Teraz jest 06 wrz 2025, 00:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Definitywna likwidacja UKS - likwidacja inspektorów kontroli 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 17:10

POSTY        25

Z mojego doswiadczenia wiem że najgorzej "współpracuje się" młodymi inspektorami takimi po trzydziestce co mysla że wszystkie rozumy pozjadali i wszystko im sie należy natychmiast ale stare panny i tak wszystko przebijają, mamy takie 2 u siebie - katastrofa. Wbrew krązącym tu opinion inspektorzy u kresu kariery są ok w większości

W pełni się zgadzam z tą opinią. Młodym generalnie brakuje pokory i szacunku dla innych ( nie tylko merytorycznych). Mają wielkie parcie na ustalenia, niestety nie zawsze potrafią dobrze wszystko uzasadnić i udokumentować. I wtedy zaczyna się tzw drobne lizusostwo i szukanie pomocy u merytorycznych. Niestety w naszej pracy nie wystarczy jedynie znajomość przepisów i zdany egzamin na IKS-a. Niezbędne jest również doświadczenie. Tego nie nauczycie się z podręczników. A tak wogóle to więcej kultury na codzień. Merytoryczny to też człowiek - on myśli i czuje- i czasami może dużo nauczyć, jeżeli tylko będziesz chciał kochany IKS-ie wysłuchać co ma do powiedzenia .

13 sty 2008, 13:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2007, 22:40

POSTY        26

Re "Mruczek" lub "Mruczka"
Jak ci "mądrzy merytoryczni , a fe .......................... z wyższym wykształceniem"  zmienią pracę jak postulujesz, to tacy jak ty pozabijają się z paniki

A skad wiesz kim ja jestem ?
Uważam, że dzisiaj wyższe wykształcenie moze zdobyć praktycznie każdy i wcale to nie oznacza, że jest taki mądry i ma wysokie kwalifikacje, bo oprócz  tego potrzebne jest jeszcze doswiadczenia, lata praktyki i wiedza, którą sie zdobywa dzięki umiejętności współpracy i  słuchaniaargumentów  innych.
Proponuję wię więcej pokory i skromności i zdecydowanie mniej agresji.
Poza tym nikogo nie odsyłam do innej pracy

13 sty 2008, 14:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36

Rada: jeżeli "Twój" inspektor to debil, nierób i nieudacznik (wszędzie może się taki zdarzyć) - porozmawiaj z nim, żeby wziął się za siebie, a jeżeli nie odniesie skutku - zgłoś problem do przełożonych lub zgłoś wniosek o zmianę inspektora - jeżeli masz oczywiście odwagę, żeby to zrobić.
Ostatecznie - "zlikwiduj go". Albo siebie...  <_< .

Absolutnie popieram.... :brawa:

Ostatnio edytowano 13 sty 2008, 18:28 przez Mohikaninq, łącznie edytowano 1 raz

13 sty 2008, 18:17

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Likwidację GO czy SIEBIE ? :D

13 sty 2008, 18:29
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska

<a href="http://fakty.interia.pl/galerie/kultura/te-nieludzkie-ciemnosci/zdjecie/duze,665477,2,496" target="_blank">http://fakty.interia.pl/galerie/kultura/te...ze,665477,2,496</a>

13 sty 2008, 19:40
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
Ręce precz od UKS i IKS. Reformatorzy - do Ministerstwa. Zenekzenek pod Sąd za oszczerstwa. :stop:

14 sty 2008, 15:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36

<!--quoteo(post=22212:date=13. 01. 2008 g. 18:17:name=Mohikanin Q)--><div class='quotetop'>(Mohikanin Q @ 13. 01. 2008 g. 18:17) [snapback]22212[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Likwidację GO czy SIEBIE ? :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Najpierw Go (co jest logiczne), a jak IKS tego nie potrafi to może mu się uda SIEBIE <_<

14 sty 2008, 17:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Mam wrażenie, że ta  dyskusja to odgrzany kotlet upieczony jeszcze za wysoce decyzyjnego Wiesława C. (notabene to on z P. Delisiem otwarli szerzej przymknięte rygorem egzaminacyjnym drzwi - wielu od kuchni ale  dostało się i są IKS-ami).
Dzisiaj dokoła słychać szemrania i pomruki ale jak dowiadujemy się z MF intensywne prace trwają nad  nowym skutecznym systemem przeciwdziałającym praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu (poważne sprawy - finanse zorganizowanej przestępczości, narkotyki, handel bronią, przemyt, korupcja Alkaida). Pytanie kto na dole będzie kontrolował sprawność tego systemu? Czy tak jak poprzednio Nadzór Bankowy i Departament MF? A może zajmie się tym ABW albo CEBOŚ lub CBA ?
Ostatecznie znów zrzucą  to na IKS-y i może zreformowane UKS-y, a reszta czekać będzie na dowody. Od lat tak zrzucają i zadania UKS-ów puchną, są wprost śmieszne i poważne.

14 sty 2008, 17:25
Własny awatar

nie jestem merytorycznym i nie chce być a rozmowa toczy sie o IKS. merytoryczni nie sa "lepsi" przychodżą do pracy z biegłą obsługą komputera i trzema językami a póżniej nie umieją zrobić prostej tabelki.  <_<

jestem iks już  ponad 10 lat i sądzę, że jeszcze dużo muszę się uczyć, aby stwierdzić, że wciąż tak mało wiem. nasza praca uczy nas wielkiej pokory. Każda jednostka to nowe problemy i konieczność uzupełniania wiedzy. Chociaż znam takich, którzy krótko po rozpoczęciu pracy wiedzą wszystko. Większość z nich nie może jednak zdać egzaminu na iks. Dlaczego ??????

14 sty 2008, 23:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lis 2007, 20:07

POSTY        28
Czemu rozrabiacie się we własnym sosie???Czemu nawzajem opluwacie????Czy ktoś komuś nie zazdrości?????
A może trzeba komuś zwrócić uwagę!! Porozmawiać!! Nie ma świętych pracowników w tym iks. Więcej rozwagi w wypowiedziach. Pozdrawiam! :nonono:

15 sty 2008, 00:51
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Jest taka bajka pewnie dośc znana a właściwie nawet to nie bajka. Jest dwóch Żydów biedny i bogaty. Biedny modli się "Boże spraw żebym był tak bogaty jak mój sąsiad". Bogaty modli się" Boże spraw żeby mój sąsiad był tak bogaty jak ja". Jest dwóch Polaków jak łatwo się domyślić biedny i bogaty. Biedny się modli "Boże spraw żeby ten bogaty był taki biedny jak ja" a ten bogaty " Boże spraw żeby ten biedny biednym pozostał bo inaczej cóz mi wtedy z mojego bogactwa". Dołączamy do tego stereotypu. Przykre.

Co do różnicy między Polakiem a Żydem, to słyszałem o takiej: Polak szuka pracy, Żyd - pieniędzy...
Szalom!  :piwo:

15 sty 2008, 07:06
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:04

POSTY        53

Czemu rozrabiacie się we własnym sosie???Czemu nawzajem opluwacie????

Bo tak chcemy  :D

15 sty 2008, 08:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255

<!--quoteo(post=22259:date=15. 01. 2008 g. 00:51:name=Jak)--><div class='quotetop'>(Jak @ 15. 01. 2008 g. 00:51) [snapback]22259[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Czemu rozrabiacie się we własnym sosie???Czemu nawzajem opluwacie????

Bo tak chcemy  :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

...hyyy smaakooowe!

15 sty 2008, 09:26
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
Treść tematu oraz postu autora zenekzenek wyczerpuje przesłanki popełnienia czynu zabronionego z art. 212 k.k. polegającego na zniesławieniu  – pomówieniu podmiotu o takie postępowanie lub o takie właściwości, które mogą poniżyć pomawianego w opinii publicznej lub narazić go na utratę zaufania potrzebnego dla sprawowania danej funkcji, wykonywania danego zawodu, zajmowania stanowiska lub prowadzenia określonego rodzaju działalności gospodarczej.Osoba dopuszczająca się takiego czynu w zależności od okoliczności popełnienia podlega karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku. Jeżeli natomiast zniesławienie nastąpiło za pomocą środków masowego komunikowania grozi za to kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Biorąc powyższe,  zgłaszam naruszenie pkt 4 i 7 regulaminu forum : "Awatar Użytkownika nie może przedstawiać treści...  które mogłyby naruszać czyjąś godność lub być niezgodnymi z prawem" oraz "Zabrania się umieszczania postów prowadzących do powstawania antagonizmów pomiędzy poszczególnymi rodzajami urzędów.
Zgłoszenie celowo umieszczam w tym miejscu ku przestrodze dla autorów nieodpowiedzialnych i kłamliwych wypowiedzi szkalujących określoną grupę lub indywidualne osoby.

15 sty 2008, 12:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona