Re: Jublileusz XX-lecia UKS-ów czy zwykły blamaż?!
Szacun dla odważnego! Swoją drogą ... AP i KB - to jednak papużki nierozłączki!?
11 lut 2012, 18:38
Resp.: Inspektor 11 lut 2012 05:24 pm
W UKS w K. miało być po 2.000 zetów.
11 lut 2012, 18:41
czyli blaga i kompromitacja, na to tylko stać patologiczne struktury
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
11 lut 2012, 18:48
Hogata
W trakcie wręczania medali „XX lat kontroli skarbowej” mogliśmy się przekonać, że w UKS Warszawa są pracownicy mający poczucie własnej wartości. Otóż jeden z nich, po odebraniu medalu „XX lat kontroli skarbowej”, zszedł do wręczających i oznajmił wszystkim obecnym, że takiego medalu to on nie chce. Następnie medal zwrócił... Inspektorze zdradź nam, któż taki - ten odważniak :brawa: :brawa: :brawa:
Tyle, że to był protest przeciwko rodzajowi medalu. Ten przyznawany przez Prezydenta ("Za długoletnią służbę") - to by wziął...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
11 lut 2012, 18:55
przykładu z Warszawy raczej nie należy podawać jako chwalebny. Ot, taka ostentacja na pokaz osoby, która i tak niewiele ma do stracenia. Protest typu: chciałem złoty medal, a dostałem srebrny, więc nie biorę, bo w domu srebrny juz mam.
11 lut 2012, 19:20
inspektor
Hogata
W trakcie wręczania medali „XX lat kontroli skarbowej” mogliśmy się przekonać, że w UKS Warszawa są pracownicy mający poczucie własnej wartości. Otóż jeden z nich, po odebraniu medalu „XX lat kontroli skarbowej”, zszedł do wręczających i oznajmił wszystkim obecnym, że takiego medalu to on nie chce. Następnie medal zwrócił... Inspektorze zdradź nam, któż taki - ten odważniak :brawa: :brawa: :brawa:
Tyle, że to był protest przeciwko rodzajowi medalu. Ten przyznawany przez Prezydenta ("Za długoletnią służbę") - to by wziął...
ha! ha! Inspektorze! nie wiem nie byłam:) nie znam dokładnie argumentacji i nie wiem jaki medal by przyjął:) Faktem jest, że nie przyjął tego czego sobie nie życzył , czy jak to nazwiesz....
11 lut 2012, 19:23
Ciekawe, ilu dostojnym gościom takie coś brzęczy po szufladach? albo takie: I to wcale nie po dziadku lub ojcu. Tylko własne, zasłużone.
11 lut 2012, 19:56
zagladacz
Ciekawe, ilu dostojnym gościom takie coś brzęczy po szufladach? I to wcale nie po dziadku lub ojcu. Tylko własne, zasłużone.
Zaglądaczu! to Twoje zdobycze ???? Czy po dziadku lub ojcu????
11 lut 2012, 20:05
Malkolm 13
Resp.: Inspektor 11 lut 2012 05:24 pm
W UKS w K. miało być po 2.000 zetów.
"Miało" czyli czas przeszły świadczy o tym, że nie będzie? Szkoda....ale zaraz, zaraz, jaka szkoda? czy ja mam dostać medal? kogo ja żałuję? Już mi się z tego wszystkiego obwody chyba przegrzały
11 lut 2012, 21:20
Hogata
Zaglądaczu! to Twoje zdobycze ?? Czy po dziadku lub ojcu??? ;)
Wiesz, a mi na Wolumenie mówili, że to Twojego stryjka. Czyżbyś nie poznawał/-a?
11 lut 2012, 22:23
zagladacz
Hogata
Zaglądaczu! to Twoje zdobycze ? Czy po dziadku lub ojcu?? ;)
Wiesz, a mi na Wolumenie mówili, że to Twojego stryjka. Czyżbyś nie poznawał/-a? :wysmiewacz:
powiem więcej- nie mogę zamknąć szuflad- tyle mam takich cacek w tych szufladach:)
11 lut 2012, 22:40
Resp.: Nieformalistka 11 lut 2012 08:20 pm "Miało", bo tak "wiewiórki" głośno mówiły. Może ktoś z wyróżnionych z UKS w K. to potwierdzi?
12 lut 2012, 00:24
Na to trzeba poczekać do piatku. A tak na marginesie to czy wiadomo kto ma dostapić tego zaszczytu być umedalowanym?
12 lut 2012, 10:21
inspektorze
Co prawda wiceminister A.Parafianowicz, minister K.Bondaryk i Rzecznik Prasowy MF W.Dróżdż i nie byli obecni na uroczystości nawet chwili, a Wojewody mazowieckiego nie było na sali w momencie powitania, (...)
Brałeś pod uwagę, że ww. nie było na sali z obawy, żeby ... nie zostali wygwizdani ---------------------------------------------------------------------------------------------------
Szanowny P. Tomaszu Ludwiński
Z okazji XX-lecia UKS-ów, od nas, pracowników tychże urzędów masz złoty krzyż zasługi, ponieważ jesteś jedyną osobą w tym kraju, która ma odwagę chronić i bronić interesów pracowników skarbowości. Dziękujemy
Załącznik:
243px-Krzyz-zaslugi_Polska.png
Krzyż zasługi - Awers (wersja obecna)
Według ustawy z 1992, Krzyż Zasługi jest nagrodą dla osób, które położyły zasługi dla Państwa lub obywateli spełniając czyny przekraczające zakres ich zwykłych obowiązków, a przynoszące znaczną korzyść Państwu lub obywatelom. Krzyż Zasługi tego samego stopnia może być nadany tej samej osobie dwukrotnie.
Na XXV rocznicę UKS-ów też od nas dostaniesz
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.