Teraz jest 04 wrz 2025, 09:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Akcje mandatowe 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Ludzie schodzicie na psy, soko czatujecie na kioskarzy i kierowców PKS-u :stop:

A ty jak to robisz?
Daj jakieś pomysły, bo nasze są kiepskie.

04 sty 2008, 12:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 mar 2007, 16:28

POSTY        81
Nie mam pomysłu, ale ostatnio widzę pogoń za szarym obywatelem. Grunt to wynik i statystyka, a koszty? Machina toczy się z kioskarzami a tam mafia paliwowa, węglowa, automatowa.  :brawa:

04 sty 2008, 14:52
Zawodowiec

POSTY        3146

Nie mam pomysłu, ale ostatnio widzę pogoń za szarym obywatelem. Grunt to wynik i statystyka, a koszty? Machina toczy się z kioskarzami a tam mafia paliwowa, węglowa, automatowa.  :brawa:

paliwa - sprzedaż hurtowa jest dokumentowana fakturami (choćby lewymi) - brak kas
węgiel (na poziomie spółek węglowych) - j/w - brak kas
automaty - podatek od gier - brak kas

Czy według Ciebie mały przestępca = uczciwy obywatel?
Robię to co muszę, bo aką mam pracę. Ew. pretensje do tych z MF i wyżej. To ONI ustalają co robę i (niestety) za ile.

04 sty 2008, 21:15
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Ew. pretensje do tych z MF i wyżej. To ONI ustalają co robę i (niestety) za ile.

Od kiedy Ministrowie ponoszą za coś odpowiedzialność  :rotfl:

05 sty 2008, 11:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Byłem na akcji mandaty i wspomnienia mam niemiłe. Nawet w sądzie przegrałem oczywistą dla moich szefów sprawę. Uważam, że każą nam robić coś (mandaty) do czego UKSy nie zostały powołane. Jest to zły pomysł nieodpowiednich przełożonych, którzy zapomnieli już gdzie uciekają prawdziwe pieniądze (akcyza, złom, dotacje itp). Rozsądek podpowiada, że należy skończyć na poziomie UKSów z mandatami za drobiazgi, ale czy nowy rząd to dostrzeże ... osobiście wątpię  :mur:

12 sty 2008, 02:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        47
Skuteczność akcji mandatowych jest prawie żadna , niezaewidencjonowany obrót w ten sposób to margines ogólnych nieprawidłowości, przekrętów należy szukać  gdzie indziej, w swoim czasie akcja'' Weż paragon" to niewypał, nie dała żadnych korzyści społecznych, może była bardzo medialna, ale nie przyniosła oczekiwanych efektów.

13 sty 2008, 21:36
Amator

REJESTRACJA22 gru 2007, 13:40

POSTY        15
Robię to co muszę, bo taką mam pracę. Ew. pretensje do tych z MF i wyżej. To ONI ustalają co robę i (niestety) za ile.
O tym to ja wiem, ale mam jeszcze trochę szarych komórek i szacunek do człowieka bez względu na to kim on jest. Po prostu wykonując swoją pracę też trzeba myśleć.

26 sty 2008, 12:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 mar 2007, 16:28

POSTY        81

Robię to co muszę, bo taką mam pracę. Ew. pretensje do tych z MF i wyżej. To ONI ustalają co robę i (niestety) za ile.
O tym to ja wiem, ale mam jeszcze trochę szarych komórek i szacunek do człowieka bez względu na to kim on jest. Po prostu wykonując swoją pracę też trzeba myśleć.

:blush:  Ja tak nie uważam, ale twierdzę, że nie powinno prowadzić się akcji na podstawie kks-u, jeżeli jej koszty przeraczają zyski :nonono:. Z tych powodów w Holandii nie ściga się drobnych handlarzy narkotyków. Jak widzę sprawy karne skarbowe o kilka, kilkadziesiąt złotych lub ponadt stówę uszczuplenia, to mnie skręca. Panowie i Panie my działamy za pieniądze podatnika, tj. z budżetu. :wub:

14 lut 2008, 13:41
Zawodowiec

POSTY        3146

<!--quoteo(post=22956:date=26. 01. 2008 g. 12:48:name=pastuchy)--><div class='quotetop'>(pastuchy @ 26. 01. 2008 g. 12:48) [snapback]22956[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

:blush:  Ja tak nie uważam, ale twierdzę, że nie powinno prowadzić się akcji na podstawie kks-u, jeżeli jej koszty przeraczają zyski :nonono:. Z tych powodów w Holandii nie ściga się drobnych handlarzy narkotyków. Jak widzę sprawy karne skarbowe o kilka, kilkadziesiąt złotych lub ponadt stówę uszczuplenia, to mnie skręca. Panowie i Panie my działamy za pieniądze podatnika, tj. z budżetu. :wub:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Mam inne zdanie.
Takie akcje, w różnych formach trwają już od kilku lat.
Jeszcze 2-3 lata temu, "złapanie" kogoś na kasach było małym problemem. Obecnie nogi bolą, z nosa leci od chodzenia w zimie od sklepu do sklepu itd. Uważam, że jednak pewną poprawę w ewidencjonowaniu widać.
Wk...a mnie coś innego. To osoby nie posiadające kasy, często od lat, których obroty jedynie o 100-200 złotych były mniejsze niż limit (w tym piekarnie!!!), kartowicze, ci co "dopiero" rozpoczęli działalność (wcześniej miał syn, córka, mąż, teść itd.) i inni bez kas. Tu jesteśmy bezradni. Moim zdaniem czas na wprowadzenie kasy winien wynosić max. 2 miesiące (najlepiej 0). Budżet może je refundować w 95% (ulga odbierana przy nierzetelnym prowadzeniu). Dla budżetu same zyski, a dla innych uczciwa konkurencja.
No i osoby prowadzące "lewą" działalność. Tu klapa całkowita. Grzywna w wysokości 100 zł powala, ale Sąd wie lepiej.

14 lut 2008, 21:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina

14 lut 2008, 22:55

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

<!--quoteo(post=24335:date=14. 02. 2008 g. 13:41:name=kornik2)--><div class='quotetop'>(kornik2 @ 14. 02. 2008 g. 13:41) [snapback]24335[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=22956:date=26. 01. 2008 g. 12:48:name=pastuchy)--><div class='quotetop'>(pastuchy @ 26. 01. 2008 g. 12:48) [snapback]22956[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Mam inne zdanie.
Takie akcje, w różnych formach trwają już od kilku lat.
Jeszcze 2-3 lata temu, "złapanie" kogoś na kasach było małym problemem. Obecnie nogi bolą, z nosa leci od chodzenia w zimie od sklepu do sklepu itd. Uważam, że jednak pewną poprawę w ewidencjonowaniu widać.
Wk...a mnie coś innego. To osoby nie posiadające kasy, często od lat, których obroty jedynie o 100-200 złotych były mniejsze niż limit (w tym piekarnie!!!), kartowicze, ci co "dopiero" rozpoczęli działalność (wcześniej miał syn, córka, mąż, teść itd.) i inni bez kas. Tu jesteśmy bezradni. Moim zdaniem czas na wprowadzenie kasy winien wynosić max. 2 miesiące (najlepiej 0). Budżet może je refundować w 95% (ulga odbierana przy nierzetelnym prowadzeniu). Dla budżetu same zyski, a dla innych uczciwa konkurencja.
No i osoby prowadzące "lewą" działalność. Tu klapa całkowita. Grzywna w wysokości 100 zł powala, ale Sąd wie lepiej.

O rajciu! jakby powiedział Cliiford, dziurę budżetową tym zasypiesz:)))) Dla przykładu 1 beka trefnej wachy to dwadzieściapare patoli. Zobacz wpływy z winietek i porównaj wspólczynnik sprzedaży paliw ze wzrostem ilości rejestrowanych pojazdów. Tam dopiero babka z teściem kręcą i tam są dla budżetu zyski

te dwadzieściapare patolo to mi oczywiście o akcyze chodziło

25 lut 2008, 23:11
Zaawansowany

REJESTRACJA03 lip 2007, 17:39

POSTY        87

LOKALIZACJAHanyska
Po necie krąży podobno ostatnio taka akcja:

<a href="http://img291.imageshack.us/img291/2706/p4230063aresizeqr4.jpg" target="_blank">http://img291.imageshack.us/img291/2706/p4...3aresizeqr4.jpg</a>
<a href="http://img229.imageshack.us/img229/690/050708103316arp3.jpg" target="_blank">http://img229.imageshack.us/img229/690/050708103316arp3.jpg</a>

Ciekawe kiedy w sklepach zawisną nasze podobizny z podpisem "tych klientów nie obsługujemy"...

Ostatnio edytowano 09 maja 2008, 16:27 przez Otusik, łącznie edytowano 1 raz

09 maja 2008, 16:27
Zawodowiec

POSTY        3146

Mam do koleżeństwa pytanie nie całkiem retoryczne. Czy za wydanie mniejszej ilości mandatów (ukaranie mniejszej ilości podatników, bo nie popełnili oni wykroczenia), niż wynika to z polecenia służbowego, można pracowników ukarać dyscyplinarnie?

09 maja 2008, 22:25

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos

Mam do koleżeństwa pytanie nie całkiem retoryczne. Czy za wydanie mniejszej ilości mandatów (ukaranie mniejszej ilości podatników, bo nie popełnili oni wykroczenia), niż wynika to z polecenia służbowego, można pracowników ukarać dyscyplinarnie?

Oczywiście mandatem
i nie wydanie lecz wymierzenie kary grzywny w drodze mandatu karnego...

Maxer2007                    

Byłem na akcji mandaty i wspomnienia mam niemiłe. Nawet w sądzie przegrałem oczywistą dla moich szefów sprawę. Uważam, że każą nam robić coś (mandaty) do czego UKSy nie zostały powołane. Jest to zły pomysł nieodpowiednich przełożonych, którzy zapomnieli już gdzie uciekają prawdziwe pieniądze (akcyza, złom, dotacje itp). Rozsądek podpowiada, że należy skończyć na poziomie UKSów z mandatami za drobiazgi, ale czy nowy rząd to dostrzeże ... osobiście wątpię  :mur:

Oj nie zapomnieli jak polatasz za mandatami, to zapomnisz o takich głupotach jak akcyza, złom, dotacje itp. i o to chodzi

Ostatnio edytowano 12 maja 2008, 21:46 przez kaktus, łącznie edytowano 1 raz

12 maja 2008, 21:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 148 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona