15 listopada 2011 r. na egzaminie było pyt. Zgodnie z ustawą prawo dewizowe rezydenci i nierezydenci przekraczający granicę państwową są obowiązani zgłaszać, w formie pisemnej, organom celnym przywóz do kraju złota dewizowego, jeżeli? a) jego wartość przekracza łącznie równowartość 5.000 euro b) jego wartość przekracza łącznie równowartość 10.000 zł, c) jego wartość przekracza łącznie równowartość 10.000 euro
Proszę o odpowiedz;)
Hm - chyba zaspałem, ale moim zdaniem prawidłową odpowiedzią jest c) ! Czy ktoś się jeszcze niezgadza ?
27 kwi 2012, 06:59
Re: Egzamin na iks-a
Prace w znacznej części są już sprawdzone (a może wszystkie) dowiadujcie się o wyniki
27 kwi 2012, 08:22
Wieść gminna niesie, że egzamin zdało około 30% podchodzących. Długi majowy weekend będzie dla licznej grupy przyszłych inspektorów wyjątkowo udany
27 kwi 2012, 13:46
Ale gdzie mamy się dowiadywać?
27 kwi 2012, 21:14
mika488
Ale gdzie mamy się dowiadywać?
U przełożonych. Niestety majowy weekend utrudni trochę kontakt.
28 kwi 2012, 06:35
Na razie u mnie cisza. A już poniedziałek i do tego pracujący
Ostatnio edytowano 30 kwi 2012, 04:12 przez Zed77, łącznie edytowano 1 raz
30 kwi 2012, 04:11
Ci co zdali to już o tym wiedzą. Do UKS dotarły nieoficjalne wyniki już na drugi dzień...
30 kwi 2012, 19:34
Ja wiem, że zdałam, wprawdzie dopiero od wczoraj,ale strasznie się cieszę! Gratuluję wszystkim, którzy zdali!
01 maja 2012, 10:40
Witam Ej wiecie może czy już dotarły wyniki z egzaminu do UKS Katowice, są jakieś informacje kto zdał ? Z góry dzięki
01 maja 2012, 11:59
ZDAŁAM!!!
02 maja 2012, 19:43
A ja jeszcze nie wiem.
04 maja 2012, 20:02
Dziś mija 3 tydzień i ... cisza.
15 maja 2012, 10:46
Oczekiwanie, radość z zaliczenia, a potem ... pseudo "awans" połączony z przenosinami do centrali, statystyki, oceny, mierniki, odpowiedzialność. Nic dziwnego, że wiele osób nawet nie próbuje swoich sił - bo po co im kłopoty
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
15 maja 2012, 19:59
supersaper
Oczekiwanie, radość z zaliczenia, a potem ... pseudo "awans" połączony z przenosinami do centrali :wacko:
Jeżeli chodzi o pseudo "awans" to o czym mowa. Wnioski na iks-a nie dosyć, że jeszcze nie wyszły z UKS-ów to nikt ich jeszcze nie napisał. Podobno zakaz od górny. Osoby które zdały egzamin już ponad rok czekają. Gdzie ostatnio były powołania?