo w formie elektronicznej, na adres elektronicznej skrzynki podawczej
urzędu, w którym zatrudniony jest zdający.
4. Organy administracji skarbowej przesyłają do Departamentu, w terminie 30 dni od dnia
opublikowania informacji, o której mowa w ust. 2, listy zdających.
5. Naczelnicy urzędów skarbowych i naczelnicy urzędów celnych przesyłają listy,
o których mowa w ust. 4, za pośrednictwem odpowiednio dyrektora właściwej izby skarbowej
albo dyrektora właściwej izby celnej.”;

01 lut 2013, 14:44
Amator
Własny awatar

POSTY        24
A zatem jak mniemam ogłoszenia nalezy oczekiwać na stronie mf w dziale kontrola skarbowa aktualności lub komunikaty. W takim razie jeśli ktoś dojrzy je pierwszy proszę o  kontakt, bo co do zasady nie wchdze na strone mf jakby to ująć - nazbyt często. Więc chyba trzeba zmnienić nawyki...

01 lut 2013, 15:34
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2010, 12:55

POSTY        294
Na stronie intranetowej jednej z Izb Skarbowych 17.12.2012r zamieszczono taką informację:

Informacja dla kandydatów na inspektora kontroli skarbowej  

17.12.2012.  
       W związku z informacją przekazaną przez Departament Kontroli Skarbowej Ministerstwa Finansów, dotyczącą  realizacji działań zmierzających do wprowadzenia nowych przepisów w sprawie określenia szczegółowych warunków odbywania praktyki oraz przeprowadzania egzaminów kwalifikacyjnych na stanowisko inspektora kontroli skarbowej,
wstrzymana zostaje realizacja zgłoszeń pracowników na przedmiotowy egzamin,  zgodnie z   ust. 2 i 3 § 12 Zarządzenia Nr 44 Ministra Finansów z dnia 21 października 2010r. (...)  

Nie wiem, czy na dzień dzisiejszy ten komunikat jest jeszcze aktualny...

02 lut 2013, 08:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 gru 2011, 22:48

POSTY        5
Podobno awanse na IKS-a dostały tylko 3 osoby na 90 wniosków. Brak kasy? A może tylko brak dobrej woli ? Egzamin zdany w 2010 i do tej pory cisza!  :angry2:

07 mar 2013, 10:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 144  Następna strona