Teraz jest 05 wrz 2025, 23:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 276 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna strona
Konkursy na Dyrektora UKS 
Autor Treść postu

REJESTRACJA27 wrz 2007, 16:51

POSTY        23
Na a kiedy zmiany w pozostałych UKS-ach. Tam też "fachowcy" z PIS-u. Nie urzednicy sc, ale za to gorliwi dla poprzedniej władzy. :stop:

09 maja 2008, 15:32
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Na a kiedy zmiany w pozostałych UKS-ach. Tam też "fachowcy" z PIS-u. Nie urzednicy sc, ale za to gorliwi dla poprzedniej władzy. :stop:

Nie mam pewności których "fachowców" bardziej sie obawiać?

Ja bym wolał zwykłych Fachowców.

09 maja 2008, 22:27

REJESTRACJA27 kwi 2008, 21:22

POSTY        9
No witam was wszystkich, smutno mi tak jakoś. Wcale chłopa nie lubilam ale tak jakoś zabrakło sensu tego co ma być. Niewiem czy jestem złym prorokiem, kiedyś takie to na stosie palili. Tym gorzej mi bo na te świetne PełO głosowałam. Pis dla mnie to jakiś zakręt historii. Ale tak na prawdę całe to towarzystwo PiS, PO, LiD, LPR i inne "demokratyczne partie" to jeden wielki shut, towarzystwo wzajemnej adoracji, na wódce się spotykają a w Sejmie koty drą. Tak mam wrażenie, że tytłanie DUKS w jakieś barwy to jedno wielkie nieporozumienie, nieodpowiedni czas i miejsce!!! ponoć p.o. Wielki Ktoś ma przyjechać z samym ministrem do Gdańska pewno aby gasić pożar, który sami wywołali, sikawkowi się znaleźli, św. Floriana już było. Odnosząc się do tradycji po miesiącu ni z tego ni z owego wymieniają wicka.
Ciekawe jak tam nowa Pani Dyrektor, wszystkiego Ci najlepszego życzę. Pytanie mam, do nowej Dyrektor Pani, czy jest to prawda, że w tym Gdańsku po ostatnim remoncie w gabinecie Dyrektora to jakieś wypasy są i nawet ekstra prywatna łazieneczka ponoć ze złotą wanną i wodne masaże? Troszkę w mojej blond główce się nie mieści ale tak ludziska gadają, tylko gdzie to wszystko pomieścili, a może tak jak w Harrym Potterze takie ekstra przejsie przez komin? Pani Dyrektor przyda się w nowej funkcji, a i gościom z Wawy warto czymś zaimponować taki wspólny hydromasage, to jest to, przypomnieć trzeba by zabrali kąpielówki. Pani Dyrektor proszę odpowiedzieć, tylko pamiętać aby się nielogować jako COLA bo to spalony nick jest, cola szkodzi  :nonono:.
Wjaworowi mówię, że ja na żadne castingi jeździć nie muszę, jako minister to gdzieś muszę pracować? Sprawa się wyjaśniła,  to były omamy skoro p.o. Wielki Ktoś miał urlop ale czemu o kwiatkach rozmawiali w gorący czas. Niemożliwe jest to co sprzątaczki w toaletach opowiadają, że Starszej Pani tak nie bardzo mogli wprost przywrócić to tak...tam troszkę zamieszali i też mamy Kobietę, niech żyje babski stan!
No cóż życzyć wypada nowej Pani Dyrektor na włościach w Gdańsku aby była dłużej niż ten co odszedł bo jak krócej to głupio będzie.  
Byle później MF nie musiało zatrudnić Eliota Nessa, bo za tę kasę i wsparcie to kilku się na pewno znajdzie.
Na koniec życzę pozstałym  :sex:

jaro1                    

Jaro coś ty jarał ostatnio, wyrzuć te zioła bo głupoty gadasz, mózg ci roz(j)waliło. FaCHowcy są wszędzie. Nie ma w tym kraju demokratycznego i merytorycznego sposobu powoływania kadr i długo nie będzie.

Dalej lepiej kulaj baboki to ci dobrze zrobi.

Ostatnio edytowano 09 maja 2008, 23:58 przez Suez, łącznie edytowano 1 raz

09 maja 2008, 23:46
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

No i odwołali pan DUKS z Gdańska

Jeshu!!! I wróci do Torunia/Bydgoszczy/?????  <_<

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 08:02 przez M_x, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 08:01
Początkujący

REJESTRACJA27 paź 2006, 22:35

POSTY        4

<!--quoteo(post=29242:date=08. 05. 2008 g. 21:35:name=jordi123)--><div class='quotetop'>(jordi123 @ 08. 05. 2008 g. 21:35) [snapback]29242[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Czas się przyznać DKS-ie do błędnych decyzji (Gdańsk, Łódź...).

10 maja 2008, 13:12
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=29272:date=10. 05. 2008 g. 08:01:name=M_x)--><div class='quotetop'>(M_x @ 10. 05. 2008 g. 08:01) [snapback]29272[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=29242:date=08. 05. 2008 g. 21:35:name=jordi123)--><div class='quotetop'>(jordi123 @ 08. 05. 2008 g. 21:35) [snapback]29242[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Czas się przyznać DKS-ie do błędnych decyzji (Gdańsk, Łódź...).
Poprzednich czy obecnych?

10 maja 2008, 14:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Moim zdaniem należy stworzyć pozytywny klimat wokół tego aby najbliższa nowelizacja ustawy o służbie  cywilnej sprowadziła co najmniej na poziom wojewódzki w skarbówce dyrektorów generalnych, przy założeniu, że obecni dyrektorzy w przeciwieństwie do PZK, którzy nie posiadają służby cywilnej mogliby sprawować funkcję nie dłużej niż 12 miesięcy od wejścia w życie ustawy.

Najpóźniej po tym okresie przeprowadzono by konkursy na stanowiska: dyrektorów UKS (spośród usc  inspektorów oraz ew. doradców podatkowych z językami),  dyrektorów IS (spośród usc pracowników skarbówki), naczelników DUS ( spośród usc pracowników skarbówki).

Rozwiązanie to jest korzystne, bowiem: ujednolica, likwiduje sitwy koleżeńskie, wprowadza profesjonalistów na stołki ze znajomością języków, wprowadza neutralność polityczną, tworzy jasną ścieżkę kariery pionowej, jest konkurencyjne i otwarte, zbliża polską skarbówkę do standardów europejskich, nie kosztuje budżet, odpowiada zapotrzebowaniu społecznemu, jest "złotym środkiem" i odpowiedzią na dialog społeczny pomiędzy związkowcami, zawodową kadrą kierowniczą, podatnikami i politykami

10 maja 2008, 16:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2007, 22:40

POSTY        26

<!--quoteo(post=29250:date=09. 05. 2008 g. 15:32:name=jaro1)--><div class='quotetop'>(jaro1 @ 09. 05. 2008 g. 15:32) [snapback]29250[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Najpóźniej po tym okresie przeprowadzono by konkursy na stanowiska: dyrektorów UKS (spośród usc  inspektorów oraz ew. doradców podatkowych z językami),

Taki doradca podatkowy ze znajomością języków obcych to w UKS prawdziwy skarb ( proponuję obowiązkowy francuski ), a nowy konkurs na dyrektora od razu wyeliminuje wszelkie nieprawidłowości i kolesiostwo, bo przecież wszyscy wiedzą, że w komisji konkursowej siedzieć będą tylko mądrzy i uczciwi ludzie.

Ostatnio edytowano 12 maja 2008, 07:09 przez Mruczka, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 17:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36

No witam was wszystkich, smutno mi tak jakoś. Wcale chłopa nie lubilam ale tak jakoś zabrakło sensu tego co ma być. Niewiem czy jestem złym prorokiem, kiedyś takie to na stosie palili. Tym gorzej mi bo na te świetne PełO głosowałam. Pis dla mnie to jakiś zakręt historii. Ale tak na prawdę całe to towarzystwo PiS, PO, LiD, LPR i inne "demokratyczne partie" to jeden wielki shut, towarzystwo wzajemnej adoracji, na wódce się spotykają a w Sejmie koty drą. Tak mam wrażenie, że tytłanie DUKS w jakieś barwy to jedno wielkie nieporozumienie, nieodpowiedni czas i miejsce!!! ponoć p.o. Wielki Ktoś ma przyjechać z samym ministrem do Gdańska pewno aby gasić pożar, który sami wywołali, sikawkowi się znaleźli, św. Floriana już było. Odnosząc się do tradycji po miesiącu ni z tego ni z owego wymieniają wicka.
Ciekawe jak tam nowa Pani Dyrektor, wszystkiego Ci najlepszego życzę. Pytanie mam, do nowej Dyrektor Pani, czy jest to prawda, że w tym Gdańsku po ostatnim remoncie w gabinecie Dyrektora to jakieś wypasy są i nawet ekstra prywatna łazieneczka ponoć ze złotą wanną i wodne masaże? Troszkę w mojej blond główce się nie mieści ale tak ludziska gadają, tylko gdzie to wszystko pomieścili, a może tak jak w Harrym Potterze takie ekstra przejsie przez komin? Pani Dyrektor przyda się w nowej funkcji, a i gościom z Wawy warto czymś zaimponować taki wspólny hydromasage, to jest to, przypomnieć trzeba by zabrali kąpielówki. Pani Dyrektor proszę odpowiedzieć, tylko pamiętać aby się nielogować jako COLA bo to spalony nick jest, cola szkodzi  :nonono:.
Wjaworowi mówię, że ja na żadne castingi jeździć nie muszę, jako minister to gdzieś muszę pracować? Sprawa się wyjaśniła,  to były omamy skoro p.o. Wielki Ktoś miał urlop ale czemu o kwiatkach rozmawiali w gorący czas. Niemożliwe jest to co sprzątaczki w toaletach opowiadają, że Starszej Pani tak nie bardzo mogli wprost przywrócić to tak...tam troszkę zamieszali i też mamy Kobietę, niech żyje babski stan!
No cóż życzyć wypada nowej Pani Dyrektor na włościach w Gdańsku aby była dłużej niż ten co odszedł bo jak krócej to głupio będzie.  
Byle później MF nie musiało zatrudnić Eliota Nessa, bo za tę kasę i wsparcie to kilku się na pewno znajdzie.
Na koniec życzę pozstałym  

<!--quoteo(post=29250:date=09. 05. 2008 g. 17:32:name=jaro1)--><div class='quotetop'>(jaro1 @ 09. 05. 2008 g. 17:32) [snapback]29250[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Na a kiedy zmiany w pozostałych UKS-ach. Tam też "fachowcy" z PIS-u. Nie urzednicy sc, ale za to gorliwi dla poprzedniej władzy.

Jaro coś ty jarał ostatnio, wyrzuć te zioła bo głupoty gadasz, mózg ci roz(j)waliło. FaCHowcy są wszędzie. Nie ma w tym kraju demokratycznego i merytorycznego sposobu powoływania kadr i długo nie będzie.

Dalej lepiej kulaj baboki to ci dobrze zrobi.
Uważaj SUEZ bo dostaniesz rozw.... itd. tak Cię miłośniczko pisowo-bo....itd. układu bolą zmiany. Biadolisz i jęczysz, a gdzie TY byłaś jak te "cieniasy stołki obstawiali".  Nie znam "Starszej Pani" z Gdańska i G..... mnie obchodzi ile ONA ma lat, ale to czy jest merytorycznie i mentalnie przygotowna to funkcji DUKS. A poza tym "Starsza Pani" wg Ciebie ...od ilu się zaczyna...bo wg mojego kumpla to....po maturze...., a jak popił to mówił, że po komunii :D ....(no i nie ujadaj, bo facet jest katolik ...itd.)
No i jeszcze jak masz takie rozeznanie... w MF...i korytarzach, że to niby widzisz ...a potem się to dzieje...to powiedz PROSZĘ.... czy "dziadek leśny" i jego "kompanija" z UKS w Z.G. zostaje, czy.... :za2:
Tylko jedna ...krótka  odpowiedź.....no, ale i tak jak masz ujadać...na mnie to daj czadu ...ALE....! Odpowiedż proszę, no itak ajk TY  :sex:

10 maja 2008, 21:03
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

10 maja 2008, 21:15

REJESTRACJA27 kwi 2008, 21:22

POSTY        9
Mohikanin Q później Ci odpiszę, tzn. już Ci odpisam ale amba wszamała i zgineło, cuda jakieś.
Napisłał do mnie priv Nadir - co ma ptaka. Człowieku te głodne kawałki to albo zachowaj dla siebie albo sam je serwuj ze swoim nickem. W ogóle nie interesuje mnie sprawa z kim dyrektor Kowalski będzie tworzył historię IS. Ja jako tramwajarka ze Ślaska żywotnie jestem zainteresowana tematem zmian w UKS nadęty panie co masz ptaka w awatarze, kobita czegoś takiego by sobie nie zrobiła.
Dla Was leszcze buziaków nie będzie co najwyżej  :dupa:

11 maja 2008, 18:41

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90

Po tym co orzekł J. Sniadek nt. koalicji, widać, że zmiany dyrekcji UKS ustanowionej przez PiS (czyli niejako niestety także przez nszz) muszą się dokonać. To, że to nie są urzędnicy sc to mało powiedziane - jest gorzej. Przy czym,  zwracam uwagę na urzędników sc ze zdanym tylko językiem sowieckim. Ktoś kiedyś na ich temat dosadnie się wyraził (zresztą z PiS). :za2:

12 maja 2008, 09:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=29250:date=09. 05. 2008 g. 17:32:name=jaro1)--><div class='quotetop'>(jaro1 @ 09. 05. 2008 g. 17:32) [snapback]29250[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Po tym co orzekł J. Sniadek nt. koalicji, widać, że zmiany dyrekcji UKS ustanowionej przez PiS (czyli niejako niestety także przez nszz) muszą się dokonać. To, że to nie są urzędnicy sc to mało powiedziane - jest gorzej. Przy czym,  zwracam uwagę na urzędników sc ze zdanym tylko językiem sowieckim. Ktoś kiedyś na ich temat dosadnie się wyraził (zresztą z PiS). :za2:
Ja jestem USC i mam zdany egzamin z języka rosyjskiego (B2). Czy twoim zdaniem winienem  <_<  ?
Zastanawiam się skąd ta fobia? Język rosyjski nauczano w Polsce wiele lat i dzięki temu sporo osób może pozwolić sobie na naukę w oparciu o posiadaną już znajomość podstaw. Nie myśl sobie, iż można "z marszu" zdać taki egzamin! Ja potrzebowałem 1,5 roku intensywnej (i kosztownej) nauki. Języka od zera uczył bym się 3-4 razy dłużej i taki wydatek niestety był poza moim zasięgiem. Mam nadzieję, że zostanie on przywrócony do SC, bo to nasz ogromny partner, jedno ze światowych mocarstw gospodarczych i fobie oraz uprzedzenia nie są w stanie zmienić tego stanu rzeczy.
PS.
Uważam, że w SC (jak i w życiu) znajomość jakiegokolwiek języka jest w tym samym stopniu pożądana (oczywiście wystarczy B1, a czasem nawet A2). Nawet biegła znajomość jakiegokolwiek języka nie pozwoli na prowadzenie postępowania w tym języku lub podejmowania niektórych tylko czynności bez obecności tłumacza. W tym samym stopniu przydatny zatem będzie chiński, norweski, angielski czy rosyjski. :za2:

12 maja 2008, 11:29

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:25

POSTY        75
A co ze Wschodnią Marchią? Czy w Grodzie Gryfów będą zmiany? :D

12 maja 2008, 11:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 276 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna strona